Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Potrzebny zaawansowany kompakt lub hybryda.

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    da potem łatwa możliwośc rozbudowy.

A jak sie nie spodoba, to na sprzedazy 14-54 wiele nie straci.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Toster_88
    Gość
    a koledze bedzie sie chcialo zmieniac obiektywy? Niech uderza w R1

| OlyJedi Awatar Syd Barrett
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Jest na początku drogi więc wymagania trudne do określenia. Ma teraz prosty kompakt bez manuala i chce się pobawić w fotografię bardziej kreatywną.
    Niech chwilkę jeszcze zaczeka, następnie kupi używanego E3

| OlyJedi Awatar Rinho
    Mieszka w
    Śląsk Cieszyński
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Rozważ jeszcze zakup hybrydy np. Fuji - bawiłem się kiedyś S6500 a miałem w rękach S9600 - całkiem niezłe sprzęty, biorąc pod uwagę cenę i możliwości.
    Jeżeli nie ma nacisku na zakup lustra - to tego typu hybrydy to całkiem niezłe rozwiązanie.
    Szczegółów i cen poszukaj na alledrogo lub tu

| OlyJedi Awatar razor_71
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    sam mam Fuji s6500fd (pierwsza i jedyna hybryda przed e-520) i uważam , że jest całkiem przyzwoita - jedynie GO deklasują ją lekko - oczywiście nowego 6500 już nie kupisz nigdzie bo go wycofali z produkcji tak samo jak 9600
    E-520+Ownuser BH-E51 [dwa kit'y, Helios 58mm 44M-4, Jupiter 135mm (Olympus FL-36R, METZ 36 AF-4, Phottix Tetra, KH-120)]

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez razor_71 Zobacz posta
    sam mam Fuji s6500fd (pierwsza i jedyna hybryda przed e-520) i uważam , że jest całkiem przyzwoita - jedynie GO deklasują ją lekko - oczywiście nowego 6500 już nie kupisz nigdzie bo go wycofali z produkcji tak samo jak 9600
    Te aparaty są bardzo wygodne ale chyba tyle w tym temacie. Wyższe ISO niestety nie wygląda dobrze. Wiem z autopsji. Jakość na poziomie olka c760uz tylko Mpix więcej. R1 w tym kierunku naprawdę świetny. Ma dość dziwny wyświetlacz ale da się do tego przyzwyczaić.
    mente et malleo

| OlyJedi Awatar razor_71
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    do 400 ISO ok...potem już sieczka cyfrowa - jedynie RAW w nich ratuje sprawę - z kolei R1 to zupełnie inna bajka
    E-520+Ownuser BH-E51 [dwa kit'y, Helios 58mm 44M-4, Jupiter 135mm (Olympus FL-36R, METZ 36 AF-4, Phottix Tetra, KH-120)]

| OlyJedi Awatar maj0nez
    Mieszka w
    Opole Lubelskie
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

560

miałem kiedyś 560uz byłem bardzo zadowolony tylko brakowało mi jednej rzeczy gorącej stopki i za słaby był akumulator żeby zoom'em poszaleć. Trochę będę się zastanawiał jeżeli teraz będę zmieniał czy nie wybiorę konkurencji przy następnym zakupie. A kiedyś się bawiłem Fuji jakimś wysokim modelem i w porównaniu z moim starym olkiem robił straszne czarne zdjęcia nie ciemne. Ale może to kwestja ustawień

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez razor_71 Zobacz posta
    sam mam Fuji s6500fd (pierwsza i jedyna hybryda przed e-520) i uważam , że jest całkiem przyzwoita - jedynie GO deklasują ją lekko
    Jeden z moich znajomych ma ten aparat, silnik JPEG to mega dramat, w porównaniu do tego co można wyciągnąć z RAW (a można naprawdę sporo).

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Syd Barrett Zobacz posta
    Niech chwilkę jeszcze zaczeka, następnie kupi używanego E3
    Jasne. Wiem, że przeświadczenie o potrzebie posiadania lustrzanki jest powszechne dlatego trzymam kolegę z dala od forów. Najpierw musi się nauczyć korzystania z manualnych ustawień. W przyszłości zdecyduje w jakim kierunku chce się rozwijać. Proponowanie mu lustrzanki na chwię obecną uważam za bezzasadne.

Cytat Zamieszczone przez Rinho Zobacz posta
    Rozważ jeszcze zakup hybrydy np. Fuji [...]
    Biorę pod uwagę Fuji s9600. Wycofany z produkcji, ale nadal można kupić nowy za około 1400zł. Przemawia za nim 300mm (ekw.35mm). Pokazałem koledze w jakim zakresie będzie się musiał poryszać decydując o zakupie R1. Deklaruje, że wystarczy, ale nie jestem przekonany czy tak będzie. To wychodzi z czasem.
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 20.11.08 o 13:59