Strona 18 z 19 PierwszyPierwszy ... 816171819 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 188

Wątek: Bezdroża Salvadhora

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    76_Coty_robisz_tu.jpg podoba mi się klimat tego zdjęcia, może przez kompresję ale pojawiły się pasy na górze zdjęcia.
    78_Odrobina_szalenstwa_w_zachodzacym_sloncu.jpg bardzo przyjemne wyszły kolorki
    75_Stepy_beskidzkie.jpg , 77_Szlaczek.jpg - to są tematy z którymi ostatnio walczę - chodzi mi o morze trawy - i prawdę mówiąc na razie zastawiam czy nie lepiej w takiej sytuacji użyć dłuższej ogniskowej. Na zdjęciu taki krajobraz jest dla mnie niestety nudny.
    Ciekaw jestem opinii innych.
    Pozdrawiam

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    351
    Moja galeria
    Najbardziej mi się podoba 76, taka mgiełka tajemnicy
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ernesth
    Mieszka w
    Krynica-Zdrój
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    W Krynicy fajnie ale powiem Ci, że w zeszłym roku jakoś lepiej poszło... w tym było chyba więcej państw ale strasznie szybko przeszli.
    Kilka fotek mam z tego roku w profilu.
    Jedno nieostre zdjęcie to pomyłka. Dziesięć nieostrych zdjęć to eksperyment. Sto nieostrych zdjęć to styl

pozdrawiam Wojtek

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Agulka
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Najbardziej podoba mi się 76, kapitalny klimat, ale też tak, jak droplet widzę pasy.
    Na stepach beskidzkich zmieniłabym kadr, trochę na korzyść dołu, bo to puste niebieskie niebo na górze jakoś wydaje mi się, że niewiele wnosi do zdjęcia, a na pewno już tak zatytułowanego.
    Szlaczek jest ok, ale nie porywa, przynajmniej mnie.
    Ostatnie nie jest w moim guście niestety, za dużo nieostrości na pierwszym planie i oko mi lata
    Ale oprócz tego do wszystkich zdjęć mam jedną uwagę: są za ciemne, tak na oko gdzieś z 1 EV. Oczywiście może to być tylko i wyłącznie wina mojego monitora
    Mam na imię Agata, mam 19 lat, a moje wymiary to 90/60/90. Druga noga tak samo.

kowalikster
    Gość
    76 i 78 mi się najbardziej podobają, gdzie 78 może być taką mała ikonką przebywania ma wsi - jedni biegają sobie z aparatmi po łączkach ale jednak gdzieś wśród nich widać trud i codzienność "chłopa" ze wsi.
    Z trawą trochę nudnawe, niestety. Sprawia wrażenie niedbałego pstryku.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Igorra
    Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Mnie też najbardziej 76
    "Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    Dziękuję wszystkim za odwiedziny i konstruktywne opinie motywujące autora do głębszych przemyśleń, bardziej rygorystycznej samooceny oraz rewizji zachowań własnych podczas użytkowania aparatu fotograficznego

Ponieważ dzisiejsza pogoda za oknem nastroiła mnie do szaro-burych poszukiwań na dysku, stwierdziłem, że czas na eksperyment. Otóż moje archiwa zdjęciowe upchane są zdjęciami przepełnionymi kolorami. To skutkuje tym, iż człowiek spędza po paręnaście cennych chwil kręcąc suwakami przy wywoływaniu takiego zdjęcia. Próbuję się te kolory wzmocnić, przekształcić, nałożyć, pomnożyć, uwydatnić oraz zastosować całe mnóstwo innych zabiegów mających na celu fotografię wygładzić, odrealnić, ubajkowić i sprawić by błyszczała.

Dlatego wybrałem parę takich kolorowych zdjęć i ... zabrałem im kolor.

W moim subiektywnym odczuciu, zdjęcia zyskały na jakości. Niestety, jestem w ocenie nie dość wiarygodny, bo widząc te miejsca w czarno-bieli, wyobraźnia podsuwa widoki które stały mi przed oczyma w danej chwili. Jakie zatem jest wasze zdanie - czy nabrzmiały kolor i granie barwą jest ze wszechmiar konieczne? Na zdjęciach które tematycznie są nudne - a większość krajobrazów takie jest, kolor może wzbudzić zaciekawienie. Wg. mnie - niezdrowe, bo zwracamy uwagę na błysk fotografii, a nie na treść 'nudy'. Bo każdy zna góry, pola, lasy i niebo. Jednak, wg. mnie, niektóre elementy tego krajobrazu utrwalone i zabezpieczone przed czasem warte są nostalgicznego pokiwania głową na treścią. Nie zawsze się to udaje, nie zawsze jest to konieczne. Nie uważam też, że moje próby są niosą takie doznania. Jednak - dla mnie treści te są w pełni czytelne, z powodów wiadomych

Przynudziłem (zawsze mogłem napisać 'kopę lat, dawno tu nie zaglądałem), parę fot zatem.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	79_cywilizacja.jpg
Wyświetleń:	101
Rozmiar:	181,1 KB
ID:	25050   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	80_Busov.jpg
Wyświetleń:	79
Rozmiar:	100,9 KB
ID:	25051   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	81_samotnosc_we_dwoje.jpg
Wyświetleń:	78
Rozmiar:	190,7 KB
ID:	25052  

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria
    Żądam koloru dla 79!
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    351
    Moja galeria
    Wybrałeś różne zdjęcia (celowo?)
    80 broni się bez koloru, ponieważ na tym zdjęciu ważniejsze jest ukształtowanie terenu, pierwszy i drugi plan oraz niebo (można by trochę podkręcić )
    79 MZ, kompletnie traci bez koloru, który wydobywa obszary pokryte różną roślinnością- pola, poletka, drogę, lasy itd. Tutaj kolory są niezbędne.
    81- nie mam zdania, to zdjęcie w ogóle do mnie nie "gada"
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria
    Siakoś nie bardzo gadają te czarno-białe krajobrazy. Do mnie.
    Buro, nie buro, idź w teren, kolorowo się robi, ładnie, pogoda ma być ponoć.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów