No i prawidłowo, E-3 jest sprzętem z wyższej półki.![]()
No i prawidłowo, E-3 jest sprzętem z wyższej półki.![]()
Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.
Mówiłem - rynek wyreguluje cenę startową. Podejrzewam, że w dniu pojawienia się na półkach będzie dostępny o tą stówkę, czy dwie taniej (o ile nie spadnie do rozsądniejszej ceny). Enyłej, nie wiem, czy to było - dość zabawny test (to za duże słowo) na youtube:
Gość trochę mamrocze i jak wspomina na początku - nie jest profesjonalistą w kwestii testów. Zabawne toto
Pozdrawiam
"There's no such thing as free titties"
sprzęt: mózg + obskur(n)a kamera
Ostatnio edytowane przez Syd Barrett ; 11.01.09 o 20:02 Powód: ?
...a tutaj wymiana zdań (na gołe klaty) pomiędzy Optycznymi, a naszym lokalnym OlyTalibem. Poszło o DR nowej puszki, przedstawiony w teście fotopolis.pl. Endżoj!
http://forum.optyczne.pl/viewtopic.p...=asc&start=165
Walczyłem jak lew ale tam jak sępy mnie obskoczyli...
Spokojnie GoOrange, zaczekajmy jak sami przetestują "jedynie słusznymi" metodami.
Osobiście wolę "milczące" poczucie wyższości, niż wcześniej oplute "a nie mówiłem".
Co do DR na optycznych to bardziej odpowiada mi sposób w jaki pokazują to na dpreview.com, jakoś lepiej przemawia do mnie i od razu wiem jak jest na tle innych konstrukcji.
Na optycznych rzeczywiście ciężko się żyje ze względu na forumowy taliban zwłaszcza canonowy ale trzeba przyznać, że wzięli sie ostro za testowanie obiektywów ZD co sie chwali.
Jeżeli chodzi o "nasząnowąjedyniesłusznąpuszkę", to podejrzewam, że chociażby w kwestii DR i szumów dostanie mu się nie raz. I to nie tylko od optycznych. Cóż - wielkość matrycy+matematyka=fizyki nie oszukasz
Jeżeli chodzi o testy DP vs Optyczni, to wydaje mi się, że ci pierwsi potrafią podejść do wszelakich testów z większym dystansem. Nazwy zaczynające się na C, N, a ostatnio nawet na S nie powodują u nich efektu "żółtych majtek" (i nie, nie pieje tutaj do tzw. zafarbów w nowych nikonach![]()
).
Co do lustrzanek testowanych na optyczne.pl - ostatnio sporo kontrowersji wywołał test Canona 1Ds mkIII. Niby ergonomia gorsza niż u Nikona, a wynik lepszy...
...no i ten brak stabilizacji w korpusie*![]()
![]()
Myślę, że jak już E-30ka wyjdzie w dobrej cenie, to będzie mogła sobie pokonkurować np. z Nikonem D90. Swoim ISO go nie pobije, ale AFem może zagiąć.
Pozdrawiam
(*o LCD z "punktami" niczym w budżetowym Olku nie wspomnę)
Ostatnio edytowane przez heyahero ; 11.01.09 o 22:42
Dobra wiadomość dla czekających na tą puszkę. Action zaplanował na jutro jej posiadanie w swojej ofercie.