Strona 8 z 12 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 114

Wątek: Olympus E-30 i Zuiko 14-54mm f2.8-3.5 (II)

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    Istnieje możliwość iż promocją z lampą już wietrzą magazyny z e3 w styczniu koniem ma być e30 i zapowiedź premiery nowego e1 z możliwością kręcenia filmów, antyradarem i radiem cd
    Ostatnio edytowane przez kowal73 ; 4.11.08 o 13:19

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Fajny. Ciekawym jakości obrazu, szumów przy wyższym iso, kolorów. W końcu coś pomiędzy zupełnie amatorskimi e-xxx, a e3. Fajnie.

A w wątku jak zwykle. Najpierw ochy i achy, za tydzień pojawią się pierwsze wątpliwości (bo za duża matryca, bo na pewno szumi, bo guzik srebrny i jak tu konkurować z czarnoguzikowymi konkurentami?). Następnie pojawią się pierwsze sample i matryca zacznie być zbyt szumiąca, będzie ff/bf i będzie banding. Cena będzie zbyt wysoka w czasach, gdy FF trafia pod strzechy, a i po co kupować e30, skoro nie ma stałek? A później jak zwykle system będzie upadał, po czym pojawią się nowe postulaty (ff, pancerność, ff, szybszy af, ff, używalne iso 5345353, dr na poziomie 432423423ev itd i cena na poziomie 1500zł). Tak czy inaczej, system niedługo upadnie, więc wyprzedajcie swoje szklarnie, albo zasadźcie w nich pomidory. Już kiedyś ktoś napisał, że e-xx będzie ostatnim tchnieniem systemu

Tymczasem siedzę sobie przy śniadaniu z moim e1 i dwoma OMkami. Pozdrawiają was, cichutko kłapiąc lustrem.

A aparat fajny. Ciekawym jakości obrazu. Byle używalne iso1600, ładny dr i będzie miód aparat.

pozdrawiam

Awatar mathu
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Hrabia Miód Zobacz posta
    A w wątku jak zwykle. Najpierw ochy i achy, za tydzień pojawią się pierwsze wątpliwości (bo za duża matryca, bo na pewno szumi, bo guzik srebrny i jak tu konkurować z czarnoguzikowymi konkurentami?). Następnie pojawią się pierwsze sample i matryca zacznie być zbyt szumiąca, będzie ff/bf i będzie banding.
    Masz rację. Proponuję usuwać wszystkie wypowiedzi wątpiące w jakość matrycy nowego E, a użytkowników którzy nie tańczą z radości banować.

Tymczasem siedzę sobie przy śniadaniu z moim e1 i dwoma OMkami. Pozdrawiają was, cichutko kłapiąc lustrem.

Byle używalne iso1600, ładny dr i będzie miód aparat.
    No zobacz, ty też się domagasz używalnego 1600 i lepszej DR?
    A przecież jesteś takim trendi outsiderem z E1 który patrzy z boku na wszystkich martwiących się o jakośc matrycy. To jak to jest?
    Fuji S5 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    pozdrawiam
    Może zamień towarzystwo aparatów na towarzystwo jakiejś miłej dziewczyny.. i fotografować byłoby kogo
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

| OlyJedi
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Martyca w E-3 także była krytykowana i miała niskie oceny, co nie przeszkodziło mi w zakupie tego aparatu. Mija już 3 miesiące i nie żałuję decyzji a zdjęcia do ISO 1200 nie gryzą mnie ani szumami ani brakiem dobrych kolorów.
    Więc o nowy E-30 nie ma się co martwić. A optyka 14-54 także jest super i trudno się do czegoś przyczepić.
    Zestaw dla wielu będzie wymarzonym sprzętem, tego jestem pewien.
    stanisław
    E-3+14-54+50-200 swd, FL-50R, E-1+14-54, C5050, Pentacon 1,8/50, Jupiter 3,5/135, Telear 3,5/200 i dużo starego analogowego sprzętu

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Zaraz jak muchy do g... zlecą się onaniści od innych systemów, zaczną pitolić, biadolić, marudzić, smędzić...
    akuku
    odświeżenie szkla bez swd - kpina szklo jest swietne w starej wersji tylko swd wlasnie mu brakuje
    Ostatnio edytowane przez gary ; 4.11.08 o 14:32

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Mathu--> Dystansu trochę. Dystansu, panowie szlachta. Ja ot, uśmiecham się dobrodusznie na widok forumowej braci, dyskutującej nad kolejnym upadkiem systemu. A czy chciałbym iso1600 i lepszy dr? Ano pewnie, że chciałbym (ale nie domagam). Chciałbym go dla was, bracia i siostry. Bo ja raczej na razie nie kupię tegoż. E1 starcza, chyba, że głębiej wejdę w kotleciarstwo, albo e1 padnie. A i pieniążków nie ma na razie na takie zakupy.

Koriolan--> Czasem od kobiety trzeba odpocząć

Trendi ałtsajder... Uch! Od zawsze marzyłem o takiej roli.

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Trendi ?? mnie się to kojarzy z trędowatym
    /*...................*/
    /* ...........................*/

qbic
    Gość
    Teraz jest się Dżezi (będąc użytkownikiem E-1)

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    bez OT, no ile można. Dalsze posty nie na temat będą kasowane.
    było sobie życie