Istnieje możliwość iż promocją z lampą już wietrzą magazyny z e3 w styczniu koniem ma być e30 i zapowiedź premiery nowego e1 z możliwością kręcenia filmów, antyradarem i radiem cd
Istnieje możliwość iż promocją z lampą już wietrzą magazyny z e3 w styczniu koniem ma być e30 i zapowiedź premiery nowego e1 z możliwością kręcenia filmów, antyradarem i radiem cd
Ostatnio edytowane przez kowal73 ; 4.11.08 o 13:19
Fajny. Ciekawym jakości obrazu, szumów przy wyższym iso, kolorów. W końcu coś pomiędzy zupełnie amatorskimi e-xxx, a e3. Fajnie.
A w wątku jak zwykle. Najpierw ochy i achy, za tydzień pojawią się pierwsze wątpliwości (bo za duża matryca, bo na pewno szumi, bo guzik srebrny i jak tu konkurować z czarnoguzikowymi konkurentami?). Następnie pojawią się pierwsze sample i matryca zacznie być zbyt szumiąca, będzie ff/bf i będzie banding. Cena będzie zbyt wysoka w czasach, gdy FF trafia pod strzechy, a i po co kupować e30, skoro nie ma stałek? A później jak zwykle system będzie upadał, po czym pojawią się nowe postulaty (ff, pancerność, ff, szybszy af, ff, używalne iso 5345353, dr na poziomie 432423423ev itd i cena na poziomie 1500zł). Tak czy inaczej, system niedługo upadnie, więc wyprzedajcie swoje szklarnie, albo zasadźcie w nich pomidory. Już kiedyś ktoś napisał, że e-xx będzie ostatnim tchnieniem systemu
Tymczasem siedzę sobie przy śniadaniu z moim e1 i dwoma OMkami. Pozdrawiają was, cichutko kłapiąc lustrem.
A aparat fajny. Ciekawym jakości obrazu. Byle używalne iso1600, ładny dr i będzie miód aparat.
pozdrawiam
Masz rację. Proponuję usuwać wszystkie wypowiedzi wątpiące w jakość matrycy nowego E, a użytkowników którzy nie tańczą z radości banować.
No zobacz, ty też się domagasz używalnego 1600 i lepszej DR?
A przecież jesteś takim trendi outsiderem z E1 który patrzy z boku na wszystkich martwiących się o jakośc matrycy. To jak to jest?
Fuji S5 Pro
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
Martyca w E-3 także była krytykowana i miała niskie oceny, co nie przeszkodziło mi w zakupie tego aparatu. Mija już 3 miesiące i nie żałuję decyzji a zdjęcia do ISO 1200 nie gryzą mnie ani szumami ani brakiem dobrych kolorów.
Więc o nowy E-30 nie ma się co martwić. A optyka 14-54 także jest super i trudno się do czegoś przyczepić.
Zestaw dla wielu będzie wymarzonym sprzętem, tego jestem pewien.
stanisław
E-3+14-54+50-200 swd, FL-50R, E-1+14-54, C5050, Pentacon 1,8/50, Jupiter 3,5/135, Telear 3,5/200 i dużo starego analogowego sprzętu
Ostatnio edytowane przez gary ; 4.11.08 o 14:32
Mathu--> Dystansu trochę. Dystansu, panowie szlachta. Ja ot, uśmiecham się dobrodusznie na widok forumowej braci, dyskutującej nad kolejnym upadkiem systemu. A czy chciałbym iso1600 i lepszy dr? Ano pewnie, że chciałbym (ale nie domagam). Chciałbym go dla was, bracia i siostry. Bo ja raczej na razie nie kupię tegoż. E1 starcza, chyba, że głębiej wejdę w kotleciarstwo, albo e1 padnie. A i pieniążków nie ma na razie na takie zakupy.
Koriolan--> Czasem od kobiety trzeba odpocząć
Trendi ałtsajder... Uch! Od zawsze marzyłem o takiej roli.
Trendi ?? mnie się to kojarzy z trędowatym
/*...................*/
/* ...........................*/
Teraz jest się Dżezi (będąc użytkownikiem E-1)
bez OT, no ile można. Dalsze posty nie na temat będą kasowane.
było sobie życie