Strona 6 z 7 PierwszyPierwszy ... 4567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 65

Wątek: jak wygląda orginał BLM-1

Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lucca Zobacz posta
    No właśnie to coś nie tak.
    Odbiorca reklamuje niezwłocznie po stwierdzeniu usterki,a nie po dokonaniu zakupu.
    Ale tutaj nie ma mowy o usterce tylko o "podróbce" czyli niezgodności w zawartości zestawu.
    Rozumiem termin reklamacji 2-3 dni no może 5 ale nie 2mc !

Postaw się w roli sprzedawcy przecież dosłownie każdy klient może złożyć tak absurdalną reklamacje ! że w zestawie była "lewa" ładowarka, kable albo osłona p.słoneczna.
    przykłady można mnożyć. To idealne pole do nadużyć.

Tak czy inaczej my nie zakładamy, że każdy klient próbuje nas "wykiwać"
    dlatego proszę nie zakładajcie z góry że to sprzedawca chce Was "wykiwać".

| OlyJedi Awatar Szogo
    Mieszka w
    Wisznia Mała
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MELCER Zobacz posta
    Ale tutaj nie ma mowy o usterce tylko o "podróbce" czyli niezgodności w zawartości zestawu.

Postaw się w roli sprzedawcy przecież dosłownie każdy klient może złożyć tak absurdalną reklamacje ! że w zestawie była "lewa" ładowarka, kable albo osłona p.słoneczna.

Tylko zauważ, że to żadna różnica 2-3 dni czy 2-3 miesiące czy nawet 10-11 miesięcy bo przecież jeżeli klient chciał by Was oszukać to podmieniłby baterie zaraz po odbiorze towaru i zgłosił by reklamacje, albo jeszcze lepiej odesłał wam towar w ciągu 10 dni i stwierdził że nie spełnia jego oczekiwań albo w ogóle bez podania powodu.
    "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

To,ze zakladacie,ze nie kazdy klient oszukuje to juz duzy plus dla firmy.
    Jednak duzo lepiej jest jak firma wcale nie bierze pod uwage,ze klient chce oszukac.Napewno zatrudniacie fachowcow,dla ktorych rozpoznanie podrobek to blacha sprawa.Wiec sprawdzenie kilkuset innych zestawow da Wam obraz sprawy.
    Dla firmy zalatwienie wymiany tego akku to koszta tak mikroskopijne,ze nie warte naglasniania sprawy,gorzej jak sami znajdziecie w firmie jeszcze takie akumulatorki w zestawach,ale to juz wewnetrzna sprawa i swiatla nie ujrzy.
    Moje osobiste zdanie to:wymienic.A jak bedziecie chwaleni na forach(darmowa reklama)to obroty wam napewno wzrosna.Moze sam cos kupie,tylko,ze drogo tam u Was.

| OlyJedi Awatar Szogo
    Mieszka w
    Wisznia Mała
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    A tak na marginesie to wydaje mi się, że macie dobrą opinie na tym forum. I właśnie będziecie mieli okazję ją potwierdzić fachowym szybkim i rzetelnym załatwieniem sprawy, nie przesądzam o racji którejkolwiek ze stron. Sam w ciągu ostatnich trzech dni złożyłem u was dwa zamówienia na ponad 4K łącznie, tylko dzięki rekomendacji tego forum. Dotychczas byłem zwolennikiem tradycyjnych sklepów gdzie można pomacać towar.
    "Demokracja jest wtedy, kiedy dwa wilki i owca głosują, co zjedzą na obiad. Wolność jest wtedy, kiedy dobrze uzbrojona owca podważa wynik głosowania." Benjamin Franklin

| OlyJedi Awatar Sebu$
    Mieszka w
    Miasteczko : Wieś : * *niepotrzebne skreślić
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dziekan Zobacz posta
    bez problemu zgodził się odebrać towar za zwrotem kasy, tłumaczył się że ma rachunki i kupuje u normalnego hurtownika - w szczegóły nie wnikam bo kto tam wie gdzie prawda jest - ważne że bez problemów załatwię zwrot i wezmę poprawkę na przyszłość.
    Potwierdzam

..."Baterie które sprzedaję kupuję na fakturę w sklepie w Tokyo więc o ich pochodzenie się nie boję, zresztą sam używam z E-510 od ośmiu miesięcy i jest ok..."

w poniedziałek wysyłam akumulator i otrzymam zwrot łącznie z kosztami wysyłki

dam znać jak poszło

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Rozumiem termin reklamacji 2-3 dni no może 5 ale nie 2mc ![...]
    W przypadku niezgodności towaru z umową kupujący ma prawo zgłosić swoje roszczenia przed upływem 6 miesięcy od wydania towaru.
    Jeśli weźmiemy pod uwagę tylko rękojmię, kupujący na zgłoszenie wady ma 30 dni od jej wykrycia.

Jak napisano wcześniej, gdyby problem nie istniał faktycznie a został wymyślony (w jakimkolwiek absurdalnym celu) to pojawiłby się wcześniej.
    Ostatnio edytowane przez Eddie ; 11.10.08 o 22:59
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    W przypadku niezgodności towaru z umową kupujący ma prawo zgłosić swoje roszczenia przed upływem 6 miesięcy od wydania towaru.
    Jeśli weźmiemy pod uwagę tylko rękojmię, kupujący na zgłoszenie wady ma 30 dni od jej wykrycia.
    Prawie, ale nie do końca... ale to już było roztrząsane

Proponuje nie marudzić tutaj, dopóki sprawa nie zostanie załatwiona/bądź nie przez sklep.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar Issac
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Witam serdecznie!

Może odbiegam troszkę od tematu ale zakupiłem niedawno ( 04.11.2008 ) drugi aku Hahnel, wsadzilem go do aparatu i cisza, pomyślałem ze pewnie jest całkowicie rozładowany więc naladowalem go. I teraz mam pytanko wyjechałem na długi weekend i zobaczyłem ze nie działa. Dziś mija 7 dzień a ja dopiero teraz go użyłem ( tzn. chcialem), mam wszelkie papiery raruchek ,pudełko ale nie wiem czy sklep mi go przyjmie ( fotoceny ) bo chyba jest walnięty . Org Olympus BLM-1 działa wszystko ładuje, odpala...

Pozdrawiam Łukasz

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Issac Zobacz posta
    Witam serdecznie!

Może odbiegam troszkę od tematu ale zakupiłem niedawno ( 04.11.2008 ) drugi aku Hahnel, wsadzilem go do aparatu i cisza, pomyślałem ze pewnie jest całkowicie rozładowany więc naladowalem go. I teraz mam pytanko wyjechałem na długi weekend i zobaczyłem ze nie działa. Dziś mija 7 dzień a ja dopiero teraz go użyłem ( tzn. chcialem), mam wszelkie papiery raruchek ,pudełko ale nie wiem czy sklep mi go przyjmie ( fotoceny ) bo chyba jest walnięty . Org Olympus BLM-1 działa wszystko ładuje, odpala...

Pozdrawiam Łukasz
    Masz 10 dni, wiec sie jeszcze miescisz. Od razu jutro oddawaj.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar Issac
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    mam nadzieję ze mi przyjmą ten aku.. kurcze taka wtopa ...coś mi mowiło aby nie wywalać papierów z tego aku i zzonk...mam nadzieje ze wymienią ewentualnie może pozwolą dopłacic do org BLM-1