Strona 46 z 117 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 1164

Wątek: E-3 subiektywne odczucia posiadaczy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    AUTOISO użyłem raz - i nigdy więcej tego nie zrobię.
    Zero kontroli nad naświetlaniem tła - przy fotografowaniu z lampą błyskową. Aparat ustawia sobie co chce - raz tło jest ciemne (przy niskim ISO), raz jasne )przy wysokim).
    A jeszcze lepsze jaja były kiedy ustawiłem AUTOISO swego czasu mojej żonie w e400. Wg tego aparatu, niezależnie od światła, ISO powinno wynosić 100 - i czasy w pomieszczeniu w okolicach 1/4 sekundy w ogóle nie powodowały zmiany czułości.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    A jeszcze lepsze jaja były kiedy ustawiłem AUTOISO swego czasu mojej żonie w e400.
    Tak - AUTO ISO w modelach niższych niż E-3 - to żadne AUTO ISO - działa jedynie z lampą i na niektórych programach tematycznych, w innych sytuacjach AUTO ISO zawsze równa się 100 ISO. Nie ma też mowy o wyświetlaniu wartości ISO w wizjerze w tym trybie. Czekam już dość długo na upgrade rozwiązujący ten problem...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

dinx6
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    AUTOISO użyłem raz - i nigdy więcej tego nie zrobię.
    po tym co napisałeś kilka postów wyżej stwierdzam, że są dwa wyjścia. AUTO-ISO albo Bilobil ;D

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Przewaznie jade na manualu, zdarzyło mi sie zapomnieć jak Mariuschowi, kiedys mialem zakres od 100- 800 z punktem na 400, e3 dosc ochoczo siegał jednak po te wyższe, mimo iż warunki pozwalały mu na dobranie 200 lub 400. Moze cos do konca nie rozgryzliśmy w menu?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    co prawda było ale też dodam, że mocowanie muszli w E-3 to dramat. Parę razy odpadała i w końcu ją zgubiłem . Myślę, że jak się ją raz zdejmie to nie będzie się dalej trzymać a tania nie jest.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dinx6 Zobacz posta
    po tym co napisałeś kilka postów wyżej stwierdzam, że są dwa wyjścia. AUTO-ISO albo Bilobil ;D
    eee... nie jest tak źle, tam po prostu pośpiech był wskazany (pokażę później zdjęcie to będziecie wiedzieli dlaczego )

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Też kiedyś wtopiłem kilkanaście fajnych fotek plenerowych przez wysokie ISO (E-330...) - chyba każdemu się zdarzyło przynajmniej raz. Najpierw się dziwiłem skąd takie krótkie czasy a potem momentalnie mina mi zrzedła i zjechałem do 200...

Czy w Waszych E-3 w wizjerze wyświetla się wartość ISO1200, podczas gdy na top LCD i w panelu 1250?

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Halooo!!! może mi ktoś w końcu podpowie jak to ustawic? A co do Auto ISO to fakt trzeba się pilnowac.. a pozatym jak dla mnie działa świetnie choc szkoda, że nie da się ustawic progu dla samej lampy blyskowej
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MicSzu Zobacz posta
    Halooo!!! może mi ktoś w końcu podpowie jak to ustawic? A co do Auto ISO to fakt trzeba się pilnowac.. a pozatym jak dla mnie działa świetnie choc szkoda, że nie da się ustawic progu dla samej lampy blyskowej
    Powtorz pytanie, moze wtedy bedzie latwiej odpowiedziec.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar Kordek
    Mieszka w
    Prawie Zakopane
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    Też kiedyś wtopiłem kilkanaście fajnych fotek plenerowych przez wysokie ISO (E-330...) - chyba każdemu się zdarzyło przynajmniej raz. Najpierw się dziwiłem skąd takie krótkie czasy a potem momentalnie mina mi zrzedła i zjechałem do 200...

Czy w Waszych E-3 w wizjerze wyświetla się wartość ISO1200, podczas gdy na top LCD i w panelu 1250?
    Na stronie 50 instrukcji obsługi pisze:
    "Wartości 125 i 1250 są wyświetlane w celowniku odpowiednio jako 120 i 1200. "
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    I tak właśnie mam.
    Ostatnio edytowane przez Kordek ; 16.09.08 o 15:27 Powód: Automatyczne scalenie postów
    E-3, E-510