Eddie:
Też u nich brałem i aku był nowy, nieużywany, oryginalny z wytłoczonym tym co trzeba. Nie popuszczaj, bo jeśli masz to co na fotce to wyłapałeś jakiś szmelc. Jutro, na trzeźwo mogę zrobić fotkę ogniw od E-330 i od E-3.
Eddie:
Też u nich brałem i aku był nowy, nieużywany, oryginalny z wytłoczonym tym co trzeba. Nie popuszczaj, bo jeśli masz to co na fotce to wyłapałeś jakiś szmelc. Jutro, na trzeźwo mogę zrobić fotkę ogniw od E-330 i od E-3.
E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Tak, brałem w FZ. Dzisiaj pewnie nie zdążę machnać fotki, bo wymiękam czasowo, ale z góry aku powinien wyglądać tak:
Z dołu napisy drobnym drukiem, na całej powierzchni, wzdłuż krótszego boku: OLYMPUS Corporation bla bla bla i ŻADNEGO napisu recycle/recycled. Oryginalny, nowy aku powinien być zaklejony w woreczku, z deklem, bez zdrapek na stykach.
Ostatnio edytowane przez KaarooL ; 10.10.08 o 08:34
Ano właśnie.
Czyli pretensje mam uzasadnione.
Się szykuje potyczka :/
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
od prawie tygodnia czekałem na przesyłkę z "oryginalnym " aku BLM-1. Przyszedł dziś.
Otwieram i :
brak wytłoczonego napisu Olympus , ale jest wytłoczony "Li-ion BATTERY"
z boku po przeciwnej stronie styków wypalony numer K7L6C
nalepka :
firma produkujaca to OLYMPUS OPTICAL CO, LTD. napisy angielskie i japońskie robaczki
jest on dokładnie taki sam jak na fotce zamieszczonej przez dziekana czyli jedna wielka podróba i kupiona u tego samego sprzedawcy
zadzwonię do gościa i zobaczymy jego reakcję![]()
![]()
Niestety nie trafiłem na ten temat przed zakupem baterii, kupiłem niby oryginał http://www.allegro.pl/item452741646_...blm1_nowa.html <<- za 84zł, bateria okazała sie jedną z podróbek którą można zobaczyć na zdjęciu z forum w jednym z podanych linków.
Odsyłac baterie i kupić cos innego czy odpuścić temat???
VKP # 430 -> www.vectraklub.pl
VU # przyjaciel -> www.forum.vectra-unlimited.pl
E-520 + 14-42mm +70-300mm + 14-54mm + Hoya UV pro1 + Extreme IV 4GB + Lexar 2GB i wiele planów...
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
dwa dni temu nabyłem w Fotozakupach E 3 i teraz sprawdziłem, że akumulatorek jest identyczny do kupionego w sklepie Pstryk cztery lata temu E 300. Pomiędzy ogniwami wytłoczony jest napis Olympus a naklejki są identyczne bez oznak ekologicznych.
pozdrawiam Wiejo