Strona 26 z 152 PierwszyPierwszy ... 1624252627283676126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 251 do 260 z 1517

Wątek: Zdjęcia "kasprzyka"

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    hijacintus, radlakos - wielkie podziękowania - komu mogłem, to dałem po plusie.

radlakos, jak zakupię obiektyw, wtedy będę wiedział co potrzebuję do kompletu, na maila możesz mi przesłać cenę tej przejściówki oraz kilka fotek kasmar@antserwis.pl używałeś ten starszy model ?
    co do "wpadającego światła", jak znajdziesz link, to bardzo miło.

pozdrawiam
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar radlakos
    Mieszka w
    Breslau
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    pozdrawiam Tomek

CO ZA DUŻO, TO ZA WIELE
    www.monidlostudio.pl
    http://radlakos.blogspot.com/

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    A właśnie, ad. mocowania pytaj sprzedającego, mój miał już zamontowaną przejściówkę p-six -> m42, w zasadzie jakoś na stałe, ja tego nie demonotowałam.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Dzisiejszy dzień, zrobiłem kilka zdjęć, oto jedno z nich:

Sikorka modra

pzdr

Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Sójka

Technicznie kuleje, wiem.
    Zanim usiadła na drzewku wydawała z siebie dość interesujące dźwięki - trudno je opisać, w każdym razie wyczytałem, że potrafi naśladować nawet psa
    Pzdr

| OlyJedi Awatar andre77
    Mieszka w
    Samoklęski Kolonia Druga
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Witam. Sikorka bardzo fajna zaś sójce brakuje tej jakości co sikorce, trochę można by w PS podciągnąć bo zdjęcie ma potencjał. MZ jeszcze ciut kadr bym ciaśniej dał ale ciut i to tylko MZ. Gratuluję wyprawy i trofeów z niej. Pozdrawiam. Mam nadzieję że się nie obrazisz, pozwoliłem sobie ciut poprawić to Twoje, tylko za wiele nie mogłem ze względu na wielkość i wyszło coś takiego
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P3216553_wyw_sójka3.jpg
Wyświetleń:	126
Rozmiar:	274,1 KB
ID:	13867  
    Ostatnio edytowane przez andre77 ; 21.03.09 o 17:09
    Jeżeli widzisz tonącego człowieka i chciałbyś jednocześnie uratować go i zachować na zdjęciu to wydarzenie. Jaki rodzaj filmu zastosujesz?

Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Dziękuje "andre77", wszelkie poprawki przyjmuję z ciekawością, aczkolwiek ta wersja minimalnie dla mnie za kolorowa

Po dzisiejszym dniu jestem trochę zniesmaczony tą całą czatownią. O 6.40 byłem na miejscu, podsypałem słonecznik i praktycznie od razu pojawiły się sikorki. Niestety nadal trudno zrobić im zdjęcie, bo są w ciągłym ruchu - usiądą na gałązce max na kilka sekund (oczywiście w tym czasie zdążą się kilka razy obrócić) lub tylko chwycą ziarenko i uciekają z nim w dziobie, następnie spokojnie zjadają gdzieś na sośnie, metr nad moją głową

W dodatku, wystraszył mnie kot teściowej, który zaczął dziwnie miałczeć za moimi plecami, przegoniłem go kijem - ptaszki też nie były zadowolone. Pomimo, że byłem b. ciepło ubrany, to koło godziny 8.30 pędziłem z lasu do domu. Ogromny szacun dla tych co siedzieli w 10 stopniowym mrozie cały dzień....
    I jeszcze jedno , dzisiaj byłem w 5-ciu sklepach mięsnych - nigdzie nie mieli słoniny

Zastanawiam się, czy te moje super tacki z kory, w jakiś sposób nie straszą tych ptaszków, bo zdarza się, że sikorka usiądzie i wywróci cały tależyk z nasionami.

Jutro nie jadę wcześniej jak o 8-mej rano, albo po godzinie 12-stej, lepiej słońce oświetla całą scenerię.

Cześć

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kasprzyk Zobacz posta
    Po dzisiejszym dniu jestem trochę zniesmaczony tą całą czatownią. O 6.40 byłem na miejscu, podsypałem słonecznik i praktycznie od razu pojawiły się sikorki. Niestety nadal trudno zrobić im zdjęcie, bo są w ciągłym ruchu - usiądą na gałązce max na kilka sekund (oczywiście w tym czasie zdążą się kilka razy obrócić) lub tylko chwycą ziarenko i uciekają z nim w dziobie, następnie spokojnie zjadają gdzieś na sośnie, metr nad moją głową
    Nie zniechęcaj się tak szybko! Inwestycja w czatownię musi się zwrócić
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    helmuth - bardzo dziękuję za wsparcie

Sławku - wczoraj byłem zniesmaczony, a dzisiaj już pełen optymizmu - na pewno się szybko nie poddam, już szukałem miejsca na nową "zasadzkę", gdzieś głębiej w lesie.

Tak, trzeba najlepiej przenieść Twoją odpowiedź do wiadomego wątku, popytam modów.

Mam jeszcze takie pytanie odnośnie dzięcioła - czy go także można zwabić w konkretne miejsce ? Odnoszę wrażenie, że bez wysokiego drzewa - najlepiej sosny ? się nie obejdzie. Mam brzozę najbliżej i nie wiem co dalej

I ostatnie pytanie - co myślisz o białych robakach, te które zabieramy na ryby, będzie to dobry wabik dla ptaków ?

Pzdr

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria

Mam jeszcze takie pytanie odnośnie dzięcioła - czy go także można zwabić w konkretne miejsce ? Odnoszę wrażenie, że bez wysokiego drzewa - najlepiej sosny ? się nie obejdzie. Mam brzozę najbliżej i nie wiem co dalej
    Którego dzięcioła?? dużego można zwabić na ziemię co widać na moich zdjęciach.
    I ostatnie pytanie - co myślisz o białych robakach, te które zabieramy na ryby, będzie to dobry wabik dla ptaków ?Pzdr
    nie próbowałem więc nie wiem, można spróbować tylko po co jeśli słonecznik wystarcza do większości leśnych ptaszków.