to może wrzuć na serwer jakowyś bo jak każdemu będziesz tak wysyłał maile to trochę czasu to zajmie
ja tez poproszę majelka z orfem dobas na dobas.art.pl
to może wrzuć na serwer jakowyś bo jak każdemu będziesz tak wysyłał maile to trochę czasu to zajmie
ja tez poproszę majelka z orfem dobas na dobas.art.pl
Ciekawość mnie zrzera ...
j.graph@olympusclub.pl
dzieki
Dostałem zdjęcia !!!
I mogę potwierdzić, że bernardus74 posiada pełny format tych zdjęć po czym wnioskuję że są one jego autorstwa.
Zdjęcia są bardzo bardzo obrobione w stosunku do oryginału i są to cropy, co nie zmienia jednak faktu, że oficjalnie przepraszam go za niesłuszne podejrzenia.
"Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin
Bernardus - więc ja również przepraszam, z ręką na sercu, chylę czoła, skoro pierwsza fota jest prawdziwa - bo ta podoba mi się najbardziej.
Otóż to - ja cały czas chciałam się dowiedzieć czemu służą te manipulacje. Teraz to wiem, po obejrzeniu zdjęcia. I powiem tak - straszna szkoda, bo oryginał ma się nijak do tego co pokazałeś w wątku. Każdy pewnie postrzega to inaczej - jak C+ to ujął nie trzeba przestrzegać żadnych kodeksów. Nie każdy uznaje takie kadrowanie.
Ja na Twoim miejscu autorze wątku, pokazałabym po prostu prawdę. Sowę z daleka, ale sowę uchwyconą, prawdziwą... a nie jakieś wielkie cropy. Faktycznie, dobrze je obrobiłeś, bo się dałam nabrać na to, że to foty są z 2-3 metrów... a nie z większej odległości.Smutne... naiwna jestem.
nie wiem o co sie rozchodzi ale na moj gust pare osob oskarzylo mnie o wypchane Sowy , a obrobka to juz sprawa autora i nikogo nie milalem zamiaru nabierac - poza tym osoby ktore przeprosily sa wporzadku - przeprosiny przyjete...
Orfów nie dostałem
ale skoro wszyscy przepraszają znaczy ze takowe przeprosiny się należą
Tak więc gratuluję spotkania z ptakami
jak dostanę Orfy może wyjaśni mi się dlaczego jest tyle klonów na zdjęciu i czym jest to podyktowane, czym jest metalowy słupek itp itd...
W każdym razie serdecznie przepraszam że posądzony zostałeś iż sowy są wklejane skoro orfy pokazują co innego
pozdrawiam
Zobaczyłem JPGi... Obróbka, trzeba przyznać, zmasakrowała te zdjęcia, ale kadrowanie pierwszego klasyczne i fachowe. Kolory są ładne, warto by je było zachować. Pozwoliłem sobie zmienić troszkę zdjęcie. Jak masz coś przeciwko - zaraz usunę.