zgadzam się kolory by się przydały
zgadzam się kolory by się przydały
hmm zupełnie nie rozumiem zastosowania BW w ostatnim wrzucie.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
77 mi się podoba
BW z zasady bojkotuję![]()
Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/
Dzięki za odzew. Super, że się ze mną nie zgadzacie, gdyż to by było nudne. Problemem jest zapewne (jak i z każdą fotografią), kiepska tematyka lub kiepsko przedstawiona. Ja nie unikam odpowiedzialności, ależ skądże.
Ale ponieważ prychacie na brak kolor... Perfidnie podtrzymam tę konwencję, zwiększając dramatyzm przedstawianych okoliczności - z łagodnych pół Beskidu na skaliste granie Tatr. Dlaczego upieram się przy bw i eksploatuje technikę zarezerwowaną dla fachowców, mistrzów i minionych wieków? Cóż, człowiek całe życie się uczy, dlatego jak nauczę się jako tako przedstawiać ciekawe kadry (albo zaczniecie mi przytakiwać), wtedy włączę im kolor. Nawiasem mówiąc, mój odchył z wywalaniem koloru zbiegł się z forumową dyskusją odnośnie czarno-bieli w reportażu. Ale przecież, do diaska, dawniej ludzie robili czarno białe zdjęcia krajobrazów i było dobrze.
Dobra, jadem z tym koksem...
Przedostatnie w bw super![]()
Odnośnie koloru to na pewno popieściłby oko ale czy zmusił do zobaczenie tego co na zdjęciu. 79- biegnące znikąd polne drogi, niby w nieładzie ustawione słupy, gdzieś za drzewami zagroda z domem, pasące się krowy i w oddali kilka domków Jak dla mnie miły z zanikającego terenu pejzaż. 80 jakoś mi nie podchodzi ale dlatego, że nie czuję w nim przestrzeni i odbieram jako dwuplanowy bez tego trzeciego nie usytuowanego w kadrze akcentu. 81 bardzo podoba mi się faktura poprzecinana miedzą i te pasące się koniki. W tym było by wspaniale jakby konie były w mocnym punkcie a nie pośrodku. Ładny wykonany pod światło kadr. Z górskich te w których unoszą się mgielne opary ładne. Świetnie prezentuje się to w którym widać drzewa bo dają one fajny ciemny akcent. Płynacy potok świetny z tą czarną czeluścią z której wypływa i jeziorko otoczone górami bardzo malownicze. Uważam, że poczynione próby odnośnie bw są ciekawe.
pozdrawiam Wiejo
W dalszym ciągu czuję się nieprzekonana![]()
Góry w BW znakomite, jedynie strumyk pozbawiony koloru do mnie nie przemawia.