W ofercie dla eosów i nikonów można znaleźć przelotki z potwierdzeniem ostrości. Czy ktokolwiek spotkał się z czymś takim na 4/ 3? poszukuję przelotki na m 42
W ofercie dla eosów i nikonów można znaleźć przelotki z potwierdzeniem ostrości. Czy ktokolwiek spotkał się z czymś takim na 4/ 3? poszukuję przelotki na m 42
oczywiści interesują mnie również wszelkie uwagi![]()
Jest nazywa się to Dandelion - robią to na wschodzie.
Będe zamawiał chyba więc może dało by się wywalczyć zniżkę i zassać hurtowo kilka sztuk
TU WĄTEK U NAS
z resztą wrzuć w szukaj słowo DANDELION
pozdrawiam
dobas
spoko, zainteresowany jestem, pytanko- za ile?
http://oly43club.ru/index.php?p=m42
a tu ceny
40$ za Chipa
60 $ za przejściówkę z Chipem
i jesli dobrze pamiętam 10 $ przesyłka - ale tego pewnien nie jestem
Dany Chip jest na daną ogniskową - potwierdzenie ostrości bedzie działało ze wszsytskimi
ale stabilizacja żeby była efektywna - obiektyw musi się przedstawić. Tak więc kupujesz przejście z już zakodowaną ogniskową.
na przykład 200mm ale nawet jeśli tam wepniesz 8 mm lub 1000 mm to potwierdzenie działać będzie - tylko stabilizacja efektywnie pracować będzie dla 200 mm
pozdrawiam
dobas
cena wydaje się być całkiem całkiemzważywszy , że przelotki w innych systemach z potwierdzeniem kosztują pow 2 paczek. Korzystał z tej przelotki ktoś z forum? uwagi jakieś?
Chyba nikt nie ma - ale może ktoś się przyzna
Jak się już w sobie zbiorę i dojrzeję do decyzji kupna
to rzucę post na forum. Chyba się szarpnę na stabilizację w mojej dwusetce
nie w iem mam mętlik pętlik. chyba dandelion do 200 a zaoszczędzoną kasę z 70-300 wydam na tanie szerokie, Zobaczymy
potrzeba i tego i tego, a wydatków więcej niż pieniędzy.
Na pewno rzucę posta na razie mailuję z człowiekiem
i staram się coś obciąć jeszcze z ceny
pozdrawiam
dobas
ok mnie też do chętnych możesz zaliczyć - choć do decyzji dojrzeć też muszędzięki serdeczne za info.
Widziałem dandeliony do Olka za 25$ i nawet chciałem kupić. Takie z zakodowaną ogniskową to bym nie kupował, przynajmniej jakiś czas (jeżeli dobrze pamiętam, że dandelion bez tego cuda jest sporo tańszy).
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto