Strona 50 z 117 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 1164

Wątek: E-3 subiektywne odczucia posiadaczy

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Nie kumam łozochozi. Mój E-500 ma użyteczne ISO 800.
    Witam

Pewnie chodzi o to, ze jak naswietlisz prawidlowo kadr na ISO 800 to
    jest ok ale jak ta sztuka sie nie uda i masz niedoswietlenie i
    trzeba wyciagac zdjecie podciagajac histogram to
    masz widoczne szumy i ktos wtedy powie, ze ISO 800 bardzo szumi.

Pozdrawiam.
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    A ja się zastanawiam czy xt6000 nie robi sobie z nas jaj... - teraz mam wątpliwości ale jak zacząłem czytać co pisze tak pomyślałem. Jeśli jego rozterki są prawdziwe to chyba mógł zakupić E-420 - miałby podobne za 3x mniejszą kasę

Cytat Zamieszczone przez xt6000 Zobacz posta
    W przeciwieństwie do innych użytkowników danych marek ja zawsze pozostaję bestronny, nawet gdy wchodzę w daną markę.
    To tak jakbym ja pod swoimi postami pisał - napisał mądry w przeciwieństwie do Was - głupich...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar marecki
    Mieszka w
    Kielce
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Myślę że odpowiedzieliście mu wszystko. Jak poczyta i nieco pozna sprzęt to wróci i znowu się odezwie jak mu się sprawuje. Dajcie spokój bo chyba nie ma sensu więcej wogóle na ten temat gadać.
    mente et malleo

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Odpalam, chciałbym "zrobić zdjęcie", cokolwiek a tu... rozczarowanie o mojej niewiedzy chyba no bo nie sądzę żeby aparat za tyle kasy nie potrafił zrobić lepszej foty niż ta przepalająca hybryda ten też potrafi spalić).
    Aparat nie potrafi zrobić samemu dobrego zdjęcia! Aparat umożliwia zrobienie dobrego zdjęcia poprzez możliwość zmiany parametrów.

Przykre to przejście z hybrydy do lustra, Wy też tak mieliście ?
    Nie. No może tylko łapałam się długo na tym, że wydawało mi się jasno, a faktycznie było za ciemno na zdjęcia.
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ostrzeszów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Interesujące. Przesiadałem się też swojego czasu z S2IS na swoje pierwsze, cyfrowe lustro (wcześniej w kolejności użytkowałem Smienę, Zenita, Pratice VLC-3) czyli E-330, któremu do E-3 daleko ale różnica jakościowa była oczywista i zauważalna, i to nawet z ciemnym kitem 14-45. Aż strach się bać jak popadnę w samozachwyt i jego uwielbienie po zakupie E-3 Tylko żeby było jasne, co to jest tryb AUTO tudzież tryby tematyczne, to coś takiego istnieje W analogu miałem tylko M to może jestem niewybredny albo zbyt konserwatywny żeby korzystać z jakiegoś AUTO Jak zawalę zdjęcie to mam pretensje do samego siebie i swoich fotograficznych umiejętności a nie do aparatu, niezależnie czym fotografuję, bo nawet S2IS można było zrobić dobre zdjęcie oczywiście w trybie M (trybu AUTO w canoniku nie zauważylem ? Z góry przepraszam za ton mojej wypowiedzi, który może wydać się zbyt ostry.
    OMD-EM5 II + M. ZD 12-40mm f/2,8 und M.ZD 25 f1,8 + HLD8 oraz nadal E-30... ZD14-54, ZD50 Macro, ZD50-200SWD, ZD 9-18, ZD 14-45, EC-14, EC-20, EX-25, Sigma 30mm f/1,4 EX DC HSM, FL-50, 055X PRO B + 322RC

| OlyJedi Awatar cadman
    Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Gość mnie normalnie rozwala swymi tekstami! Dotychczas irytowały mnie teksty w stylu: kupiłem/kupiłam E-XXX, powiedzcie mi jak się tym robi zdjęcia, ale kiedy po zakupie E-3 ktoś tak pyta, to jak dla mnie SZOK! Znaczy to, że lustrzanki trafiły pod strzechy!
    Czarny aparat z gorszego systemu
    Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Powiem Wam że po tygodniu nieużywania E-330 przyłożyłem oko do wizjera i wymiękłem. W porównaniu do E-3, kadrowanie E-330 jest jak kara dla zrytych dzieci.

Dodatkowo, chcę obejrzeć fotkę a zamiast tego odpalam LV tryb A... bo guzikologia jest inna w obu maszynach.

Użyteczne ISO kończy się na 1250 i trzeba bardzo dokładnie naświetlać żeby coś z tego było - lepiej nieco przejarać i potem odzyskiwać bo odzysk świateł jest dużo lepszy, niż w E-330.

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    Dodatkowo, chcę obejrzeć fotkę a zamiast tego odpalam LV tryb A... bo guzikologia jest inna w obu maszynach.
    Mialam to samo po kilku h z E-3
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    ja jak wziąłem E-1 i E-3 i robiłem fotki na zmianę podczas pokazów, to myślałem że E-1 siuę zepsuł i fotek nie robi, bo taki cichutki był...I taki wolny

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie Zobacz posta
    E-1
    taki cichutki był...I taki wolny
    W następcy jedno zepsuli, drugie poprawili...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook