Strona 21 z 97 PierwszyPierwszy ... 1119202122233171 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 201 do 210 z 965

Wątek: Zdjęcia Igorra

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Igorra
    Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Ostatnio edytowane przez Igorra ; 1.11.08 o 18:49
    "Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"

Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    No to ja też wątek z 1 listopada
    Jakieś błędy, coś poprawić? Bo jeszcze dziś mam szanse na poprawe
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	55.jpg
Wyświetleń:	179
Rozmiar:	218,6 KB
ID:	9250   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	56.jpg
Wyświetleń:	180
Rozmiar:	234,5 KB
ID:	9251   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	57.jpg
Wyświetleń:	182
Rozmiar:	201,2 KB
ID:	9252   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	58.jpg
Wyświetleń:	187
Rozmiar:	257,4 KB
ID:	9253  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	59.jpg
Wyświetleń:	203
Rozmiar:	195,7 KB
ID:	9254  
    "Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"

Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    I jeszcze jedno w 58 zwróćcie uwagę na mine dziewczynki
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	60.jpg
Wyświetleń:	190
Rozmiar:	279,9 KB
ID:	9255  

Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    no koments

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ja jestem raczej daleko początkująca, więc nie bierz sobie mojej opinii do serca, zresztą nie dam ci żadnych rad technicznych, ale faktem jest że żadne z tych zdjęć z dnia wczorajszego nie przykuło mojej uwagi, a to chyba nie jest za dobrze. Jakieś takie no nie wiem, jedne za ciemne, inne poucinane - ale to moja opinia
    SP-510UZ

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    zdjęcie to nie jest tylko dobrze naświetlony i ostry kadr a takich jest w Twoim wątku dużo. Zdjęcie w szczególnie w rozumieniu forumowiczów oprócz nienagannych technicznie co jest oczywiste, wymagają jeszcze wymuszenia na oglądającym interpretacji zawartego w nim tematu a także wywołania określonego odczucia związanego z obrazem. Na Twoich zdjęciach nr 55, 56, 59, 60 są pospolite znicze w różnych konfiguracjach nie wywołujące absolutnie żadnych głębszych odczuć. Tutaj jakbyś posłużył się techniką głębi ostrości uwypuklając w obrazie jeden z nich, umieszczając go zgodnie z zasadami kompozycji w kadrze, albo poszukując na cmentarzu znicza o otwartej konstrukcji sfotografować oprócz płomienia jego charakterystyczny dym być może było by inaczej. Na zdjęciu 57 nie wiadomo o co chodzi, czy o kościół na linii horyzontu, czy, że cmentarz jest na górce, czy o dekorację nagrobków. Za dużo w jednym kadrze i dodatkowo za ciemno. Zdjęcie 58 na pierwszym planie znicze a daleko w głębi dziewczynka z fikuśnym grymasem na twarzy. Sam odpowiedz sobie co jest tematem zdjęcia. Jeżeli znicze skup sie całkowicie na nich a tło rozmyj umiejętnie zastosowaną przysłona, jeżeli dziewczynka to plan pierwszy rozmyj i ostrość skup na dziewczynce. Po zdjęciach widać, że technikę masz opanowaną lecz teraz kolej na umiejętne jej wykorzystanie aby przyciągnąć uwagę widza a zobaczysz to zaraz po wpisach w swoim wątku.
    pozdrawiam Wiejo

Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Dzięki wam za opinie wiejo takich efektów nie moge zastosować na razie mi sprzęt na to nie pozwala... ;( nad tym żeby przyciągnąc widza trzeba mieć pomysł a ja coś nie mam takich pomysłów. Ale zobaczymy może nagle bede mec wene pozdrawiam

A jeszcze apropo sprzętu to czy np. będzie widoczna WIĘKSZA różnica z fe 210 na sp 560 uz. czy bedzie różnica ale nie AŻ taka i szkoda wydawac kasy?
    Ostatnio edytowane przez Igorra ; 3.11.08 o 16:59

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Igorra, nigdy nie błyskaj gołą lampą (ani wbudowaną) prosto w twarz. To daje nieładne, płaskie światło.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Mieszka w
    k. Krakowa
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    To znaczy jak jestes ciemniej to co mam zrobić ?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez igorra Zobacz posta
    To znaczy jak jestes ciemniej to co mam zrobić ?
    Musisz mieć zewnętrzną lampę z możliwością kręcenia palnikiem w dwóch osiach. I odbijać od dużych płaszczyzn (ściana, sufit, firanka itp.). Po to żeby rozproszyć światło i ukierunkować je ciekawie. Walenie lampą na wprost to najgorszy z możliwych sposobów.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.