Strona 56 z 117 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 1164

Wątek: E-3 subiektywne odczucia posiadaczy

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar tao
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    A ja za e3 mam takie problemy:
    - zawiesza sie ale wiem że to wina zasilania. na 2 oryginalnych blm1 ok 500 fot, wynik oczywiście z podpiętym gripem.
    - a na bateriach (paluszkach) zaznaczam najlepszej klasy paluszkach to jest ok 5 raw i zawiecha.
    i kto oprucz mnie tak ma rączki do góry.
    jestem niemal pewien że to grip bo ta sama bateria po prawej stronie w gripie padocha dokumentna a po lewej jeszcze działa.
    zapytacie czemu gripa nie odepnę? bo z nim zdecydowanie wygodniej i nierobie ostatnio więcej jak kilkanaście fot na tydzień bo niemam czasu.
    ps. a w 12 60 swd mi przednia soczewka od środka paruje i niejest to wina uszczelnień na tubusie tylko żle wklejona. bo jak ktoś niewie to przednia soczewka jest sklejana w tuleji z drugą element nierozłączny
    za wszystkie bł. ort. przepraszam.
    Ostatnio edytowane przez tao ; 22.10.08 o 21:27
    JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    ok, po pewnych naradach z Sebu$iem, doszlismy do wniosku, że to chyba jednak nie problem z gripem, ale z firmware.
    A o co chodzi dokładnie: na stronie oly, przy body e-3 jest zakładka "aktualizacja firmawe", i jest tam opisany właśnie problem zawieszającego się aparatu, oraz niewłaściwie działającego wskaźnika stanu naładowania aku.
    Cytat ze strony:

"Zawieszanie się aparatu po pobraniu nowego firmware’u, 15.02.2008
    • Zjawisko to występuje, jeśli przed aktualizacją firmware’u do menu dodano poprzez oprogramowanie Olympus Master 2 (lub Olympus Studio 2) jakakolwiek inną wersję językową niż domyślna. Po aktualizacji do najnowszej wersji firmware’u (E-3: wersja 1.1/E-510: wersja 1.3), aparat może ponownie uruchomić się po naciśnięciu przycisku IS odpowiadającego za funkcję stabilizacji obrazu.

Rozwiązanie problemu:
    • Można to rozwiązać poprzez pobranie żądanej wersji językowej i dodanie jej do menu aparatu. Z tego względu, że ten sam język nie może być pobrany jako dodatkowy język, prosimy, by najpierw pobrać inny język, a dopiero później ten, który użytkownik chce faktycznie wgrać do aparatu. Proces jest taki sam dla oprogramowania Olympus Master 2 oraz Olympus Studio 2.

Uwaga:
    • Zjawisko to nie występuje, jeśli do menu aparatu nie została dodana opcjonalna wersja językowa lub gdy oprogramowanie Olympus Master 2/Olympus Studio 2 używane jest w systemie operacyjnym Macintosh. W takich przypadkach nie trzeba korzystać z przedstawionego powyżej rozwiązania.

Jest to typowy problem w Windows i zostanie rozwiązany w przyszłości poprzez aktualizację oprogramowania Olympus Master 2/Olympus Studio 2."

Kombinowaliśmy troszkę z tym aktualizowaniem no i pewnie okaże się jak to będzie. Na ten moment, moge powiedzieć, że aku w gripie starcza na ok 500 fotek, a wskaźnik naładowania pokazuje stan faktyczny. Póki co, body zwiesiło się, ale zaraz po tym fakcie, na panely wyskoczył komunikat o rozładowanym aku. Wyglada na to, że sytuacja wraca do normy - aku działa jak należy, wskaźnik pokazuje prawdę. Czy tak będzie dalej, zobaczę i dam znać.

Pozdrawiam</B>

| OlyJedi Awatar Sebu$
    Mieszka w
    Miasteczko : Wieś : * *niepotrzebne skreślić
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tao Zobacz posta
    A ja z e3 mam takie problemy:
    - zawiesza sie ale wiem że to wina zasilania. na 2 oryginalnych blm1 ok 500 fot, wynik oczywiście z podpiętym gripem.
    - a na bateriach (paluszkach) zaznaczam najlepszej klasy paluszkach to jest ok 5 raw i zawiecha.
    Faktycznie masz cos do bani.
    na dwóch aku 500 fotek ? to tak o jakieś 2000 za mało

Teraz testuję na paluszkach aku i już mam zrobione ok 200 fotek i dalej działa. (wsztystkie w raw`ie) ale że, .... aż 5 u Ciebie ?! i się zawiesza ...

Spróbuj zrobić to co ja i zeman2 zrobiliśmy z firmware, czyli dołóż inna wersję językową i możliwe, że błąd ustąpi, ale to tylko teoria, resztę pokaże życie

Pozdrawiam,

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Panowie - nie kombinujcie tylko zróbcie dokładnie to, co podaje instrukcja aktualizacji oprogramowania, którą cytowaliście. Kombinowanie kończy się często czyms przeciwnym do zamierzonego celu. Jesli macie z tym problem wyślijcie aparat do serwisu.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie Zobacz posta
    Panowie - nie kombinujcie tylko zróbcie dokładnie to, co podaje instrukcja aktualizacji oprogramowania, którą cytowaliście. Kombinowanie kończy się często czyms przeciwnym do zamierzonego celu. Jesli macie z tym problem wyślijcie aparat do serwisu.
    Z całym szacunkiem, ale Twój głos nie wnosi niczego w ten podtemat dotyczący problemów z zasilaniem i zawieszaniem sie aparatu.
    Jeśli doczytasz uważnie instrukcję , którą cytowałem okaże się, że jednak trzeba KOMBINOWAĆ, a dlaczego ? - doczytaj proszę. ( ewentualne wątpliwości co do instrukcji z chęcią na PW co by nie naśmiecić zbytniu w wątku)

pozdrawiam

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    zeman, lessie ma rację. Po prostu powoli przestudiuj i krok po kroku zrób wszystko od nowa ale z instrukcją w ręku
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    czy sprawa nie sprowadza się do tego, że mając problem z zawieszką związany z zasilaniem i aktualizacją firmware należy postąpić tak jak podaje producent i problem powinien zniknąć?
    Jaśli zrobłeś tak i nadal nie zniknął to albo to źle zrobiłeś albo jest coś nie tak z body, więc należy przestać kombinować tylko wysłać sprzęt do serwisu gdzie wgrają najprawdopodobniej nowy soft.
    Tyle w temacie.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    wywołany do odpowiedzi sie poczuwam

wracając do tematu instrukcja - napisana jest niejasno - "język żądany", "język domyślny"... np. Ze strony oly mozna sobie ściągnąć kilka języków np słowacki, słoweński, grecki...(po polskim ani śladu) i tu pierwsza zagwozdka, no ale jeszcze raz odsyłam własnie do tej instrukcji, kto przeczyta i spróbuje pójść właśnie krok po kroku ten nie będzie wiedział o co chodzi... a może ze mnie jakiś taki niekumaty gość?
    Tak zupełnie dla własnej ciekawości ( Lessie, Zibi) spróbujcie przeczytać to co sugeruje oly

pozdrawiam

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar tao
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Question

Cytat Zamieszczone przez sebu$ Zobacz posta
    Faktycznie masz cos do bani.
    na dwóch aku 500 fotek ? to tak o jakieś 2000 za mało

Teraz testuję na paluszkach aku i już mam zrobione ok 200 fotek i dalej działa. (wsztystkie w raw`ie) ale że, .... aż 5 u Ciebie ?! i się zawiesza ...

Spróbuj zrobić to co ja i zeman2 zrobiliśmy z firmware, czyli dołóż inna wersję językową i możliwe, że błąd ustąpi, ale to tylko teoria, resztę pokaże życie

Pozdrawiam,
    tak tylko te do 5 to jest bez stabilizacji i podglądu bo z tymi funkcjami to ani 1 foty nie zrobi.
    kiedyś na nóweczkach batyeriach diuracel udało mi sie zrobic ok 10 fot i było to w słoneczny dzień. a co radzicie zrobić z słoikiem? coprawda udało mi sie odparować z soczewki ale niebardzo mam do niego zaufanie
    ps. właśnie dodałem język i na nówezkach bateriach energizer ultimate liczba fot "0". po wł zasilania status bateri na zielono, próba zrobienia foty a tu NIC zawiecha. kolejnych 5 prób i tak samo.no i chyba czeka mnie rozmowa z serwisem
    Ostatnio edytowane przez tao ; 23.10.08 o 21:32
    JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez tao Zobacz posta
    tak tylko te do 5 to jest bez stabilizacji i podglądu bo z tymi funkcjami to ani 1 foty nie zrobi.
    kiedyś na nóweczkach batyeriach diuracel udało mi sie zrobic ok 10 fot i było to w słoneczny dzień. a co radzicie zrobić z słoikiem? coprawda udało mi sie odparować z soczewki ale niebardzo mam do niego zaufanie
    ps. właśnie dodałem język i na nówezkach bateriach energizer ultimate liczba fot "0". po wł zasilania status bateri na zielono, próba zrobienia foty a tu NIC zawiecha. kolejnych 5 prób i tak samo.no i chyba czeka mnie rozmowa z serwisem

Naprawde uzywasz baterii do zasilania aparatu cyfrowego??
    Nie slyszales nic o akumulatorach? Nie wierze!
    Czesc.Ch.