Ja tez nie do końca łapię o co wam chodzi.
Dla mnie biel jak i czerń, to jedne z kolorów i mają prawo być na zdjęciu tak samo jak czerwony czy niebieski... Źle tylko jeśli tego jest dużo i tracimy coś z obrazu, kontur kształt itd. Tylko nie za dużo, a nie podchodzę do tego że nie ma być w ogóle
/*...................*/
/* ...........................*/
Zamotałem się i wywróciłem przy tej lampie. Jakoś sobie radzę z przepałami ale też nie jestem specjalnie na nie uczulony![]()
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
matko, przecież w tym wypadku nawet przesławny fuji s5pro by sobie nie poradził, bo modelka jest tyłem lub bokiem do światła, czyli jest w cieniu więc jedynie flash mógłby uratować sprawę i pozwolić poprawnie naświetlić pianę. Zastanawiam się tylko na cholerę piana ma być wiernie oddana, skoro przepalona też wygląda na białą tylko "bardziej"?))
Ludzie nie róbcie scen z tymi przepałami, przepały na zdjęciach były są i będą, trzeba tylko pilnować żeby nie pokazały się w miejscach kluczowych dla zdjęcia.
pozdrawiam![]()
http://www.robertnawara.digartfolio.pl/
E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5
mynameisnobody, po powyższych wywodach postanowiłem przykleić ci gębę trolla-prowokatora, nie śmiem bowiem twierdzić, że jesteś istota nierozumną, która nie odróżnia "zdjęcia z treścią o akceptowalnej jakości" od "zdjęcia z treścią o nieakceptowalnej jakości".
Granica "akceptowalnej jakości", a także "treści" jest oczywiście płynna i indywidualnie ustalana przez każdego, jeden za minimalny "poziom treści" uważał będzie rozstrzeliwanego mieszkańca Azjii Południowej, inny - zapierający dech w piersi zachód słońca. To samo dotyczy jakości. Niemniej jednak uważam, że jakość jpga-przykładu, który pokazałeś powyżej, dla człowieka o normalnym poczuciu estetyki porównywalna byc może do tresci jaką niesie w sobie logo czekolady Milka. Ponieważ jednak nie podejrzewam cię o zaburzenia w postrzeganiu, uwazam że starasz się wywołać sprzeczkę "dla sprzeczki".
Dziękuję za uwagę, swoje zdanie na temat zdjęcia napisałem pod zdjęciem.
Zaglądnijże! - http://www.mariuszsarzynski.pl/
O Bosche Dzięki Ci za Willowa32!
Bo już myślałem że pochodzę od innej małpy.
-Willow przetłumaczył na forumowy język oczywistość którą coniektórzy chcą niedoświetlać i wyciągać z ciena.
Słońce -o ile trzeba niedoświetlić słońce!?
Ps. Mariusch -świetnie: zaoszczędzisz mi tłumaczenia na bardzo prosty język-bez odbioru
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 2.10.08 o 20:29
milczenie jest złotem
Gadanie. Na zdjęciu z panną przepał jest w miejscu na tyle kluczowym, że psuje widok. Wypowiedź Willowa jest prawdziwa, a jakże, ale nie tyczy się omawianego tu przypadku.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
A w której strefie ma wypaść, mądralo?
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Daj spokój, on jest zabawny, fajnie się miota.
Ostatnio edytowane przez Smerf Maruda ; 2.10.08 o 20:29 Powód: Automatyczne scalenie postów
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.