Jesli myslisz o 5D to jeszcze moge dorzucic propozycje 40D + 17-55/2.8
Jesli myslisz o 5D to jeszcze moge dorzucic propozycje 40D + 17-55/2.8
W marcu br. kupowałem lustrzankę. Miałem do wyboru Olka E-510, Nikona D 60 i Sony Alfa 200 (kosztowały 2-3 tyś).
Wybrałem Olka bo miał dwa obiektywy ZD 14-42 i ZD 40-150 i lepiej mi leżał w ręce. Ponadto trafiłem na największą liczbę w miarę pozytywnych rekomendacji z tych trzech powyższych modeli lustrzanek.
Dodam tylko że jak bym miał około 3,8 tyś zł w owym czasie prawdopodobnie kupiłbym Nikona D 80 AF-S DX 18-135.
Acha nigdy wcześniej nie robiłem zdjęć lustrzankami. E-510 jest pierwszą.![]()
Porównania zeszły na 50/1.8 z ZD50/2 i D300 z E-510. Oszaleliście?
dokładnie
tym razem zdam się na podpowiedzi klatek strzelonych danym aparatem..
ale dzięki za zainteresowanie..
wróćmy do tematu 510 vs d80![]()
Pozwolę sobie na zaprzeczenie - ja nie płaczę i nie będę, nawet jak komplet będzie kosztował 1000pln - kupiłem E-3 z 12-60mm jeszcze w ubiegłym roku przed Gwiazdką... Ceny spadły i co z tego - zdjęć natłukłem co nie miara, radochy przy tym było jeszcze więcej, jakąś kasę na zdjęciach zarobiłem - żyć nie umierać
Pozdrawiam
"Gdyby teoria sprawdzała się w praktyce nie musielibyśmy praktykować sprawdzianów teoretycznych teoretycznie bardzo praktycznych, ale w praktyce niesprawdzalnych..."
Mam prawie 1,5 roku D80 i jestem zadowolony, ergonomia bardzo dobra, wizjer świetny, aparat trzeba poznać by nie przeszkadzał w robieniu zdjęć, reszta to szkła, szkła jeszcze raz szkła które zdecydujesz sie podpiąć do jednego lub drugiego
18-70 jest całkiem przyzwoity, imo lepszy od 14-45 , ale odstający jasnością i budową od 14-54. Dla mnie to spacerowy, uniwersalny obiektyw do robienia zdjęć tam gdzie jest dobre światło.
pzdr
Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów
foto Stankiewicz Tomasz
Serafin dla kogo znany dlatego znany, dl manie nie, ale wierzęjak ktoś pisze. Zakładam uczciwość
/*...................*/
/* ...........................*/