Zapach wiosny już jest, zawsze dość wcześnie go wyczuwam, co powoduje wzrost endorfin
Mieszkając całe życie na północy kraju jestem pokrzywdzona, bo gdy we Wrocku i Kraku już mają żonkile - u nas dopiero wszystko pomału zaczyna kiełkować.
Zapach wiosny już jest, zawsze dość wcześnie go wyczuwam, co powoduje wzrost endorfin
Mieszkając całe życie na północy kraju jestem pokrzywdzona, bo gdy we Wrocku i Kraku już mają żonkile - u nas dopiero wszystko pomału zaczyna kiełkować.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Co prawda już trochę cieplej, ale niestety nie aż tak jak u Ciebie. Nawet oglądałam dziś wnikliwie drzewa i krzewy, ale śladów wiosny jeszcze nie ma.
Przyjemnie się ogląda Twoje wiosenne zdjęcia.
Pozdrawiam, Jola
Landscape Photography
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 4.03.09 o 23:59
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Nie znalazłem sposobu na pokazanie tego budynku "w całości". Można go sfotografować albo z łodzi na Menie (z południa) albo z bulwaru (ze wschodu). Ta druga możliwość, ma jednak zasadniczą wadę- przeszkadza słońce. Może latem, wczesnym ranem, kiedy słońce wstaje najdalej na wschodzie albo wieczorem, kiedy słońca jeż nie ma a jeszcze jest jasno. Spróbuję!![]()
Tymczasem, zrobiłem kilka zdjęć otoczenia i kilka zbliżeń tego budynku.
238 to fragment sąsiedniego budynku. Mnie się skojarzył z luksusowym statkiem wycieczkowym.
239 pokazuje różnorodność form architektonicznych.
240 pokazuje jak, na zewnątrz wygląda ten budynek
Wow,zdecydowanie bardziej lubię w Twoim wątku oglądac i komentowac zdjęcia jak ostatnie.
Przykładając się do tego tematu,można zrobic doskonałe fotografie,zważywszy,że wiele budowli w Twoim mieście zostało zaprojektowanych przez wybitnych architektów.
Tak sobie marzę,że kiedyś to kupię obiektyw typu tilt/shift ale to chyba prędzej będę musiał zmienic system.
No chyba że...
Wolnośc to prawo czynienia wszystkiego,na co pozwalają prawa.
Landscape Photography
Najbardziej podeszło mi to ostatnie, 240. - geometryczne budowle fajnie wyglądają w czystych kadrach, bez "przeszkadzaczy". Tu mi się podoba ta surowość.
No i dzięki za wiosnę, dziś przyszła![]()
240 zdecydowanie najbardziej, czysta forma