Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 65

Wątek: jak wygląda orginał BLM-1

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Eddie:

Też u nich brałem i aku był nowy, nieużywany, oryginalny z wytłoczonym tym co trzeba. Nie popuszczaj, bo jeśli masz to co na fotce to wyłapałeś jakiś szmelc. Jutro, na trzeźwo mogę zrobić fotkę ogniw od E-330 i od E-3.

| OlyJedi Awatar Ramzes_II
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez NightCrawler Zobacz posta
    ostatnio sam sciagalem ze stanow pare aku blm1
    tutaj jest link do zakonczonej aukcji http://allegro.pl/item444056728_444056728.html

sam go uzywam (oraz jeden z forumowiczow) i potwierdzam ze w 100% oryginal... dziala dokladnie tak jak ten ktory mialem z aparatem choc wygladem sie rozni (zrobilem na nim po pierwszym naladowniu dokladnie 576 zdjec, a od kupujacego rowniez nie uslyszalem zeby cos bylo nie tak wiec smiem twierdzic ze podziela moje zdanie).
    (.....)
    Potwierdzam Twoje zdanie
    Oczywiscie dopiero mają za sobą jedno pierwsze ładowanie zaraz po zakupie, ale na 2 szt w gripie w zeszłą sobote zrobiłem ponad 2500 zdjęc (wypada po 1250 zdjec na akku) i nadal aparat nie wskazuje ich rozładowania.
    E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    Eddie:

Też u nich brałem i aku był nowy, nieużywany, oryginalny z wytłoczonym tym co trzeba. Nie popuszczaj, bo jeśli masz to co na fotce to wyłapałeś jakiś szmelc. Jutro, na trzeźwo mogę zrobić fotkę ogniw od E-330 i od E-3.
    Dzięki, ogniwo z E-3 mnie interesuje - swojego też w fotozakupach brałeś?
    Jeden mail do nich już poszedł. Do południa poczekam na odpowiedź i będę atakował dalej.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Tak, brałem w FZ. Dzisiaj pewnie nie zdążę machnać fotki, bo wymiękam czasowo, ale z góry aku powinien wyglądać tak:

Z dołu napisy drobnym drukiem, na całej powierzchni, wzdłuż krótszego boku: OLYMPUS Corporation bla bla bla i ŻADNEGO napisu recycle/recycled. Oryginalny, nowy aku powinien być zaklejony w woreczku, z deklem, bez zdrapek na stykach.
    Ostatnio edytowane przez KaarooL ; 10.10.08 o 08:34

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Ano właśnie.
    Czyli pretensje mam uzasadnione.
    Się szykuje potyczka :/
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Się szykuje potyczka :/
    Jaka tam potyczka.Sprowadzili podroby i podmienili z orginalnymi.W hurcie podroba kosztuje1,49€ to jest okolo 4 zl.Podmianka z orginalem przynosi kolosalny zysk.
    Wymienia bez gadania i zadnej potyczki nie bedzie.Mnie jak by tak sie trafilo to bym wiecej probowal wyciagnac.

| OlyJedi Awatar Sebu$
    Mieszka w
    Miasteczko : Wieś : * *niepotrzebne skreślić
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    od prawie tygodnia czekałem na przesyłkę z "oryginalnym " aku BLM-1. Przyszedł dziś.
    Otwieram i :
    brak wytłoczonego napisu Olympus , ale jest wytłoczony "Li-ion BATTERY"
    z boku po przeciwnej stronie styków wypalony numer K7L6C

nalepka :
    firma produkujaca to OLYMPUS OPTICAL CO, LTD. napisy angielskie i japońskie robaczki

jest on dokładnie taki sam jak na fotce zamieszczonej przez dziekana czyli jedna wielka podróba i kupiona u tego samego sprzedawcy

zadzwonię do gościa i zobaczymy jego reakcję

| OlyJedi
    Mieszka w
    Grudziądz
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Niestety nie trafiłem na ten temat przed zakupem baterii, kupiłem niby oryginał http://www.allegro.pl/item452741646_...blm1_nowa.html <<- za 84zł, bateria okazała sie jedną z podróbek którą można zobaczyć na zdjęciu z forum w jednym z podanych linków.

Odsyłac baterie i kupić cos innego czy odpuścić temat???
    VKP # 430 -> www.vectraklub.pl
    VU # przyjaciel -> www.forum.vectra-unlimited.pl

E-520 + 14-42mm +70-300mm + 14-54mm + Hoya UV pro1 + Extreme IV 4GB + Lexar 2GB i wiele planów...

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez sebu$ Zobacz posta
    od prawie tygodnia czekałem na przesyłkę z "oryginalnym " aku BLM-1. Przyszedł dziś.
    Otwieram i :
    brak wytłoczonego napisu Olympus , ale jest wytłoczony "Li-ion BATTERY"
    z boku po przeciwnej stronie styków wypalony numer K7L6C

nalepka :
    firma produkujaca to OLYMPUS OPTICAL CO, LTD. napisy angielskie i japońskie robaczki

jest on dokładnie taki sam jak na fotce zamieszczonej przez dziekana czyli jedna wielka podróba i kupiona u tego samego sprzedawcy

zadzwonię do gościa i zobaczymy jego reakcję
    bez problemu zgodził się odebrać towar za zwrotem kasy, tłumaczył się że ma rachunki i kupuje u normalnego hurtownika - w szczegóły nie wnikam bo kto tam wie gdzie prawda jest - ważne że bez problemów załatwię zwrot i wezmę poprawkę na przyszłość.
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    dwa dni temu nabyłem w Fotozakupach E 3 i teraz sprawdziłem, że akumulatorek jest identyczny do kupionego w sklepie Pstryk cztery lata temu E 300. Pomiędzy ogniwami wytłoczony jest napis Olympus a naklejki są identyczne bez oznak ekologicznych.
    pozdrawiam Wiejo