www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
Nie wiem jak jest w E-3, ale np. w Canonach te ISO co 1/3 EV jest robione software'owo i wcale nie jest takie fajne jak się przyjrzeć. Na 90% w Olympusach jest tak samo.
Ale wątek ma wzięcie! A jak hula!
ja sie bardzo ciesze z nowości, mam 410 - w końcu zacznie mi brakować
stabilizacji do teleobiektywów - to nabędę jakąś fajną puchę bo będzie w czym wybierać.
Narazie składam na 50/2 i lampusiewiec fajnie że się dzieje,
fajna niespodzianka, że nie trzeba czekać od prototypu do niewiadomo kiedy - juz jest
Zawsze się znajdzie ktoś kto będzie jojczył ale o ile jojki wynikają z obiektywnej oceny a nie z nudów - są jak najbardziej na miejscu.
emotka na specjalne okazje![]()
E tam, wszyscy się cieszą z nowego E 30, a tu dopiero co zmieniłem swoją "500" na nowszy E-510 i już Olympus nowym modelem kusi. Cholera, nie wyrobię na te zmiany.![]()
...dobra puszka, nigdy nie jest zła. Oly E-510 z Metzem 48AF-1.Do tego Nikon D7000 i D5100, Nikon SB600, Sunpak PZ5000AF i jeszcze trochę innego sprzetu.
Ciekawa nowość, warta uwagi i... pozostania w systemie dla niektórych zapewne. E-30 to chyba taki "następca-zastępca" dla E-3 i pewnie przejmie jego (spadającą) cenę wchodząc na rynek. A zamiast lampy będzie 14-54, interesująco.
A w wątku jak na ten moment, więcej jest jojczenia moderatorów o jojczeniu onanistów, niż jojczenia tych ostatnich![]()
Co tu dużo gadać. Bardzo fajnie, że się pojawia. Jak dobrze pójdzie to kupię Asi na urodziny.
A co!![]()
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Świetnie, że wyjdzie nowy Olek. Ja mimo wszystko liczę na E-3 w przyszłym roku, za około ~2000zł. Jak wejdzie nowszy model to będzie na to szansa.
E30 mnie jakoś nie kręci, choć zobaczymy co będzie mieć na pokładzie.
Taka ciekawostka, że pod względem rozdzielczości nad aparatami 4/3 i aps-c góruje kompaktowy canon G10 (wg. dpreview w poziomie 2450 x 2750* a w pionie 2500 * 2750). I to wszystko za ok. 1600 zł. Lustrzanka z obiektywem dającym taką rozdzielczość w zakresie 28-130 kosztuje naprawdę niemałe pieniądze. Oczywiście jest to kompakt i w większości zastosowań nie będzie miał porówniania do lustra, nie mniej jednak do krajobrazu i architektury może być bardzo dobrym zamiennikiem.
Może lepiej by było gdyby olympus zrobił "superhybrydę" m43 która da rewelacyjny obraz w wysokiej rozdzielczości i bardzo niskie szumy do iso400? W końcu nie każdy aparat musi być narzędziem "skrojonym" pod kotleciarzy.
"Jeśli chcesz uniknąć krytyki - nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" (Elbert Hubbard)
OM-D i OM1n: 12-50 Panas 20/1,7 OZ 50/1,8 OZ 135/3,5 vivitar 28/2,5 metz 54mz4i.
"Jeśli chcesz uniknąć krytyki - nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" (Elbert Hubbard)
OM-D i OM1n: 12-50 Panas 20/1,7 OZ 50/1,8 OZ 135/3,5 vivitar 28/2,5 metz 54mz4i.