Kontynuuję wątek zeby nie bałaganić na forum.
Kontynuuję wątek zeby nie bałaganić na forum.
Jak myslisz, co jest nie tak w tych zdjeciach?
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
motyle fajnie złapane, choc pewnie gdyby były troszkę bliżej ( większe), rozprasza ta plama kwiatów w lewym dolnym; druga sprawa to tło, dobrze , że ciemne, tylko znów trawy i krzaczory bałaganią w kadrze
co do konia : koń jaki jest każdy widzi, druty/ogrodzenie to pierwszy grzech główny wg mnie, druga rzecz - strasznie pociachane to konisko
a co do pozostałych zdjęć, za poprzednikami - pierwsza najciekawsza
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez zeman2 ; 24.04.09 o 21:10
Koń był robiony z samochodu, poprostu sobie stały konie, ograniczone płotem z drutu, ja miałem 135-400 sigmy i jak papparazzi szybka w dół i cyk.. stąd ten płot.
A motylki poprostu śmigneły mi jak robiłem jakiemuś kwiatkowi na działce zdjecie, wiec tak je z rozbiegu zrobiłem. Faktycznie jak by je wykadrować, byłoby ładniej... zostawiłem je tak z myślą, że znajdują się w złotym punkcie...
No ale w koncu jestem początkujacyWasze uwagi są bardzo cenne, pod warunkiem, że nie są w stylu "nie podoba mi sie bo nie"
![]()
Dobre,dobre.
W ten sposób to na pewno nie uda Ci się nigdy zrobic ciekawych zdjęc.Co najwyżej do AR.
Jak już wspomniałeś paparazzi,to wiedz że te tak zwane i budzące odrazę hieny(chociaż ja ich rozumiem - pracują na chleb),polują na swoją zdobycz czasem kilka dni z rzędu i nawet wtedy,kiedy długo oczekiwana ofiara,pojawi się w zasięgu lufy,nie zawsze trafią skutecznie do celu.
Życzę udanych łowów.
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography