Nie gniewam się
A E-30 polecam !
Gdyby jeszcze cena była niższa....
![]()
Nie gniewam się
A E-30 polecam !
Gdyby jeszcze cena była niższa....
![]()
Cena będzie niższa, jak się skończy promocja na E-3![]()
drugi post
to odnośnie wrzucenia RAW'ów - ewentualnie w upload możesz założyć swój katalog.
Te jpg-i są za lekkie, ale nawet na nich ISO akceptowalne to do 2000
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
A te jpegi to cropy, czy tylko zmniejszone zdjęcia?
1. tylko zmniejszone, nie cropy,
2. przeczytałam instrukcję dot. rawów, ale nadal nie wiem jak to zrobić
"używasz windi i total commandera.. ?"
jak bym mogła prosić jaśniej, to jutro popróbuję, bo dziś już nie am rady .
Pozdr.![]()
Przepraszam- to były skróty myślowe
winda - system operacyjny Windows np. XP
Total Commander - bardzo popularny menadżer plików, a równocześnie klient FTP (dzięki temu można wrzucać pliki na serwer) do pobrania stąd
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
Poniżej opisze moje odczucia po którkim romansie z E30, miejcie na uwadze- że nigdy nie miałem w ręku E3, od roku foce e-410.
Dziś w saturnie w Katowicach miałem możliwość pomacania E30-stke, nie miałem zbyt dużo czasu ale to co mnie interesowało pobieżnie sprawdziłem. Wizjer jak wcześniej forumowicze opisywali jest naprawdę ok (porównując do tego z e410 to widać kolosalną różnicę w E30 to tak jakby przez okno patrzeć a nie przez dziurke od klucza // oczywiście przekolorowałem trochę). Puszka trzymała się rączki znakomicie, aż żal było się rozstawać, ergonomia OK.
Po negocjacjach z jakimś pracownikiem musiałem troche poczekać aż wykona kilka telefonów do ochrony, pozwolili mi zrobić trochę zdjęć na mojej karcie pamięci pod warunkiem że nie będę focił sklepu (dostałem kolorową ulotkę, kitowy 14-42 i mogłem poszaleć)
Wysokie ISO było dla mnie w zupełności zadowalające (choć ekspertem nie jestem, ale to co widziałem co wyczyniała moja e410-tka na ISO 1600 to czasami płakać mi sie chciało)
Wyświetlacz jak dla mnie super w zupełności mi wystarczy, dźwięk klapiącego lustra boski ( mógłbym go sobie nagrać i puszczać wieczorem przed zaśnięciem)
Poniżej podaje link do kilkunastu zdjęć + RAW-y które cyknąłem w saturnie, nie są jakoś cudowne technicznie, nie mają wartości artystycznej, robione z ręki w pośpiechu , ale jak ktoś będzie zainteresowany to może sobie ściągnąć(ok 280mb), robione kitem 14-42, na różnym ISO, jedna seria na 14mm a druga na 42mm.
MEGAUPLOAD - The leading online storage and file delivery service@@AMEPARAM@@Filename:</font> <font style="font-family:arial; color:#FF6700; font-size:22px; font-weight:bold;">e30.rar@@AMEPARAM@@e30.rar
Jedno wiem na pewno - prędzej czy później, na pewno będzie moja ! ! !
ps. yardem jeśli mógłbyś sprawdzić i dać znać, czy można wejść w menu serwisowe którymś sposobem z innych modeli olka.
https://forum.olympusclub.pl/showthr...menu+serwisowe
Olympus E-410 /ZD 14-42mm / ZD 40-150mm / ZD 70-300mm / om 50mm 1\8f
mam vistę 64, tak samo jak windows np xp?
pozdr.
K.
Vista to też windows![]()
Po niektórych testach zaczynam namawiać żonę na zakup E-trójki, którą próbowałem w Kazimierzu...![]()