Strona 19 z 19 PierwszyPierwszy ... 9171819
Pokaż wyniki od 181 do 188 z 188

Wątek: Bezdroża Salvadhora

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Dawid
    Mieszka w
    Pomorze :)
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    zgadzam się kolory by się przydały

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    hmm zupełnie nie rozumiem zastosowania BW w ostatnim wrzucie.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wanilia
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    77 mi się podoba
    BW z zasady bojkotuję
    Kobieta jest bezbronna tak długo , jak długo schnie jej lakier na paznokciach...
    zapraszam do mojej galerii: http://www.beatabanach.cdx.pl/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    Dzięki za odzew. Super, że się ze mną nie zgadzacie, gdyż to by było nudne. Problemem jest zapewne (jak i z każdą fotografią), kiepska tematyka lub kiepsko przedstawiona. Ja nie unikam odpowiedzialności, ależ skądże.

Ale ponieważ prychacie na brak kolor... Perfidnie podtrzymam tę konwencję, zwiększając dramatyzm przedstawianych okoliczności - z łagodnych pół Beskidu na skaliste granie Tatr. Dlaczego upieram się przy bw i eksploatuje technikę zarezerwowaną dla fachowców, mistrzów i minionych wieków? Cóż, człowiek całe życie się uczy, dlatego jak nauczę się jako tako przedstawiać ciekawe kadry (albo zaczniecie mi przytakiwać ), wtedy włączę im kolor. Nawiasem mówiąc, mój odchył z wywalaniem koloru zbiegł się z forumową dyskusją odnośnie czarno-bieli w reportażu. Ale przecież, do diaska, dawniej ludzie robili czarno białe zdjęcia krajobrazów i było dobrze.

Dobra, jadem z tym koksem...
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	82_gran.jpg
Wyświetleń:	88
Rozmiar:	211,1 KB
ID:	25092   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	83_z_kamienia_na_kamien.jpg
Wyświetleń:	89
Rozmiar:	266,2 KB
ID:	25093   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	83_znikad.jpg
Wyświetleń:	92
Rozmiar:	164,8 KB
ID:	25094   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	84_before_the_storm.jpg
Wyświetleń:	90
Rozmiar:	230,5 KB
ID:	25095  

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Dawid
    Mieszka w
    Pomorze :)
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Przedostatnie w bw super

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Odnośnie koloru to na pewno popieściłby oko ale czy zmusił do zobaczenie tego co na zdjęciu. 79- biegnące znikąd polne drogi, niby w nieładzie ustawione słupy, gdzieś za drzewami zagroda z domem, pasące się krowy i w oddali kilka domków Jak dla mnie miły z zanikającego terenu pejzaż. 80 jakoś mi nie podchodzi ale dlatego, że nie czuję w nim przestrzeni i odbieram jako dwuplanowy bez tego trzeciego nie usytuowanego w kadrze akcentu. 81 bardzo podoba mi się faktura poprzecinana miedzą i te pasące się koniki. W tym było by wspaniale jakby konie były w mocnym punkcie a nie pośrodku. Ładny wykonany pod światło kadr. Z górskich te w których unoszą się mgielne opary ładne. Świetnie prezentuje się to w którym widać drzewa bo dają one fajny ciemny akcent. Płynacy potok świetny z tą czarną czeluścią z której wypływa i jeziorko otoczone górami bardzo malownicze. Uważam, że poczynione próby odnośnie bw są ciekawe.
    pozdrawiam Wiejo

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    W dalszym ciągu czuję się nieprzekonana

Mieszka w
    Warszawa / Sochaczew
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Góry w BW znakomite, jedynie strumyk pozbawiony koloru do mnie nie przemawia.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów