Czemu? Mi podobają się zdjęcia z E-30 coraz bardziej.
Czemu? Mi podobają się zdjęcia z E-30 coraz bardziej.
To trochę żartem napisałem, ale po co przepłacać? --Szukam przewagi E-30 i nic poza poziomicą nie znajduję... A rezerwowe body jest konieczne w moim przypadku...
Jeśli nie ma bandingu na wysokich czułościach, to już jest jakaś przewaga.
ktotek: Tak jest... Wczoraj dopiero dokładniej kombinowałem w rawie z kolorami z E-trójki. Przy świetle flasha nie widzę w tym wypadku praktycznie przewagi E1. Także kolor skóry da się ustawić prawidłowo.
epicure: Faktycznie ...Twoja uwaga jest słuszna...Ale przypomnij mi od jakiej wartosci ISO zaczyna się ten banding na E-trójce?
----------------------------------
pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez irek50 ; 22.01.09 o 08:09
A ja się zaczynam zastanawiać. Z tej paczki to JPG-i są bardzo mocno odszumiane przez soft, a RAW-y są po prostu paskudne. Mówię o wysokich ISO.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Nowy OM i RawTherape
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Otworzyłem te raw'y na iso3200 w RawTherapee i też się przestraszyłemZdjęcia z kubeczkiem są robione w lepszych warunkach oświetleniowych, stąd lepiej wyglądają.
Za to Ufraw + Gimp robi robotę wzorowo, bez odszumiania i tricków (+1.5 EV, zmniejszenie i wyostrzenie) wyszło mi takie coś:
Zdjęcia z kubeczkiem są malutkie, i nawet jakby miały 6400 to byłyby względne.
Kurcze muszę ufrawa przekompilować - Debian jest do tyłu.