Jak zwykle na poziomie
Mam prośbę, czy mógłbys wyjaśnić w jakiś prosty sposób, w jak przyciemniasz niektóre rogi zdjęć?
Jak zwykle na poziomie
Mam prośbę, czy mógłbys wyjaśnić w jakiś prosty sposób, w jak przyciemniasz niektóre rogi zdjęć?
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
oblicze kapłana udzielającego ślubu świetnie pokazałeś, przygotowania mlodego w dobrym kadrze, nie bardzo jednak gustuje w zdjeciach jak przedostatnie, obejmowanie pań za szyję z tyłu, to styl z filmów gangsterskich zazwyczaj źle się konczących dla obejmowanych ...![]()
luc4s, przyciemnione rogi to efekt winiety, który bardzo lubię-dodaję go podczas obróbki RAWa, najczęściej w ACR
black_bird, spokojnie nikt nie ucierpiał podczas robienia tych zdjęc
w rezultacie wybrałem ciut inna kolorystykę zdjęć z samego ślubu -zdecydowanie chłodniejszą, z lekkim zwiększeniem saturacji kolorów ciepłych (tych co pozostały) -wydaje mi się, że teraz zdjęcia są bardziej "czyste", kolory skóry delikatniejsze i subtelniejsze -co o tym sądzicie ?
Świetne zdjęcia, bardzo mi się podoba ten styl obróbki zdjęć.
FujiNikon
http://kasinskislawek.pl
Fatman, absolutnie nie robią na mnie wrażenia ostatnie zdjęcia; solidne rzemiosło (a ostatnie to nawet słabe rzemiosło) i tyle. Nie ma na czym zawiesić oka niestety.
Ostatnio edytowane przez mariush ; 24.02.09 o 12:51
Zaglądnijże! - http://www.mariuszsarzynski.pl/
zdecydowanie poprawił się koloryt skóry ...jak juz mozna było porównać
ja może jestem spaczony ale wolę te wcześniejsze kolorki na Twoich ślubnych fotach.
Cieplejsze barwy dodają uroku i właśnie takiej "ciepłej atmosfery" a przecież w tego typu fotach o to chodzi.
Te są nadal bardzo ładne ale jak patrzę na fotki tej parki od tenisa to zdecydowanie przyjemniejszy jest ich odbiór.
Ładny bokeh ma szkło którego używasz przy imprezowych fotach. Z kolei widzę też że na kościelnych musisz ostro walczyć ze zmieszczeniem obojga Młodych w GO. To jest coś czego zawsze się boję - źle wygląda "tylko trochę ostry Pan Młody".
Oczywiście można uciec od tego jak to pokazałeś i wywalić jedno z Młodych całkowicie z GO.
Jednym słowem - albo oboje w ostrości albo jedno poza nią ale za to zdecydowanie.
Cóż...FF ma zalety ale ma też ograniczenia![]()
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Bylem świadkiem rozmowy rodzinnej u znajomych, ogladali zdjęcia ze ślubu wnuczki, babcia i dziadek byli niepocieszeni, nigdzie się nie zobaczyli na cereomnii slubnej. Myślę, że w takich zdjęciach trzeba pamiętać o innych, nie tylko o bohaterach dnia
Myślę, że takie na pewno masz, tylko nie pokazałeś ..
to fakt, lepiej natrzaskać za dużo niż jednego ma zabraknąć...
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Oczywiście, że takie mamMyślę, że takie na pewno masz, tylko nie pokazałeś ..
mariush, dziękuję za szczerość, zgadza się jestem rzemieślnikiem -staram się tak jak potrafię i narazie klienci są zadowoleni -mam nadzieję, że będa coraz bardziej![]()