Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 65

Wątek: jak wygląda orginał BLM-1

Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Ok, dzieki.
    I tak juz niepokojace jest to z tym, co napisano na stronie z porownaniem baterii.
    Chyba trzeba walnac siarczystego maila do fotozakupy.pl
    Tutaj należą się słowa wyjaśnienia !

Twoje posty psują dobre imię naszej firmy, zastanawiam się dlaczego ?

Sklep FOTOZAKUPY.PL jako firmowy sklep e-system nie sprzedaje "lewego sprzętu" OLYMPUS
    oraz podróbek akumulatorów BLM-1, o czym mogło się przekonać wielu użytkowników tego forum. Jeśli nabyłeś u nas aparat Olympus E-3 to na 100% pochodził on z Olympus Polska wystarczy że podasz nr seryjny aparatu aby cała sprawa została wyjaśniona.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez lucca Zobacz posta
    Jaka tam potyczka.Sprowadzili podroby i podmienili z orginalnymi.W hurcie podroba kosztuje1,49€ to jest okolo 4 zl.Podmianka z orginalem przynosi kolosalny zysk.
    Wymienia bez gadania i zadnej potyczki nie bedzie.Mnie jak by tak sie trafilo to bym wiecej probowal wyciagnac.
    Nie przesadzasz ? może jeszcze korpus jest podmieniony...
    Ostatnio edytowane przez MELCER ; 10.10.08 o 22:54 Powód: Automatyczne scalenie postów

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MELCER Zobacz posta

Nie przesadzasz ? może jeszcze korpus jest podmieniony...
    Nie.O korpusach nie gadamy tylko o akumulatorkach,wiec nie rozdrabniaj tematu.
    Od kogo kupujecie to nikogo nie obchodzi.To wasza sprawa czy bierzecie z Olympus Pl czy z paczkowni w Hamburgu,czy tez po prostu z gieldy w strefie bezclowej.Jednak to Wy jestescie ostatnim ogniwem przed kliientem.I nie moze byc tak,ze w orginalnym sprzecie jest dodawana podrobka.To Wy powinniscie dokladnie sprawdzac co i jak sprzedajecie.Co na to Wasza wewnetrzna kontrola jakosci i zgodnosci towaru z oferta.Nigdzie nie napisalem,ze to u Was byc moze podmienili,chociaz nie wykluczam,ze byc moze pracownik bez wiedzy firmy chcial sobie budzet poprawic.

Ps:a tak poza tematem,jaki przelicznik macie na € i jakie koszty wysylki np:do niemcow

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Lucca mnie uprzedził, ale właśnie o to chodzi. Nie twierdzę, że sklep podmienił mi baterię. Napisałem, co jest zgodne z prawdą, że w fotozakupy.pl kupiłem aparat i dostałem z nim nieoryginalną baterię. A żeby było śmieszniej, w pudełku z korpusem była instrukcja do ZD 14-54...
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    lucca:

To nie tak. Każdy porządny sklep z dużymi obrotami sprzedaje towar tak jak jest zapakowany, bez wybebeszania elementów. Obsługa wyjmuje tylko gwarancję, wbija stempel i pcha towar do klienta. Nikt nie ma ochoty ani czasu na gmeranie i sprawdzanie wszystkiego. Niestety, w niektórych sklepach czy hurtowniach zdarzają się czarne owce - pracownicy, którzy załatwiają swoje wałki bez wiedzy szefa. Dopiero jak trafi się kumaty, dociekliwy klient i sprawa trafia do szefostwa danego sklepu/hurtowni, ktoś dostaje po ***** a sprawa zostaje wyprostowana.

Jeśli Eddie faktycznie dostał to co na fotce, stawiałbym że gdzieś po drodze, na jakimś etapie, trafiła się ww. owieczka która zapałała nagłą namiętnością do ogniwa OLKA.

W problematycznych kwestiach świetnie sprawdza się Miejski Rzecznik Praw Konsumenta - sklepy uwielbiają takich gości.
    Ostatnio edytowane przez KaarooL ; 11.10.08 o 08:28

Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    lucca:

To nie tak. Każdy porządny sklep z dużymi obrotami sprzedaje towar tak jak jest zapakowany, bez wybebeszania elementów. Obsługa wyjmuje tylko gwarancję, wbija stempel i pcha towar do klienta. Nikt nie ma ochoty ani czasu na gmeranie i sprawdzanie wszystkiego.
    Jest dokładne tak jak piszesz.

W każdym razie sprawa musi być wyjaśniona dlatego nr seryjny aparatu i informacje o zaistniałym zdażeniu prześlemy do OP.

PS: swoja drogą tego typu reklamacje należy składać niezwłocznie po otrzymaniu towaru a nie jak w tym przypadku po 2 miesiącach !

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    lucca:

To nie tak. Każdy porządny sklep z dużymi obrotami sprzedaje towar tak jak jest zapakowany, bez wybebeszania elementów. Obsługa wyjmuje tylko gwarancję, wbija stempel i pcha towar do klienta. Nikt nie ma ochoty ani czasu na gmeranie i sprawdzanie wszystkiego.
    No wlasnie to cos nie tak.

Aparat jest tak zapakowany,ze kod z dwarancji jest dostepny w okienku opakowania.Tak,ze nie ma potrzeby otwierania i klepania stempli w gwarancji.Odbiorca jako pierwszy po fabryce otwiera karton.Na dowodzie kupna jest wszystko co potrzeba.
    Jak by nie patrzec,jesli to porzadny sklep jak twierdzicie to taka rzesz nie powinna miec miejsca.To,ze duzy i porzadny to nie znaczy,ze ma miec na cos ochote albo nie.
    Odbiorca reklamuje niezwlocznie po stwierdzeniu usterki,a nie po dokonaniu zakupu.

Ps:Tak poza tematem.Kupilem auto ze sklepu(pol roczne)bezwypadkowe.Po roku gostek stuknal mnie w zderzak tylny.W warsztacie mechanik stwierdzil,ze mam pecha,bo raz juz byl wymieniany.
    Jak udalem sie do sklepu z ta informacja,to bardzo szybko dostalem nowy,a tego to oni dalej naprawiali.

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Uuu, jeśli zakup miał miejsce dwa miechy temu to faktycznie po grzybkach. Takie rzeczy to się załatwia w ciągu doby roboczej...

lucca:

W polsce zawsze dostaje się gwarancję ze stemplem sprzedawcy, przynajmniej nie spotkałem się z innym przypadkiem. Wyjęcie gwarancji która jest na wierzchu to inna bajka niż wybebeszenie kartonu, przestrzelenie sprzętu przez weekend a potem wysłanie go klientowi jako nówka (a bywa i tak w polskich sklepach, o czym się czyta).

qbic
    Gość
    To w sumie dziwne ze musi być stempel, w krajach cywilizowanych do gw. wystarczy paragon.

| OlyJedi Awatar Sebastian_T
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    To w sumie dziwne ze musi być stempel, w krajach cywilizowanych do gw. wystarczy paragon.
    {OT on}

qbic, bo mamy kraj pieczątkowców.
    Tak samo ja, wystawiając fakturę, od 3 lat nie muszę się na niej podpisywać (odbiorca nie musi jeszcze dłużej) - a mimo to wielu księgowych wymaga, abym zostawił na fakturze autograf i postawił pieczątkę (która powiela nagłówek faktury).
    Taki kraj... Masz pieczątkę, jesteś gość

{OT off}
    Ostatnio edytowane przez Sebastian_T ; 11.10.08 o 16:03
    Sebastian_T

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Zgłoszone zostało, gdy się okazało, że jest lipa, po prostu.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia