Strona 6 z 26 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 251

Wątek: Ptactwo

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    Nad słupkiem dokładnie w pionie fragment ptaka jest dokładnie sklonowany - pasuje każdy piksel... Dlaczego ?
    Ty, ale nie możesz robić rysunków poglądowych, motyla noga, no!

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Bernardus, nie chodzi o nagonkę tylko o pytania o zdjęcia, które nas po prostu intrygują. Nie wiem, mówisz, że nie manipulujesz w PS, a ja mam na dłoni przykład, że to robisz i nie ogranicza się to do zmiany kolorów. Możliwe, że jesteś niesamowitym szczęściarzem i podejrzewam, że podlinkowanie tutaj pliku .orf rozwieje wszystkich wątpliwości
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

| OlyJedi Awatar J.Graph
    Mieszka w
    Józefów/Warszawa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    Nad słupkiem dokładnie w pionie fragment ptaka jest dokładnie sklonowany - pasuje każdy piksel... Dlaczego ?
    Też chętnie wysłucham odpowiedzi na to pytanie ....
    Zdjęcia bardzo fajne ale faktycznie coś nie chce mi sie w to wszystko wierzyć ...

bernardus74
    Gość
    to nie kwestia wiary tylko cierpliwosci , przypadki a niejednokrotnie szczescia , poza tym sa male zabawy PS - ale to chyba dobrze swiadczy o kims kto potrafi sie poslugiwac tymi programami

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Smerf Maruda Zobacz posta
    Ty, ale nie możesz robić rysunków poglądowych, motyla noga, no!

moge moge

zgrałem zdjęcia i CS3 odpaliłem

Generalnie ja się zakładam , ze zdjęcia to jedna wielka ściema i mistyfikacja.

Nie ma to jak pokazać sklejone na kilku warstwach elementy i pokazać - A tak se od niechcenia strzeliłem zdjęcie ptaszka na drzewie .... teraz mi sie przypomniało że to w lesie było...

Taki ze mnie świetny fotograf - można podziwiać...

może pokaż orfa jakiegoś jak masz, bo bardziej przychylam się do wersji że jedyne czym dysponujesz to psdki z kilkoma warstwami

i mam nadzieję że się mylę - wtedy bijąc się w pierś najserdeczniej Cię przeproszę...

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Tak, PS to przydatne narzędzie, nie przeczę. Z umiejętnościami bywa różnie - ja widzę po prostu maźnięcia pędzlem dość wyraźnie, gdy tylko odchylę matrycę laptopa.

Pytanie tylko czy w tym wypadku tak drastyczne użycie jest uzasadnione? Nie wiem - pytałam się wcześniej o kolory - nie złośliwie, chciałam się dowiedzieć czym się kierujesz tak zabarwiając zdjęcia, ale nie uzyskałam odpowiedzi. A teraz zapytam o sztuczne rozmycia tła - żebym nie była gołosłowna, pozwolę sobie na przykład w kółeczku, przerywaną linią zaznaczyłam linie pędzla od narzędzia blur. Przepraszam, że w załączniku, ale podmieniłeś zdjęcia i nie mam innej możliwości porównawczej.

Mnie to po prostu ciekawi
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	sowa.jpg
Wyświetleń:	217
Rozmiar:	424,7 KB
ID:	10626  
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

bernardus74
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrólik Zobacz posta
    Tak, PS to przydatne narzędzie, nie przeczę. Z umiejętnościami bywa różnie - ja widzę po prostu maźnięcia pędzlem dość wyraźnie, gdy tylko odchylę matrycę laptopa.

Pytanie tylko czy w tym wypadku tak drastyczne użycie jest uzasadnione? Nie wiem - pytałam się wcześniej o kolory - nie złośliwie, chciałam się dowiedzieć czym się kierujesz tak zabarwiając zdjęcia, ale nie uzyskałam odpowiedzi. A teraz zapytam o sztuczne rozmycia tła - żebym nie była gołosłowna, pozwolę sobie na przykład w kółeczku, przerywaną linią zaznaczyłam linie pędzla od narzędzia blur. Przepraszam, że w załączniku, ale podmieniłeś zdjęcia i nie mam innej możliwości porównawczej.

Mnie to po prostu ciekawi
    tak sie czasami bawie , ale to chyba niz zlego - skoro tak stawiacie sprawe dam wam orginaly fot na e-mail bez zadnej poprawki wszystkie te 3....podajcie - a potem przeproscie.,co za duzo to nie zrowo.

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bernardus74 Zobacz posta
    tak sie czasami bawie , ale to chyba niz zlego - skoro tak stawiacie sprawe dam wam orginaly fot na e-mail bez zadnej poprawki wszystkie te 3....podajcie - a potem przeproscie.,co za duzo to nie zrowo.
    Dawaj, dawaj.

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    zielonym klonowany kawałek ?
    czy tak się piórka ułożyły
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Bez nazwy 1.jpg
Wyświetleń:	214
Rozmiar:	82,1 KB
ID:	10627  

| OlyJedi Awatar Szogo
    Mieszka w
    Wisznia Mała
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Jestem pierwszy w kolejce proszę na poczta@pumeks.pl
    "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin