Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: ptactwo w akcji

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria

ptactwo w akcji

witam ,
    wrzucam kolejną galeryjkę, tym razem trochę ptaszysk dużych i małych w akcji i bez akcji, wszystko robione nad Bałtykiem ( najczęściej po szyję w nim ) za pomocą E-1 ( chyba naprawdę jest wodoszczelny ) + Zuiko 40-150. Właściwie mogę powiedzieć że to był test przestrzelania tego szkła we wszystkich możliwych wariantach.
    Ogólnie daje radę, choć szybkością AF i precyzją przy AF-C taki zestaw nie grzeszy...

http://hefajstos.galena.pl/~sebastia...i%20Ba%88tyku/

jak ktoś skomentuje to będzie miło...

robin102
    Gość
    Dużo tego ptactwa i chyba naprawde musiałeś blisko podchodzić (polecam wodery)
    ładne przyrodnicze fotki.

| OlyJedi Awatar sławekb
    Mieszka w
    Łagów
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Trochę dużo ujęć "od tyłu" gdzie nie widać głowy ptaszków. Ale ogólnie fajna galeria, dobrze uchwycona ostrość. Gdybym miał wybrać kilka, które mi się podobają najbardziej to byłyby to: 07,25,36,64

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Kilka fajnych Ciekawe kadry.

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    ten tył to bolączka ale niestety żeby zrobić takie zbliżenia musiałem podchodzić blisko a te cwaniaki momentalnie jak widziały że ktoś się zbliża to " w tył zwrot" i tylko łby odwracały żeby wyczaić moment, kiedy należałoby się ewakuować na następny falochron
    kilka ujęć przednich to kwestia kooperacji w duecie - ja siedziałem cichuśko w wodzie a brat robił za stracha na wróble po drugiej stronie falochronu. Bardziej się bały jego niż mnie.
    Niestety długo kooperacja nie trwała bo miał dosyć robienia z siebie idioty, zwłaszcza że był atrakcją nie tylko dla ptaszków
    To dlatego myślę nad 50-200 i konwerterem - choć do takich fot to....Zuiko300 by mi leżało, tyłka zza parawanu bym nie ruszył
    No co....pomarzyć można

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Szkoda, że nie wybrałeś kilku najlepszych ujęć i nie pokazałeś w tym wątku. A tak to trudno się odnieść do konkretnej foty. Jest tam moim zdaniem kilka b. fajnych zdjęć, ale nie miałem siły wszystkich otwierać. Więc niestety większość obejrzałem na miniaturkach.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    wiem, wiem, sporo tego jest ale generalnie galeria zrobiona pod kątem pokazania kilku zainteresowanym osobom, które chciały wszystkie zrobione...
    z kolei wrzucanie tutaj kilku fotek w ludzkich rozmiarach i jakości zapycha mi limit...
    ciężko znaleźć złoty środek
    ale dzięki za każdy komentarz...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    Też mam wrażenie że masz problem z wybraniem kilku ale dobrych zdjęć. Sporo ujęć od doopy strony albo z poucinanymi kawałkami skrzydeł, ogonów.
    Na pewno kilka dobrych tam jest. Nie przesadzaj z limitami, ze 3 możesz wybrać

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    z kolei wrzucanie tutaj kilku fotek w ludzkich rozmiarach i jakości zapycha mi limit...
    Chyba na tym polega cała zabawa, żeby nasze foty oglądało jak najwięcej ludzi.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria
    czyli mam rozumieć że panuje tendencja do wstawiania kilku tutaj, niż podania linki do większej galerii tak?
    W końcu za jakiś czas mogę to usunąć i zrobić miejsce....

agapiet - to nie tak że mam problem z wybraniem. Gdybym miał wybrać to nie byłoby większego problemu bo mam swoich faworytów, po prostu chciałem pokazać więcej...
    z tym ucinaniem nie przesadzaj - bodajże 3 fotki z takim defektem na cała galerię...i to w minimalnym stopniu...choć tez tego nie lubię...