Ostatnio edytowane przez Auron9939 ; 29.09.08 o 17:32
Co zrobić?
W przypadku pierwszego wyprostować i zmniejszyć (następnym razem) głębię ostrości. Pomysł, moment i jakość są świetne.
(i może bez pomostu bardziej by "zawiśli" w powietrzu?).
1 Zdjęcie krzywe- wyprostować w komputerze, można było zwiększyć otwór, zmniejszyć czas
2 poza kolorami nic tam nie widzę ciekawego, słońce na samym środeczku, jakby to ono było najważniejsze
3 trochę za jasne i za dużo poucinanych płatków i liści
Na początek jest nieżle, ale na razie połowę roboty odwala za Ciebie aparat (zdjecia robisz w trybie SCN). Popatrz jak aparat ustawia parametry, przyjrzyj się jak zdjęcie wyszło i pokombinuj sam, co można w podobnych ujęciach w przyszłości zmienić. Wtedy przejdź na tryb M i naprzód![]()
Ostatnio edytowane przez helmuth ; 29.09.08 o 17:23
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Już nawet nie pamiętam jaki to był tryb ale staram się jak najwięcej korzystać z trybu manualnego
Ostatnio edytowane przez Auron9939 ; 29.09.08 o 17:48
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
Wypowiem sie jesli chodzi o kwiatka.Na innych tematach to ja nie bardz.Jesli chodzi o slonecznik,to moze lepiej wyglada jak jest sam i (tak jak przedmowcy-nieobcinany)lup jest ich bardzo wiele.Kadr troche nieszczesliwy,moze przyciecie w kwadrat i bardziej wyeksponowanie koloru troche pomoze.
Wszystko przed Toba-jeszcze sie nauczysz.
Moze cos takiego-jeszcze mozna przesunac go w prawo,ale juz mi sie nie chcialo.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Słoneczniki całkiem fajne, choć wersja lucca - zdecydowanie lepiej...
Jeżeli chodzi o pierwsze to może tak?
http://images33.fotosik.pl/376/2c6835772d1afd38.jpgSorka za ingerencję w fotkę (jak coś nie tak to usunę) ale tak bym to widział - wyprostowane i wykadrowane...
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez K_Puchatek ; 29.09.08 o 22:47
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Nie o co się obrażać a nawet się cieszę ze z ktoś próbuje mi pomóc chce wiedzieć jak najwięcej. A jak się już uczyć to uczyć się od takich co umieją więcej
A o to nowe zdjęcia które chciałbym poddać ocenie![]()