Strona 73 z 199 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123173 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 1989

Wątek: Olympus E-30

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    ZooM nie wiedziałem że robisz wykłady, ale wiedziałem że wrócisz
    /*...................*/
    /* ...........................*/

qbic
    Gość
    ....a dobrych RAWow jak nie było tak niema, to mogla by być jakaś podstawa do dalszej dyskusji.

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez diabolique Zobacz posta
    Widać, że z nauką zwaną ekonomią u Ciebie na bakier...
    Z ekonomicznego punktu widzenia wygląda to tak (w dużym skrócie):
    Założenia:
    - wyprodukowanie X aparatów po Y cenie = Z
    - sprzedaż A aparatów po B cenie = C
    Wynik:
    Jeśli C>Z to jest zysk. Gdy ten warunek jest spełniony...
    Nie oceniaj mojej wiedzy proszę. Ty pewne rzeczy założyłeś w tym najważniejsze C>Z zapominając, że często trzeba sprzedać po cenie, która nie pokrywa ostatecznie kosztów projektu i jego realizacji. Jeśli chcesz możemy kontynuować dyskusję na PW.

Podstawowa kwestia, której nie rozumiem, to smęcenie nt ceny E-30. Co z nią jest nie tak? Ile E-30 powinien kosztować w dniu premiery, by przeciętnego posiadacza e-systemu zadowolić? 2500zł? Dlaczego tyle, a nie więcej?

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    ....a dobrych RAWow jak nie było tak niema, to mogla by być jakaś podstawa do dalszej dyskusji.
    Mógłby ktoś zrobić w tych samych warunkach zdjęcie e-3, e-x20 i e-30. Ale to pewnie nieszybko się stanie.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Nie oceniaj mojej wiedzy proszę. Ty pewne rzeczy założyłeś w tym najważniejsze C>Z zapominając, że często trzeba sprzedać po cenie, która nie pokrywa ostatecznie kosztów projektu i jego realizacji. Jeśli chcesz możemy kontynuować dyskusję na PW.
    1. Nie zamierzam oceniać wiedzy. Twierdzenie, że "dokładają" bez wglądu w ich księgi jest "daleko idące".
    2. Napisałem, że to "duży skrót". By nie gmatwać przekazu.
    3. Nie sądzę, bym chciał dyskutować o tym na PW. Nie interesuje mnie ani ten aparat, ani kondycja finansowa firmy. Wyraziłem jedynie zdanie w konkretnym temacie.
    pozdrawiam serdecznie

qbic
    Gość
    trochę slaby ten post (na dpreview), "pushed to some EV" - to nic nie znaczy, z E-1 tez mogę zrobić syf z iso 100 podbijając EV +4

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    ZooM nie wiedziałem że robisz wykłady...
    Nie robię. Dyskutuję sobie nieśmiało. Wszystko w oczekiwaniu na pierwszy aparat m4/3 Olympusa. W związku z tym przeczytałem chyba wszystkie wywiady przedstawicieli Olympusa odkąd zaprezentowano m4/3. I chyba tylko dlatego dziwią mnie niektóre posty. W wywiadach padają konkretne informacje. Nie wymyśliłem sobie kwestii rezygnacji uszczelnień w linii reprezentowanej przez E-3 i braku planów uaktualnienia obiektywów top pro o SWD. Skoro linia E-3 ma być pozbawiona uszczelnień, to mając na uwadze E-30 nie widzę miejsca dla E-next bez uszczelnień. Jeśli zaś miałby pojawić się super duper E-next i kosztować przykładowo 10k PLN, to chyba nie ma, co się powstrzymywać przed zakupem E-30? Dlatego nie rozumiem narzekania na cenę E-30 i dlatego zadałem konkretne pytanie ile powinien kosztować E-30 i dlaczego tyle, a nie np. więcej?

Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    ...wiedziałem że wrócisz
    RE też mi, to pisał. Naiwny sądziłem, że jak sam poproszę o zablokowanie konta, to stracę chęci. Niestety Niestety dla was

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Co chcesz powiedzieć przez podanie nam tego linka?

Awatar mathu
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Że jestem trollem.
    Fuji S5 Pro

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów