Ech, trzeba tu posprzątać... szkoda zamykać, bo wątek, poza dzisiejszą dyskusją, jest fajny.
Ech, trzeba tu posprzątać... szkoda zamykać, bo wątek, poza dzisiejszą dyskusją, jest fajny.
Nie wiem co fajnego w wątku o aparacie, który:
1. nie jest jeszcze sprzedawany
2. większość informacji to plotki nakręcające dziwne tematy
3. pozostałe informacje to niepotwierdzone przecieki
4. soft nie ma (podobno) wersji ostatecznej
5. kupi może 3% forumowiczów aktywnych w tym wątku...
Gdyby to był wątek pt. "subiektywne oceny posiadaczy..." to co innego
![]()
Może i niepotrzebnie wyjechałem z tymi uzasadnieniami...od teraz.
Ja nie kupię z pewnością E-30 bo mam E-3 ale jak patrzę na niektóre sample (zwłaszcza te art) to mam jak najbardziej pozytywne odczucia, aczkolwiek kot w doniczce to porażka jak dla mnie.
A ja z kolei jestem zainteresowany zakupem E-30, ale za 1-1,5 roku. Wtedy dostanę go pewnie za 2500 zł z lampą gratis. Mnie to urządza...![]()
Poczekajmy aż E-30 pojawi się w sklepach.
Dla przykładu E-3 body w fotozakupy.pl kosztuje 3699 zł a na cyfrowe.pl 4499 zł.
W związku z tym nie ma co brać ceny E-30 na poważnie.
Natomiast nie zastanawia coś innego. Mianowicie przecież E-30 to przecież klasa półprofesjonalna. To dlaczego ma on być droższy? tylko dlatego, że to nowość?
pozdr.
E-3, ZD 12-60mm SWD, FL-50R
To jest zaawansowany amator, a nie półprofesjonalna.
Fuji S5 Pro
O tak, a teraz wybuchnie dyskusja czym jest pół-profesjonalno-średnio-zaawansowana amatorska fotografia lustrzankowa... :s
No bez żartów - takie sprzęty jak 50D to zawsze była oficjalnie półka dla zaawansowanego amatora. Profesjonalizm nie oznacza osiągów matrycy, tylko takie pozornie nieistotne rzeczy jak uszczelnienia, szybkostrzelność czy gwarantowaną liczbę cykli migawki.
Fuji S5 Pro
DRODZY FORUMOWICZE!
Jeśli następnym razem w odpowiedzi jakiemuś nowemu koledze/koleżance pytającemu o sprzęt napiszecie: "jest opcja >>szukaj<<", to pomyślcie, że będzie musiał się przedzierać przez takie beznadziejne posty pisane od czapy, jak w tym wątku...