Fajna seria, normalnie "komuno wróć!"
ostatnie najlepsiejsze.
Fajna seria, normalnie "komuno wróć!"
ostatnie najlepsiejsze.
Ostatnia seria bardzo fajna. Kadr, perspektywa - bardzo mi się podoba, jedynie co to mało kontrastu, ale o tym już była mowa.
E-M10 Mark IIIs, 14-42 EZ, E-520, 14-54 ...
Ostatnio edytowane przez Ramzes_II ; 2.04.09 o 15:14
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
No to żeś mnie panie dowartościował...Dzięki za poświęcenie !
Myślę,że warto było,sam widzisz - zupełnie inna jakośc !
Ramzesie,co tu dużo gadac,foty robisz coraz lepsiejsze,jakieś ciekawsze i już nie całkiem przypadkowe.
Ta ostatnia seria jest ciekawa,myślę,że sporo z tego materiału można by jeszcze wycisnąc,poprawiając ciut kompozycję i wywołanie.
Tak mi się wydaje,że trochę światło na tych zdjęciach jest za dosłowne,przydałoby się takie,które przywróciło by do życia,te dawno umarłe przedmioty.
Popracuj nad światłem i cieniem a zobaczysz jakie wrażenie można uzyskac,stosując właściwy światłocień przy tego typie fotografii.
Jednym słowem - jest naprawdę lepiej i ciekawiej,ciut odrobinę więcej poświęcenia i będzie super.
pozdro
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 2.04.09 o 17:28
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Kwadrat to mam - 2 strony wczesniej
W galerii tez kwadrat. Zaraz były komentarze jak ja to wydrukuje
Dałem tu teraz piekne 4/3 - to znów że kwadrat
ide po piwo. Na trzeźwo jestescie nie do przyjęcia !![]()
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
Gdybym miał się kierowac zasadą - zdjęcia dla wszystkich,to nigdy nie odważyłbym sie publikowac swoich fot.
Nie ma takiej możliwości aby wszystkim dogodzic;zrobic coś uniwersalnego.Zawsze będzie tak,że jedni coś będą umieli dostrzec w zdjęciu a inni nic,no może czasem przechylony o 1/10 stopnia horyzont albo brak idealnej ostrości na jednym oku na przykład.
Mówię tu też o sobie - wiele zdjęc,które tu są oceniane wysoko i zdobywają tytuły,do mnie nie docierają i nic na to nie poradzę,z kolei to co dla jednych jest gniotem dla mnie nie koniecznie.Fakt,to nie jest oczywiście żadna reguła ale zdarzające się czasem wyjątki.Takie z nas już dziwne stwory są.
Tak więc nie przejmuj się za bardzo każdym komentarzem a z pewnością wyjdzie to na dobre Twojej wątrobie.![]()
Gdybyś wrzucił słup do Galerii - to masz u mnie 5,więc moją ocenę i komentarz już znasz.
PS: nie nawiązuję tu oczywiście do kolegi helmutha,z którym w kwestii kadrowania się zgadzam,chociaż wersja autorska jest również świetna.
Landscape Photography
To co pisałem wcześniej i znowu powtórzę : za mało kontrastu,boisz się suwaczków ?
Trzeba próbowac;krzywe,poziomy,jasnośc,gamma,użyc białego lub czarnego pędzla,nożyce - to nie gryzące narzędzia,ba nawet pożytecznie przyjazne.
Tu moja próbka,tak na szybciora,zrobiona w FS.Czas wywołania - 37 sekund.Można dłużej oczywiście i lepszym narzędziem.![]()
![]()
Landscape Photography
Ostatnio edytowane przez Ramzes_II ; 2.04.09 o 20:19