198, ta ściana, z trzema otworami ma potencjał, tylko "posuwaczkować" trzeba ciemną część, kontrast, może BW?
196 tyż piknie![]()
198, ta ściana, z trzema otworami ma potencjał, tylko "posuwaczkować" trzeba ciemną część, kontrast, może BW?
196 tyż piknie![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
"Z pewną nieśmiałością taką" pokazuję poniższe zdjęcia, bo nigdy nie robiłem zdjęć twarzy. Nie nazywam tego portretem, bo kompletnie nie mam o tym pojęcia. Ocenić obiektywnie też nie potrafię bo sam to zrobiłem mojej żonieCzy można to powiesić na ścianie czy raczej jak największy skarb- schować głęboko
![]()
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
helmuth - zdjęcia takiej architektury jaką tu pokazałeś w moim odczuciu powinny byc B&W i z mocnym kontrastem aby wydobyc ich formę.Kolor nie pasuje mi tu za bardzo,bo obiekty te (lub podobne architektonicznie )nie odziaływują mocno kolorem a funkcjonalnością raczej -forma następuje po funkcji - jak można streścic modernizm a przykładem tego jest Twoja wieża nadawcza.
Co do portretu...hmm - 'Czy można to powiesić na ścianie czy raczej jak największy skarb- schować głęboko' - powiem tak - musisz sobie sam odpowiedziec na to pytanie...![]()
Drugi portret dużo lepszy , bo żona ładniej wyszła. Na pierwszym kąciki ust są skierowane ku dołowi i mina jest smutna.
Drugie do albumu na pewno się nada![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Z przedstawionych zdjęć najbardziej wpadło w oko 198 z późniejszymi zmianami też. Te trzy efektownie rozmieszczone otwory w takim monumencie robią wrażenie. Zdjęcie 193 jakby mozna było wyłuskać samą wieże bez tych po prawej co wchodzą w kadr i z tym pojedynczym krzewem było by ok. 194- bryła budynku przytłacza wychodzi z kadru ale podejscie ciekawe. Teraz najważniejsze, ja z tez pewną nieśmiałością głosowałbym za drugim, na którym połowa jest bardziej sympatycznie usposobiona.
pozdrawiam Wiejo
Wanilia i Wiejo- macie rację, zdjęcia zrobiłem, kiedy żona była zła na mnie, że musiała sama spacerować, gdy ja biegałem z aparatemNie myślałem, że to aż tak widać.
![]()
198 bardzo fajny kadr. Minimalistyczny i przyciągający uwagę. Podoba mi się.
Koniec z "portretami"Trochę skałek
199 fajne, choć brakuje dramatyzmu nisko świecącego słonka i ekspresyjnych cieni na strukturze śniegu i skale. Ale ładnie.
200 - tu już za dużo cienia. Można powiedzieć, że tylko ta płaszczyzna z cieniem wpada w oko. Zdecydowanie bym starał się go ominąć przy kadrowaniu.