Strona 18 z 30 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 296

Wątek: Adapter 4/3 z potwierdzeniem ostrości - warto?

| OlyJedi
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    kasiulap: nie przejmuj się wogóle programowaniem dandeliona. Rolą chipa jest tylko:
    1. oszukanie puszki, że ma przyczepiony obiektyw systemowy, co uaktywnia funkcję potwierdzenia ostrości,
    2. podanie puszce rzeczywistej ogniskowej obiektywu, co z kolei potrzebne jest do prawidłowego działania funkcji stabilizacji obrazu (Ty zdaje się masz puszkę bez stabilizacji, więc ogniskowa nie ma w tym przypadku znaczenia).
    Po prostu strzelaj foty i nie przejmuj się tym, jaką wartość przysłony masz na wyświetlaczu, a na obiektywie ustawiaj taką, która jest Ci potrzebna. Ewentualnie skoryguj naświetlanie w górę lub w dół jak wychodzi za ciemno lub za jasno.

| OlyJedi Awatar kasiulap
    Mieszka w
    kaliska prowincja;)
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    dzieki, wlasnie tez to zauwazylam, ale z programowaniem tez juz wiem o co chodzi najgorszy jest fakt postepowania tego sprzedawcy dla mnie, a niby super sprzedawca na allegro, ja bym tak nie powiedziala
    Cancan...

| OlyJedi Awatar Ramzes_II
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kasiulap Zobacz posta
    dzieki, wlasnie tez to zauwazylam, ale z programowaniem tez juz wiem o co chodzi najgorszy jest fakt postepowania tego sprzedawcy dla mnie, a niby super sprzedawca na allegro, ja bym tak nie powiedziala
    Dzieki za info o sprzedawcy, sam jestem na kupnie przejsciówki i zbieram informacje.
    E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.

| OlyJedi Awatar kasiulap
    Mieszka w
    kaliska prowincja;)
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    adapter jest ok, dziala, potwierdzenie rowniez, programowac tez sie udalo (sprzedawca stwierdzil, ze ten dandelion nie jest prgogramowalny), ale posiada rysy od srodka wokol dandelionu i teraz pewnie przez takie cos z gwarancja moge sie pozegnac, ten adapter ma tez na forum MarekM, polecam, poczytaj co pisze bo on ma E-510, a pisal cos ze przy stabizlizacji adapter nie dziala jak nalezy, z nim najlepiej o tym podyskutowac pozdrawiam
    Cancan...

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Posiadam przejsciówkę z i bez potwierdzenia.
    Oczywiście łatwiej jest z potwierdzeniem (ok 80-90% strzałów jest trafnych). Jeżeli chodzi o m42 jest spory wybór szkieł. Są przyzwoite szkła w bardzo dobrej cenie.
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK

| OlyJedi Awatar tkud
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Witam wszystkich
    Wczoraj spędziłem dużo czasu na studiowaniu tematu adaptera. Zakupiłem dzisiaj zarówno adapter z potwierdzeniem ostrości jak i Zuiko OM 50/1.8. Dam znac jak sie będzie sprawować. Dzieki wszystkich za cenne porady

Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tkud Zobacz posta
    Witam wszystkich
    Wczoraj spędziłem dużo czasu na studiowaniu tematu adaptera. Zakupiłem dzisiaj zarówno adapter z potwierdzeniem ostrości jak i Zuiko OM 50/1.8. Dam znac jak sie będzie sprawować. Dzieki wszystkich za cenne porady
    Potestuj prosze, zamieść fotki i recenzję krótką - bo właśnie taki zestaw by mi także odpowiadał.
    E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.

| OlyJedi Awatar tkud
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ok...jak tylko dostanę przesyłkę. Nie wiem czy przepłaciłem ale koszt całego zestawu około 400zł - połowe obiektyw i połowę adapter . mam 410 więc nie powinienem mieć problemów jeśli chodzi o programowanie. Pozdrawiam

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    477
    Moja galeria
    W 410 chyba nie ma stabilizacji - chyba się nie mylę, więc nie ma co się bawić w programowanie - no chyba że chcesz mieć ładny exif.
    Ja mam dandeliona w przejściówce i aparat E-400. Robi super foty i jeszcze w programowanie się nie bawiłem.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    W 410 chyba nie ma stabilizacji - chyba się nie mylę, więc nie ma co się bawić w programowanie - no chyba że chcesz mieć ładny exif.
    Ja mam dandeliona w przejściówce i aparat E-400. Robi super foty i jeszcze w programowanie się nie bawiłem.
    No ale to nie dla exif, ale by mieć potwierdzenie ostrosci sie programuje ? Czy cos przeoczyłem ? Bodzip - jak to jest ?