Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 76

Wątek: Dyskusja n/t konkursu "okładka czasop. Lustrzanka"

qbic
    Gość
    Bo milczenie jest przyzwoleniem.

diabolique
    Gość
    Spójrzmy na to z drugiej strony...
    Twoja fota ukazuje się na okładce czasopisma, dodatkowo utargowałeś, że podają adres twojej strony www. Tysiące ludzi wchodzi zobaczyć resztę fot, zgarniasz kasę za wyświetlenie reklam i...
    dzielisz się po połowie z wydawcą? Wątpię.

Konkluzja: kto chce, to da fotę za darmo, bo potrafi to przekuć w inny sposób na sukces finansowy.
    EOT.

qbic
    Gość
    Tylko ze to nie National Geographics a "Lustzanka"....

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar icelander
    Mieszka w
    Krakuf
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    ja nie płacę zus-u ze zdjęć, mam inny zawód. A jak coś z fotografii spłynie - to - owszem miło ale to nie jest podstawa egzystencji...
    Kossuth Lajos azt üzente: Utepitesz regimente. Ha még egyszer ezt üzeni, Kupkerekesz hajtasz neni!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    jakby nie patrzeć, większość postów tutaj to OT na max, a moderacja nic z tym nie robi. Wydzielcie wątek i dajcie mu tytul: Czy brać kasę za foty do gazety czy nie, a jeśli nie to dlaczego? Bo ja tu widzę już ostre przeginanie pały. Zaraz normalnie chłopaka zlinczują co poniektóre osoby.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Po pierwsze cenę mogę ustalić dowolna - biorę przykład z profesjonalistów w tej dziedzinie. Po drugie nie rozumiem co masz na myśli pisząc ze coś wypada, czy masz coś do zarzucenia poziomowi moich zdjęć? ....a może chcesz je wycenić?

Pat.p dobrze prawi.

Nie mnie chyba oceniać poziom Twoich prac. A co do wyceny to są specjalne aukcje organizowane między innymi również przez ZPAF gdzie cenę i adekwatny do niej poziom weryfikują ewentualni nabywcy. Z tego co wiem to niedawno taka aukcja była i jak chcesz to mogę się dowiedzieć jaka była mniej więcej cena zdjęć.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Kochani, nie ma co marudzić. Sergiuszone postawił sprawę jasno - gratyfikacją jest sam fakt publikacji foty na okładce. Jak komuś pasuje - wchodzi. Jak nie - nie wchodzi.

I tyle.

Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Tylko ze to nie National Geographics a "Lustzanka"....
    Zgadzam się w pełni z tymi dwoma odpowiedziami, osobiście podziękuję, moja kalkulacja wskazuje, że publikacja mojego zdjęcia w tego typu gazecie ni jak nie przełożyłaby się na wzrost zainteresowania moją osobą, co innego gdyby to była okładka NG.

Piszę na podstawie doświadczenia, mialem już zdjecie na okładce.... tyle że równie specjalistycznego miesięcznika.
    Ostatnio edytowane przez luc4s ; 15.12.08 o 16:10
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzemski Zobacz posta
    jakby nie patrzeć, większość postów tutaj to OT na max, a moderacja nic z tym nie robi. Wydzielcie wątek i dajcie mu tytul: Czy brać kasę za foty do gazety czy nie, a jeśli nie to dlaczego? Bo ja tu widzę już ostre przeginanie pały. Zaraz normalnie chłopaka zlinczują co poniektóre osoby.

Spoko, dam radę. U mnie na podwórku mówią, że krowa, która głośno ryczy mało mleka daje. I widzę, że przysłowie to się jednak nie sprawdza. Słowo „mało” powinno być zastąpione przez „wcale”

Pozdrawiam!

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    OT to nie jest - tylko dyskusja nad propozycją. Ja wspieram zdjęciami fundacje non-profit i wydawnictwa lokalne czy studenckie, te które są bezpłatne. Taką mam zasadę. Z reguły w ramach "wynagrodzenia" proszę o przesłanie mi 2 egzemplarzy gazetki na pamiątkę i tyle. Nie chodzi tutaj o robienie zdjęć za pieniądze, ale zwyczajnie nie chce mi się wspierać komercyjnych inicjatyw za frajer. Takie same mam do tego prawo, jak pismo Lustrzanka do szukania chętnych.

To czy mamienie konkursem jest ok czy nie, to sobie każdy rozważy sam w środku siebie. Zasady są jasne - jak widać jednak rodzą kontrowersje.

W mojej opinii pismo samo sobie strzela samobója - bo za najlepsze zdjęcia trzeba płacić. A na okładkę powinny trafiać najlepsze z najlepszych. I uważam, że takie zdjęcie na okładce się nie przekłada na wejście na stronę - mam dowód po swojej skromnej stronie. Więcej daje mi wypozycjonowanie, niż pokazanie zdjęcia w prasie lokalnej (de facto, która trafia do większej ilości ludzi niż pismo branżowe).

PS Pamiętacie świetną inicjatywę Mariusza dla chorego chłopca? Był problem ze zbieraniem zdjęć, chociaż to była akcja non-profit i to z nagrodami!
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    "Proponuję aby w wątku umieszczać tylko po jednym wybranym zdjęciu i nie komentować zdjęć."

dla mnie to jest jasne. Sergiusz nie proponuje dyskusji nad formą płatności, a proponuje wstawianie tu zdjęć. Kto chce wstawia, kto nie niech sobie pomarudzi w innym miejscu. Mod ma działać, a po Tobie droga Mysikróliczko spodziewałbym się własnie działania z sensem, konkretnie i sprawiedliwie, a nie jak u niektórych innych modów(nie wskazując dokładnie palcem).