Witam zakupiłem e-520 zupełnie niedawno i jestem laikiem a pytanie mam takie ,czy są obiektywy takie gdzie tło nie wychodzi rozmyte no chyba że zle coś ustawiłem w aparacie pozdrawiam.
Witam zakupiłem e-520 zupełnie niedawno i jestem laikiem a pytanie mam takie ,czy są obiektywy takie gdzie tło nie wychodzi rozmyte no chyba że zle coś ustawiłem w aparacie pozdrawiam.
Poczytaj o podstawowych zasadach, nawet w instrukcji aparatu powinno być wyjaśnione co to jest głębia ostrości i jak nią się posługiwać operując ogniskową i przysłoną.
Use google, Luke.
Hint: type in "Głębia ostrości"...
Zmieniłem tytuł i dział na bardziej adekwatne.
Zmieniłam temat...
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
nawet nie wiedziałem że moje pytanie podchodzi pod taki własnie temat "głębia ostrości" takim jestem laikiem, ale poczytałem wyjasniło mi to wiele a pozostało tylko pocwiczyć i uczyc siędziękuje i pozdrawiam
Proponuję zacząć od instrukcji obsługi. Tam jest "komiks".
Czarny aparat z gorszego systemu
Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959
Jeśli znasz język angielski to możesz :
301 Moved Permanently
![]()
Witam serdecznie.
Przymknij bardziej przysłonę. W pomieszczeniach zwykle wystarczy do 5,6 na zewnątrz przynajmniej 8 jeśli chcesz mieć wszystko na ostro. Jeśli focisz na "P", to zmień na "A", żeby móc na sztywno trzymać przysłonę. Tylko pamiętaj o fleszu. Bo możesz wejść w tryb FP przy silnym świetle zastanym.
Pozdrawiam.