Hi,
Właśnie wszedłem na forum i widzę, że wiele szumu wokół mojego zdjęcia. Z tymi przepałami to zgadzam się jak najbardziej. Są na pianie i nie da się tego za bardzo ukryć. Można było ciąć zdjęcie z dołu, żeby co nieco uratować. Ale nie w tym rzecz. Zdjęcie robione na plaży w Turcji. Światło z prawej mojej strony i z tyłu modelki, więc trochę kłopotliwa sytuacja, dodatkowo robione ok 15 po południu. A propos pomiaru. Wszystko ok. Ja rozumiem, ale uwierzcie, że przy takim morzu (taaaaaakiej fali) ustawianie ekspozycji na pianę, której jeszcze nie ma, bo nadchodzi dopiero za chwilę z falą, jest trochę kłopotliwa. Mimo to bardzo sobie cenię Wasze uwagi i porady dotyczące techniki. Z drugiej strony zdjęcia robiłem w jpg-ach nie w RAW-ach (siadł i wstydził się) więc o co do wyciągania cieni to tak nie było za bardzo z czego. Pomogłaby lampa, ale nie wbudowana (innej na razie brak). Zdjęcie robione 40-150 mm, na bodajże maksymalnej ogniskowej. Tak czy siak cieszę się z tak dużego zainteresowania. Pozdrawiam wszystkich serdecznie ze Szczecina

Odpowiedz z cytatem
rulez!