Jestem za!!!!!!!!!!!!!!!
A sprzęt taniał i ZAWSZE będzie taniał.....chyba,że poczekać kilka stuleci...ale ja nie mam tyle czasu
![]()
Jestem za!!!!!!!!!!!!!!!
A sprzęt taniał i ZAWSZE będzie taniał.....chyba,że poczekać kilka stuleci...ale ja nie mam tyle czasu
![]()
E-510/ ZD 14-45/ ZD 14-54/ ZD 40-150/ ZD 50-200/ Metz 58 AF/ Marumi DGH Circular+UV-wpc/ Hitech...Cokin P/ Benro A-297m8+488RC2/...pstryk!!!
Ktoś tu wspomniał wcześniej o matrycy SuperCCD fuji...
Normalnie się rozmarzyłem, jakość i rozpiętość tonalna jaką dają te matryce dała by system idealny jak dla mnie, przy tej jakości szkieł jakie są.
FF nie była by do niczego potrzebna.
Ale to pewnie pieśń przyszłości.
Aparat mi bardzo odpowiada. Jest to dobry ruch Olympusa.
Natomiast zastanawia mnie nowy 14-54. Napęd w starym jest ok, ale mogli by dać SWD. Czyżby jedyną zmianą miał być contrast AF? I czy to oznacza, że do "starego" nie zamierzają zrobić contrast AF? Dziwne![]()
Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o many,many...
Mam nadzieję,że stary ZD14-54 nadal będzie wykonywał Cudowne fotki...oczywiście z naszą niewielką pomocą.
E-510/ ZD 14-45/ ZD 14-54/ ZD 40-150/ ZD 50-200/ Metz 58 AF/ Marumi DGH Circular+UV-wpc/ Hitech...Cokin P/ Benro A-297m8+488RC2/...pstryk!!!
zapraszam do siebie http://czmielek.wix.com/chmielewski
Jak wyjdą testy to zobaczymy czy i jak ulepszyli to zacne szkło. Szkoda, że nie wypuszczą jakiejś zupełnie nowej konstrukcji...
Czy E-30 będzie od E-3 różnił się tylko obudową (bardziej plastik) i tym wizjerem? W zamian inna matryca - o które nie wiadomo, czy szumi, a jak szumi, to jak. Ciekawe.
E-3 obecnie bez lampy to, załóżmy, 3k. E-30 musi być tańszy, żeby być klasyfikowany jako aparat 'pomiędzy'. Jak nie będzie tańszy, to znaczy, że, za niedługo następny model TOP PRO MEGA FULL
A swoją drogą, to zastanawiam się, czym się kierować w wyborze pomiędzy taniejącym E-3 (co tańsze to gorsze?) a wchodzący E-30.
Chciałbym rozwiać złudzenia tych, którzy myślą, że jak wyjdzie E-30, to E-3 będzie do kupienia za 1999 zł i na dodatek jeszcze z lampą gratis. Otóż E-3 jest teraz taki tani dlatego, żeby się sprzedało go jak najwięcej, zanim E-30 pojawi się na półkach. On po prostu robi miejsce dla młodszego brata. Kiedy ten już się pojawi, to promocja na E-3 odejdzie w siną w dal. Kto wie, może w magazynach zostaną już ostatnie sztuki E-3.