"lekar" masz +, wygląda na Kapturka, dzięki
ktotek - śmiało, można przeglądać
Pozdrawiam, Marek
"lekar" masz +, wygląda na Kapturka, dzięki
ktotek - śmiało, można przeglądać
Pozdrawiam, Marek
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Oprócz ptaszków wiewiórka też fajna. Teraz do ziarnistego menu musisz dołączyć orzeszki.
pozdrawiam Wiejo
Orzeszki już są, zajadała się jednak jabłkiem
Składam obecnie sprzęt audio do wabienia dźwiękiem. Miałem już pierwsze próby na "jamniku z mp3", szybko przybył Rudzik, jednak nie usiadł na pozycji, z której udało by się zrobić zdjęcie. Obecnie męczę zestaw głośników kina domowego, które przerobię na potrzeby wabienia, jednak tak jak w formule 1, "odchudzam" sprzęt, żeby był jak najbardziej wydajny, ale i lekkizobaczymy czy się uda, bo z taczką na ptaki nie będę jeździł
Dzięki Wiejo, pozdrawiam
tylko pozazdrościć tych ustrzelonych ptaszków, czyniłem pewne próby z moim 40-150 i...poległemtłumaczę sobie że za krótka ogniskowa, ale to pewnie umiejętności i cierpliwości brak
Mnie nie chca pozowac, karmnik zbudowalem i ... przylatuja wtedy kiedy mnie nie ma, albo akurat sprzet niegotowy. Myśle, ze cierpliwosc jest wskazana. Tylko jak im powiedziec, ze maja akurat tutaj przyleciec i na tej wlasnie galazce usiąść? Pozazdroscic takich ujec.
Pozdrawiam
Kolejna Zięba, postaram się już więcej nimi nie zanudzać.
...
yac, Tomasz.G, jacekos - dziękuję.
Tomasz, obecnie zauważyłem duży spadek aktywności żerowania, w ciągu kilku dni zmieniło się na gorszeTak więc myślę, że coraz trudniej będzie je fotografować, dlatego postanowiłem spróbować z dźwiękiem.
Niejednokrotnie miałem sytuację, że byłem niegotowy do zrobienia zdjęcia, nie pasowało światło, gałązka, odległość i inne czynniki, tak więc duże znaczenie ma jeszcze odrobina szczęścia
Pozdrawiam