Dzięki za zaglądanie do tego wątku.
Ponieważ piękna zima która przeszła w bure przedwiośnie, nie zachęca i nie stwarza możliwości do terenowych wypadów, nieco reminiscencji z dysku.
Jest rok 2006, jesień która nie może się rozpocząć...
Dzięki za zaglądanie do tego wątku.
Ponieważ piękna zima która przeszła w bure przedwiośnie, nie zachęca i nie stwarza możliwości do terenowych wypadów, nieco reminiscencji z dysku.
Jest rok 2006, jesień która nie może się rozpocząć...
ostatnie ładne.
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
ok... ale bez szału :/
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Fot.37 - fajnie to ujęte ale boli drugi i trzeci plan.W fotografii pejzażu lubię ostro od pierwszego do trzeciego.
Fot.38 - najlepsza MZ z trójki.Dobrze,że kadrowałeś tak aby nie pokazywac zbyt dużo płaskiego nieba,ja poszedłbym dalej i całkowicie je wyeliminował z kadru.
Fot.36 - najsłabsza.Przedni za jasny i za mało go.Krzyż zlewa się z jasnym tłem - tu jako GM aby lepiej zwracał uwagę,dałbym go na ciemnym tle.Przypuszczam,że ostrośc ustawiałeś właśnie na niego aby wydobyc go z otoczenia ale tutaj troszkę to nie zdało egzaminu.
To tak by tyle było moich spostrzeżeń.Fajnie było poczuc trochę lata na Twoich bezdrożach.![]()
za e-510 36,37 widziałbym ostre w pełnym zakresie, ja generalnie lubię jak krajobrazy mają większe nasycenie kolorów
kiedyś E-510/14-54/ aktualnie XZ-1
Wiecie, poprawność we fotografowaniu widoczków jedno, wrażenia estetyczne - to drugie. Zdjęcie nr. 36 w pełni ostre było by totalnie do kitu. A z tym rozmyciem wygenerowanym przez wiatr i stabilnie ostrym krzyżem, jest już akceptowalne. Fakt, może więcej kontrastu, może bardziej zaakcentowana sylwetka krzyża...
Eh, co za dzień... Nuda i bolące wątpia to kiepski motor działania.
Co tam panie dziejku na tym dysku jeszcze...
A takie trzy ujęcia. Zamek w Niedzicy - nie pamiętam, czy ktoś go od tej strony pstrykał, bo od frontu to chyba każdy zrobił mu zdjęcie. Drugi kadr-krotochwila to skojarzenie wieżyczki z wiadomym zamkiem w Bawarii.
Dobra, na dzisiaj tyle kiepszczenia sobie oczu w starociach![]()
39 mi się podoba, choć obróbka dziwna. Czy tam jest lekka mgiełka, czy to PS?
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
36 spaprałeś (krzywe)
38 - nie wiem gdzie (a chciałby)
41 - się podoba![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||