Strona 103 z 199 PierwszyPierwszy ... 35393101102103104105113153 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.021 do 1.030 z 1989

Wątek: Olympus E-30

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    A mnie cena zwalila z nog - o ile to prawdziwa cena. Zwazywszy na zalozenia systemu bylem przekonany, ze cena nie przekroczy 3000zl, ale ponad 4000 to absolutny szok. Nie wiem czy firma probuje ratowac sie przed kryzysem czy marketingowcy poglupieli, cena E30 odpowiada cenie D300 czy 50D a przeciez zalozenia systemu 4/3 BYLY jasne - "dzieki mniejszym matrycom mniejsze a co za tym idzie tansze lustrzanki niz robi konkurencja". Rynek zapewne szybko zweryfikuje cene bo 4000zl za lustrzanke nieprofesjonalna w systemie 4/3 to nieporozumienie, zobaczymy co przyniesie czas.

pozdrawiam
    Rany, nie da się tego już czytać...
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar dulak
    Mieszka w
    Londyn/Lublin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar Zobacz posta
    wyjasnij co masz na mysli, bo nie lapie a jesli nie masz nic do powiedzenia to po kiego sie w ogole odzywasz?
    S5Pro, D200, D3000, F50D, S8 3.5 FishEye, T 17-50 2.8, S105 2.8, 2 x Metz 48AF1, S 24-60 2.8

Fotografia Ślubna Lublin

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dulak Zobacz posta
    wyjasnij co masz na mysli, bo nie lapie a jesli nie masz nic do powiedzenia to po kiego sie w ogole odzywasz?
    W tym jednym wątku ten sam temat był podnoszony już kilkakrotnie. Na dodatek ciągle są to gdybania o aparacie, którego nie można nawet kupić. Ileż można?
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

zonkinho
    Gość
    Też podzielam zdanie Dulaka, że Olek leci w kulki z tymi cenami. Po prostu na dawne czasy mniejsze matryce wychodziły o wiele taniej, teraz jak widać to nie ma różnicy w kosztach produkcji czy jest to 4/3 czy APS także nie mogą zejść z ceny.

| OlyJedi Awatar heyahero
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    30
    Moja galeria
    Jakoś i mnie się odechciało. Po ochach i achach zje...ka za nieużyteczne ISOtysiącpięćsetstodziewięćset (C i N będą niedługo noktowizory montować w lustrzankach), potem za ekran (a canonowy Marek, to chyba na papierze ma podobny LCD - nie widziałem na żywca, nie twierdzę, że wiem najlepiej). Bo banding, bo to nie E-3, bo nie ma uszczelnień (źle/dobrze), bo lżejszy od E-3 (dobrze, bo źle cięższy od 520ki). Teraz cena...
    Co do "małości" systemowych korpusów. Mam E-410, mam E-3. Jedno i drugie aparat i zdjęcia da się robić. Ja też boleję, że Olek nie robi takich "e-trójek" w korpusie E-4xx. Mógłby mieć być od nieszczęścia (szczęścia ?) mały grip.

E-30 nie ma na półkach i będziemy musieli na niego czekać przynajmniej miesiąc. Nie ma co psioczyć na cenę. Swoją 410kę z podwójnym kitem kupiłem rok temu w listopadzie. W grudniu ten zestaw był już 800zł tańszy (tyle spłacałem bankowi do września br). Mimo recesji na rynku lustrzanki z tzw. cropem będą spadać. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że tzw. fulfrejm zagości pod strzechy, tak jak kiedyś DSLR. C i N jakoś trzymają ceny swoich poprzednich "flagowców" (np. D300) i jakoś nikt nie narzeka. Macie problemy z ceną E-30? Zainwestujcie w E-3 - to zacna pucha!
    Lustrem z "cropem" nadal się będzie robić zdjęcia, a kto zda sobie z tego sprawę na pewno zainwestuje w E-30, D90, 50D (lub następne numerki z serii). Przykład - jeżeli jest inaczej, to wyrzućcie swoje E-1, E-330 i inny "badziew"

Nie kłócić się, dać se po razie - Święta idą

PS. Chyba poprostu zleję ten wątek i poczekam na jakiś sympatycznieszy, np. "Moja przygoda z E-30" albo "Z E-30 pod ręką"

Cheers Misiaczki! Listy do Gwiazdki pisać, czy innego Mikołaja! :P
    Ostatnio edytowane przez heyahero ; 22.12.08 o 17:19
    "There's no such thing as free titties"

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    APARATU NIE MA W SKLEPACH!

Więc przestańcie pisać o cenach...
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    W tym jednym wątku ten sam temat był podnoszony już kilkakrotnie. Na dodatek ciągle są to gdybania o aparacie, którego nie można nawet kupić. Ileż można?
    Nawet kilkudziesięciokrotnie.

Na temat ceny wylano tu już tony atramentu - tfu, bitów
    Sprzętu jeszcze nie ma, a jak się pokaże to nie ma przymusu zakupu. Jak kiełbasa jest za droga to też jej nie kupię, chyba że jest tego warta, a właśnie chłopcy którzy się na tym znają sprawdzają RAW-y aby ocenić czy aparat wart jest grzechu, a tu po raz kolejny jakieś wtręty od bankierów
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Ja z ciekawości poplotkowałem z osobami zorientowanymi lepiej. Aparat będzie w sklepach nie wcześniej jak w połowie stycznia, więc fotozakupy strasznie ściemniają.
    Nie warto tez biadolić nad ceną, bo nie zapowiada się, by była aż tak wysoka. Dobrze poczekać te 3 tygodnie. Pośpiech jest wskazany tylko przy łapaniu pcheł.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

krys staw
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez heyahero Zobacz posta
    Jakoś i mnie się odechciało. Po ochach i achach zje...ka za nieużyteczne ISOtysiącpięćsetstodziewięćset (C i N będą niedługo noktowizory montować w lustrzankach), potem za ekran (a canonowy Marek, to chyba na papierze ma podobny LCD - nie widziałem na żywca, nie twierdzę, że wiem najlepiej). Bo banding, bo to nie E-3, bo nie ma uszczelnień (źle/dobrze), bo lżejszy od E-3 (dobrze, bo źle cięższy od 520ki). Teraz cena...
    Co do "małości" systemowych korpusów. Mam E-410, mam E-3. Jedno i drugie aparat i zdjęcia da się robić. Ja też boleję, że Olek nie robi takich "e-trójek" w korpusie E-4xx. Mógłby mieć być od nieszczęścia (szczęścia ?) mały grip.

E-30 nie ma na półkach i będziemy musieli na niego czekać przynajmniej miesiąc. Nie ma co psioczyć na cenę. Swoją 410kę z podwójnym kitem kupiłem rok temu w listopadzie. W grudniu ten zestaw był już 800zł tańszy (tyle spłacałem bankowi do września br). Mimo recesji na rynku lustrzanki z tzw. cropem będą spadać. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że tzw. fulfrejm zagości pod strzechy, tak jak kiedyś DSLR. C i N jakoś trzymają ceny swoich poprzednich "flagowców" (np. D300) i jakoś nikt nie narzeka. Macie problemy z ceną E-30? Zainwestujcie w E-3 - to zacna pucha!
    Lustrem z "cropem" nadal się będzie robić zdjęcia, a kto zda sobie z tego sprawę na pewno zainwestuje w E-30, D90, 50D (lub następne numerki z serii). Przykład - jeżeli jest inaczej, to wyrzućcie swoje E-1, E-330 i inny "badziew"

Nie kłócić się, dać se po razie - Święta idą

PS. Chyba poprostu zleję ten wątek i poczekam na jakiś sympatycznieszy, np. "Moja przygoda z E-30" albo "Z E-30 pod ręką"

Cheers Misiaczki! Listy do Gwiazdki pisać, czy innego Mikołaja! :P
    Popiram,popieram

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Radku, a czy masz jakieś info co się stanie z ceną na E-3 po Nowym Roku jak się skończy promocja ?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów