Będzie subiektywnie, bo też się dopiero uczę, ale...
- 1 - zrobione przy zbyt mocnym świetle i ze zdjęcia bije tylko jeden wielki blask. Ciężko wyłuskać tę roślinkę, która miała być chyba głównym motywem;
- 2 - fajny pomysł, ale kolory nie bardzo.
Będzie subiektywnie, bo też się dopiero uczę, ale...
- 1 - zrobione przy zbyt mocnym świetle i ze zdjęcia bije tylko jeden wielki blask. Ciężko wyłuskać tę roślinkę, która miała być chyba głównym motywem;
- 2 - fajny pomysł, ale kolory nie bardzo.
Pozdrawiam, Jola
Przystanek - niestety - szaro/buro - zabrakło światła - a szkoda...
Roślinka - przeciwnie - zbyt dużo światła...
Podoba mi się odbicie w wodzie choć trochę za dużo detali (bałagan)...
Pozdrawiam
PS
Numeruj fotki, będzie łatwiej się odnieść...
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
A o to nowa porcja moich zdjęć![]()
To pierwsze z pierwszej serii jest świetne. Za panem Nikt - nie daj się wpuszczać w maliny. Bardzo mi się podoba. Dynamicznie, energicznie, młodość stamtąd bije i radość. Bardzo dobre zdjęcie. A czerń&biel zabiłaby waqkacyjność, klimat tego zdjęcia.
Co do innych. Słoneczniki średnie - ale imho lepszy oryginał od zdj Lucci. Na kolejnych fotach widać, że rozwijasz się prawidłowo - każdy fotograf musi najpierw obstrykać wszystkie możliwe zachody słońca (i plus dla Cię, bo nie robisz tego aż takj szablonowo jak niektórzy - na każdym zdjęciu jakiś motyw - to trawka, to jakaś przeplatanka wiklinowa(?), to znów łódeczka) oraz chmury. Zdjęcia z pstrykania z seksją fotograficzną imho nieudane, na jednym za ostre światło, na innym znów bałagan w kadrze. Kolejne zdjęcia z lasu już ciekawsze, dwa są dobre.
Oglądaj prace innych, czytaj, pogłębiaj wiedzę, pielęgnuj zmysł estetyki i uwrażliwiaj się na świat. I foć, foć, foć. A później zacznij fotografować. Powodzenia!
pozdrawiam
Przemek
Zrobiłem jeszcze kilka zdjęć w dniu wszystkich świętych na razie tylko jedno ale będę jeszcze dodawał
Zdjęcie PA123534 kopia wg mnie udane, może dałoby radę trochę je rozjaśnić ? Aha możesz numerować zdjęcia to pomoże w komentowaniu.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez alastor ; 5.11.08 o 17:27
Ok następne zdjęcia będę numerował
Witaj...Wg.mnie to masz talent, dobre kadrowanie, ciekawa GO.Tylko słoneczniki troszeczkę za jasne...Przy portrecie bardziej skupił bym się na twarzy,może zbliżenie lekkie,może trochę niższe kadrowanko i dopaliłbym fleszem trochę słabiej...ogólnie Twoje zdjęcia mają charakter,duszę...bardzo dobrze umiesz przedstawić emocje przyrody...
Tak trzymać...Pozdrawiam![]()
Ostatnio edytowane przez Daniyal9 ; 5.11.08 o 21:48
E-510/ ZD 14-45/ ZD 14-54/ ZD 40-150/ ZD 50-200/ Metz 58 AF/ Marumi DGH Circular+UV-wpc/ Hitech...Cokin P/ Benro A-297m8+488RC2/...pstryk!!!