Strona 24 z 76 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 755

Wątek: Panasonic G1 m43

qbic
    Gość
    Się jakoś absurdalnie zrobiło...

| OlyJedi Awatar lokin
    Mieszka w
    Talibowo Dolne
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Emocje, emocje...sa niezbedne ale...
    Trochę więcej spokoju. Nowy system nawet jeżeli zmieni rynek, a jest wg mnie duża na to szansa, to nie zrobi tego z dnia na dzień. Zmiany będą zachodzić ewolucyjnie. Wielkie korporcje odpowiedzialne za rynek foto nie pozwolą na rewolucje. Czyli zwolennicy wszystkich rozwiązań jeszcze nacieszą się swoimi zabawkami. Starsi z nas zaliczyli juz kilka zmian systemów i jakoś nadal robią zdjęcia. Po tej ewentualnej zmianie my tez nie przestaniemy robic zdjec, a jezeli juz to nie z powodu pojawienia sie m4/3.
    Ja osobiscie ciesze sie z m4/3. Mimo że moze sie to wiązać z ... niemilymi konsekwencjami (wydatkami).
    Zmiany są normalne w naszym zyciu w kazdej dziedzinie, kazdym jego aspekcie.
    sor za offtopa / zboczylismy troche od glownego watku/moze szanowni Modzi cos wytna utna przeniosa bo mialo byc info o g1 a tu taka powazna dyskusja o zyciu sie rozwinela
    Pozdrawiam.
    25/1,4; 45/1,8; 9/8

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    46
    Moja galeria
    Czytając Wasze biadolenie zarezerwowałem sobie wczoraj tydzień w górach po Photokinie - bez internetu, ale za to z plecakiem z E1 i 11-22. Po każdej premierze coraz gorzej się to forum czyta.

| OlyJedi Awatar Harnas
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A mi się nie podoba. Myślę, że większość wolałaby, aby nie miał gripa i był podobny do E-4xx lub klasycznych dalmierzowców. Na co komu grip w takim aparacie? W lustrzankach jest pożądany, bo tam szkła mogą być duże i ciężkie, a rozmiar korpusu też często nie ma znaczenia. No ale tutaj...?
    Grip w tej wielkości aparatu jest wg mnie niezbędny. Gripa miałem nawet w Canonie A60 i uważam, że to była jedna z ważniejszych zalet tego aparatu, a przecież żaden aparat systemu m4/3 takich rozmiarów A60 nie osiągnie.
    W czym Ci przeszkadza grip? Przecież może nie wystawać więcej niż najmniejszy obiektyw, a da już JAKIŚ chwyt.
    Ja aparatu bez gripa nie kupię, wyjątkiem może być naprawdę kieszonkowy aparacik.

Moderator - opiekun giełdy Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar Iwo
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez C+ Zobacz posta
    Czytając Wasze biadolenie zarezerwowałem sobie wczoraj tydzień w górach po Photokinie - bez internetu, ale za to z plecakiem z E1 i 11-22. Po każdej premierze coraz gorzej się to forum czyta.
    C+ masz sporo racji, ale zauważ, że fotografia w wydaniu cyfrowym jest drogim hobby. Oczywiście także dzięki sztucznemu zawyżaniu cen, ale to już inna kwestia Zrozumiałe jest, że ludzi denerwuje dezinformacja, bo nie chcą by okazało się, że za jakiś czas Olek wstrzymuje produkcję 4/3. Nie chce im się nawet powiedzieć czy FL-ki będą współpracować. Gadanie, że wtedy kupi się tanio używki to jakaś brednia. Jak jest na coś duży popyt i mała podaż, to jest odwrotnie. Z aparatami nie jest tak jak z samochodami. Kupujesz samochodów i nawet jak przestaną go produkować, to części są długo robione, tu nie. Kłamstwo co do kompaktybilności m4/3→4/3 tylko zaognia.
    Sprzedam: Om-d em-5 2, 12-40mm 2,8, 25mm/1,7, Sigma 105mm f/2,8 makro, 42,5mm f/1,8

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    C+ masz sporo racji, ale zauważ, że fotografia w wydaniu cyfrowym jest drogim hobby. Oczywiście także dzięki sztucznemu zawyżaniu cen, ale to już inna kwestia Zrozumiałe jest, że ludzi denerwuje dezinformacja, bo nie chcą by okazało się, że za jakiś czas Olek wstrzymuje produkcję 4/3. Nie chce im się nawet powiedzieć czy FL-ki będą współpracować. Gadanie, że wtedy kupi się tanio używki to jakaś brednia. Jak jest na coś duży popyt i mała podaż, to jest odwrotnie. Z aparatami nie jest tak jak z samochodami. Kupujesz samochodów i nawet jak przestaną go produkować, to części są długo robione, tu nie. Kłamstwo co do kompaktybilności m4/3→4/3 tylko zaognia.
    Olympus nie wstrzyma produkcji 4/3. Zrobi to gdy swiat lustrzanek odejdzie do lamusa. Wtedy wszyscy producenci to zrobia.
    Czesc.Ch.

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Iwo Zobacz posta
    Kłamstwo co do kompaktybilności m4/3→4/3 tylko zaognia.
    w sumie m4/3 to taki sprzęt zabawkowy jak dla mnie, przejściówka to taki żarcik - prawie tak samo śmieszny jak brak potwierdzenia AF przy szkłach manualnych w "dużych" puszkach.

Najważniejsze przed nami, czyli co Olympus pokaże na Pkinie.

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    4/3 to też jest śmieszne -taka miniaturka prawdziwej lustrzanki nie wiadomo dla kogo...
    za rok porozmawiamy znowu co jest śmieszne a co nie.

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    4/3 to też jest śmieszne -taka miniaturka prawdziwej lustrzanki nie wiadomo dla kogo...
    E-1/E-3 do małych nie należy.

piotrek204
    Gość
    dslry szybko wymierac nie beda, tak naprawde nie musza byc duze nawet w wersji FF.
    Byly zwarte lusztrzanki na film 35mm i dzialaly.
    Zastanawiam sie czy m4/3 nie bedzie promowany kosztem 4/3 a w przyszlosci go nie zastapi.
    Poczekajmy do photokiny, zobaczymy co olympus bedzie promowal.
    Jak dla mnie m4/3 nie jest konkurencja dla dslr, jest konkurencja dla lepiej wyposazonych hybryd.