Strona 68 z 199 PierwszyPierwszy ... 1858666768697078118168 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 671 do 680 z 1989

Wątek: Olympus E-30

| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Niech może będzie lepiej E-360 ale widać, że całkiem zarzucili swoje stare 'modernistyczne' podejście.

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    taak system już umarł.. znowu.
    Ma siedem żyć jak kot.
    Nikt nie mówi ze umarł, po prostu dokładnie określił swój target.

Awatar mathu
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    będzie może E-40, segmentu pro przy obecnej technologii nie może być w 4/3, chyba ze jakieś rozwiązania z ciekłym azotem jako chłodziwo do matrycy.
    Alez mógłby powalczyć w pro, w studyjnym pro... Gdyby nie zrezygnowali z matryc Kodaka i poszli w tym kierunku co średni format - maksymalne używalne ISO200, ale ISO100 idealne, z super szczegółami i plastycznym obrazem. Do tego świetna optyka Zuiko i jest idealny aparat do zdjęć produktowych czy krajobrazowych, a z 7-14 architektonicznych. Ja bym naprawdę chciał mieć coś takiego (pośrednio mam z E400, ale on ma wiadome wady).
    Chyba sobie dokupię E1 i będę happy :>

Ja czekam na cenę poniżej 3 tysi- wtedy idę do sklepu.
    Ja tez kupię, bo nie mam żadnych drogich szkieł i nie będzie mi żal za rok-dwa zmienić system. Ale taka jest prawda, że Olympus poszedł w idiotycznym kierunku - nie dośc że przegrywa licytację na matryce z APS-C, to jeszcze jest najdroższy.
    Fuji S5 Pro

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mathu Zobacz posta
    Jak te ceny spadną do rozsądnego poziomu, to wejdą 60D i D95(?) które rozjadą E30.
    Nie potrzeba do tego 60D, E-30 mozna postawic obok 40D.
    Chyba jedynym plusem E-30 w stosunku do 40D dla mnie to poziomica, jesli bedzie uzyteczna.
    Mialem nadzieje ze olympus powalczy cena.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Jeżeli matryca w e-30 jest wyraźnie lepsza od martycy e-3 i zrzuci rękawicę matrycy d300 - to ta cena ma sens...

Czekać trzeba na testy
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

qbic
    Gość
    Alez mógłby powalczyć w pro, w studyjnym pro... Gdyby nie zrezygnowali z matryc Kodaka i poszli w tym kierunku co średni format - maksymalne używalne ISO200, ale ISO100 idealne, z super szczegółami i plastycznym obrazem. Do tego świetna optyka Zuiko i jest idealny aparat do zdjęć produktowych czy krajobrazowych, a z 7-14 architektonicznych.
    W/g mnie to była jedyna sensowna droga rozwoju, ale tego już nie będzie.

PS: źle Ci się wkleił cytat, ja E-30 nie zamierzam kupować
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 2.12.08 o 12:04

piotrek204
    Gość
    Alez mógłby powalczyć w pro, w studyjnym pro... Gdyby nie zrezygnowali z matryc Kodaka i poszli w tym kierunku co średni format - maksymalne używalne ISO200, ale ISO100 idealne, z super szczegółami i plastycznym obrazem. Do tego świetna optyka Zuiko i jest idealny aparat do zdjęć produktowych czy krajobrazowych, a z 7-14 architektonicznych.
    Do walczenia w tym segmencie brakuje szkiel tilt/shift

Ale zgodze sie, mogliby zwrocic szczegolna uwage na jakosc przy niskich ISO, niestety sample z E-30 prz niskich ISO nie powalaja, szczegolnie w cieniach.

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez piotrek204 Zobacz posta
    niestety sample z E-30 prz niskich ISO nie powalaja, szczegolnie w cieniach.
    Gdzie je widziałeś?

Awatar mathu
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez andytown Zobacz posta
    i zrzuci rękawicę matrycy d300 - to ta cena ma sens...

Chyba najśmieszniejszy post jaki czytałem w tym wątku.
    Fuji S5 Pro

piotrek204
    Gość
    Gdzie je widziałeś?
    http://olympus-imaging.jp/product/ds...ple/index.html

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów