Strona 28 z 199 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 1989

Wątek: Olympus E-30

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    jeeee mamy nowek Olka! łuuu!
    i balanga.. uc ucu uc uc...

Dziwni są ci olimpusiarze

| OlyJedi Awatar jarekzon
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    wujek to nie są narzekania... Tylko nie udajemy że wszystko jest idealne a konkurencja jest be. Są rzeczy w których bezsprzecznie jest najlepszy, a sa w których trochę mu brakuje. Ja tez mam wrażenie że E-4 będzie miał lepszy LCD. Trochę tez C-AF jest do poprawienia, trochę lepsze ISO100 , ciut lepiej na wysokim i byłoby hiper
    Masz rację, że wyświetlacz będzie większy i to jest dość oczywista sprawa, bo konstruktorzy E-3 już się zabezpieczyli na tą ewentualność. Wystarczy popatrzeć na uchwyt LCD, jest tak zrobiony, że bez problemu wejdzie tam trzy calowy, będzie miał cieńsze czarne obwódki, co i widać na porównaniu E-3 i E-30 gdzie jest 2.7. Pytanie, dlaczego nie zrobiono tego od razu, może nie mieli takiego w danym czasie, a może nie liczyli na to, że inne firmy zrobią w tym względzie tak duży przeskok jak np. Nikon. W końcu przyjemności trzeba stopniować, a nie wszystko od razu. Jeśli idzie o nikonowski wyświetlacz to najważniejsza dla jakości jest nie ilość pixeli, a sposób ich rozłożenie względem siebie.

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Gundi Zobacz posta
    Dziwni są ci olimpusiarze
    No nie? Wejdzie ktoś z zewnątrz na forum to czytając ten wątek pomyśli, że 90% użytkowników ma zamiar kupić ten model

| OlyJedi Awatar jarekzon
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wujek.samo.h Zobacz posta
    Pomimo wszystkich narzekań mam przeczucie, że będzie to udany model.
    Ponarzekać zawsze można, ale jeżeli komuś przeszkadza monitorek w robieniu dobrych zdjęć, tzn że, musi przeczytać jeszcze dużo książek. I ja też tak robie. Mam E-300, dopóki mi coś w nim przeszkadza to chyba jeszcze nie pora na lepszy sprzęt, ale na następną książke i kolejne ćwiczenie.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez marecki Zobacz posta
    Ja już zacząłem psychicznie przygotowywać żone do tego modelu
    Sprzedaj mi pomysł.
    Ostatnio edytowane przez jarekzon ; 10.11.08 o 13:40 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Alakin to proste, na kolejny zlot ją zabierzesz, ale przecież musi mieć jakieś body...
    Nie wypada, brać staroci... wiec musisz jej zrobić prezent, z którego czasem skorzystasz.... Mnie to też czeka kto wie jak szybko
    /*...................*/
    /* ...........................*/

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    Alakin to proste (...)
    Sorry, nie mam z tym nic wspólnego.
    (a żona fociła ostatnio analogowym Pentaxem )

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Gundi
    Mieszka w
    Muszyna / Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Ciekawi mnie jeszcze jedna marginalna kwestia... czy zrobią gripa do trzydziestki. Pewnie nie, bo e-3 kolejny atut straci:P

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Gundi Zobacz posta
    Ciekawi mnie jeszcze jedna marginalna kwestia... czy zrobią gripa do trzydziestki. Pewnie nie, bo e-3 kolejny atut straci:P
    Zrobią, ma pasować ten od E-3 - HLD-4
    http://photographyforartists.files.w...8/11/e-30a.jpg
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 10.11.08 o 16:07
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

zonkinho
    Gość
    I grip będzie sprawiał wrażenie lepiej wykonanego od całego body.

Ale nie ma co narzekać, fajnie że będzie taka możliwość. Poza tym, może będzie też pasował do E-5, więc w przyszłości będzie łatwiejsza przesiadka na coś wyższego.

Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Powiem Wam, moi drodzy, że ostro się nagrzałem na ten aparat. Gdyby było choć trochę wolnej gotówki, pewnie brałbym go w ciemno - zwłaszcza, że jedyna rzecz nad jaką na razie dyskusja rozgorzała to ten szczęsny-nieszczęsny wyświetlacz.

Ciekawi mnie za to jak to będzie z wagą aparatu - Olympus odchudza aparaty bardzo radykalnie. Obiektywy z resztą podobnie - waga obiektywów "rozsuwanych" wobec tych gdzie ogniskowa jest tylnosoczewkowa (dobrze to nazywam?) jest również mniejsza.

Ciekawi mnie też czy to będzie przygrywka do rozszerzania oferty o nowe segmenty - w końcu zostanie wypełniona półka dla canonowskiego 50d czy nikonowskiego d90. Wyżęj jest e-3, odpowiada on nikonowskiemu d300 chyba. A w przypadku canona? 5d? Toz to pelna klatka! Harmider się narobił.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów