Dla własnej przyjemności i z racji tego że od początku zawodowo związany jestem z szeroko rozumianą koleją postanowiłem zaszaleć i złożyć przyszłoroczny kalendarz ze swoich zdjęć. „Projekt” nie ma charakteru ambitnego a jedynym celem jest obdarowanie znajomych czymś w znaczeniu „hand-made”.
Co do zdjęć - początkowo myślałem żeby były to jedynie budynki dworców Wrocławskich z których spora część jest zabytkowa a w niektórych przypadkach obiekty zrewitalizowano. Jednak po wykonaniu wstępnych kadrów doszedłem do wniosku że całość będzie monotonna, przewidywalna i … nudna. Dlatego w dalszym podejściu postanowiłem znaleźć i oddać charakter miejsc i tak jedynie semafory kształtowe są na Wrocław Swoczyce, przejazd w stacji Wrocław Sołtysowice skutecznie tworzy kilometrowe korki, a Wrocław Muchobór to częste miejsce docelowe dla codziennych dojazdów Wrocławian itd…
Chciałbym byście fachowym okiem orzekli czy te zdjęcia są właściwe (trzymają choć przeciętny poziom?) ?, które ewentualnie usunąć (poprawić?)… a może dać sobie spokój z całym przedsięwzięciem?
Dziękuje.
Styczeń – Wrocław Świebodzki
Luty – Wrocław Sołtysowice
Marzec – Wrocław Kuźniki
Kwiecień – Wrocław Nadodrze
Maj – Wrocław Muchobór
Czerwiec – Wrocław Swojczyce
Lipiec – Wrocław Gówny
Sierpień – Wrocław Główny
Wrzesień – Wrocław Zachodni
Październik – Wrocław Brochów
Listopad – Wrocław Leśnica