Strona 113 z 199 PierwszyPierwszy ... 1363103111112113114115123163 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.121 do 1.130 z 1989

Wątek: Olympus E-30

GoOrange
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Powiewa absolutem (nie mylić z wódką), czyli brakiem relatywizmu w tej wypowiedzi, ale dobrze ze jesteś zadowolony, to chyba najważniejsze.
    W moim wypadku przemyślaną decyzję poparłem zakupem, nie powiem bo po drodze miałem kilka dylematów związanych z tym czy dobrze zrobiłem ale dziś wiem że gdzie indziej nie było by dużo lepiej a w perspektywie duuużo drożej. Wiem to bo mam możliwość potestowania tego czy owego, jak zobaczyłem co dosteję od D300 + lampa za 5500 a co dostaję od Olka + lampa za 3700 to Bozi podziękowałem że mnie rozsądkiem natchnęła bo dzięki temu mam za free 50mm. I żeby było jasne, wcale nie uważam że Olek w tym zestawieniu jest lepszy ale nie jest też dużo gorszy i ma zdecydowanie lepszy stosunek ceny do jakości.

Co zaś się tyczy E-30 czy nawet E-X, kto się cudów spodziewa ten sam się nakręca w złą stronę.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    Aparat PRO to taki, wraz z zakupem którego dostaje się do ręki dożywotni kontrakt do agencji prasowej/agencji reklamowej/studia fotograficznego. A wszystkie inne aparaciki to zabawki na poziomie młotka. Faktem jednak pozostaje, że np. takie gwoździe to łatwiej wbijać młotkiem stalowym, a nie gumowym, dlatego wielu dobiera narzędzia wg. swoich potrzeb.

I co z tego, że ktoś mi powie, że mam szumiący aparat, skoro zdjęcia które nim robię mi pasują. Co z tego, gdy mi ktoś powie, że mam aparat pro, podczas gdy przemoknie mi on w pierwszym większym deszczu i nie spełni mojej wizji artystycznej. Ludzie sobie sami wyznaczają limity, a to, że mamy takie czasy, że w każdym elektronicznym gadżecie musi być absolutnie wszystko, to inna strona medalu.

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Co zaś się tyczy E-30 czy nawet E-X, kto się cudów spodziewa ten sam się nakręca w złą stronę.
    Dyskusja poszła w złą stronę, ja się cudów nie spodziewałem i uważam rezultaty za przyzwoite , podobne do E-3, a cale PRO to zupełnie inna historia.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    No właśnie dla każdego PRO będzie to zupełnie inna rzecz, choć wszyscy myślą ogólnie tak samo.
    Co w domyśle oznacza że PRO = najlepsze....
    Dlatego znajduje się ciągle tyle malkontentów....
    Przypuszczam że znajdą się i tacy dla których D3 nie będzie PRO ,.
    Dla nich średni czy wielki format to jest to itd itd
    W drugą stronę dla większości moich znajomych ja mam profesjonalny aparat, bo oni nie wyszli poza kompakty.
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar Ruff
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    pierwszy polski test
    http://fotopolis.pl/index.php?n=8314

miałem nadzieje, że z tym e30 coś radykalnie poprawi w kwestii wysokich ISO, które dość często są mi potrzebne, ale w porównaniu do (na dodatek tańszego) D90 nadal lipa więc będzie trzeba się eksmitować z OlySystemu - szkoda mi tylko ZD50/2...
    będę jeszcze śledził inne testy, ale raczej zdecydowanie odmiennych wyników się nie spodziewam...

qbic
    Gość
    Ciekawe, iso 100 jest wyraźnie lepsze od 200 na tych samplach.

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Ciekawe, iso 100 jest wyraźnie lepsze od 200 na tych samplach.
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=7475&p=6 - porównując do e-520 nie widać dużej różnicy, praktycznie to samo tylko bez bandingu.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Wy naprawdę tak się podniecacie tymi jpegami?

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Wy naprawdę tak się podniecacie tymi jpegami?
    Raczej słabo z podnieceniem, tam są tylko kwadraty.

GoOrange
    Gość
    Ale dynamika niezła... Powiem tak że ja widzę mały kroczek do przodu. Całe szczęście że Olek nie poszedł w stronę postępu polegającego jedynie na np. dodaniu filmowania i dołożeniu mega wyświetlacza. Mnie natomiast niepokoi tylko ta druga tegoroczna lustrzanka. To pewnie będzie bardziej dopracowane E-30 w puszcze E-3 a chciało by się wreszcie jakiegoś autentycznego "rozepchania" wśród modeli. Nie oczekuję puchy za 20k ale niech to będzie taki Olkowy 5d czy D700 systemu 4/3...

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów