Strona 23 z 76 PierwszyPierwszy ... 1321222324253373 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 755

Wątek: Panasonic G1 m43

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez suchar Zobacz posta
    qbic, ale przecież matryca będzie klasy tych, co są obecnie w 4/3... I tak, jeśli tak rzeczywiście będzie, to mi m4/3 to celów, w jakich bym chciał go wykorzystywać, w zupełności starczy.
    Jak nowy E-Pro będzie mieć to samo co G1 to się obrażę na Olka.

| OlyJedi Awatar mynameisnobody
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    będę używał aż zgubię ?
    Albo kupię sobie nowy m43 -co wy z tym inwestowaniem l szkła>?< Jak będę chciał coś bardziej profi to sobie to kupię -obojętnie jakiej marki.
    Czy kupno summiluxa25 ma stać mi na drodze by sobie za cenę jego samego dokupić hybrydkę z 7-14 i 21 i używać równolegle?
    I czego nie da się zrobić taką małą hybrydką w porównaniu do E-x?
    Wygodniej, praktyczniej i taniej będzie to pierwsze - a przeczucie mi mówi że zobaczymy także urządzenia klasy jednocyfrowej w tym systemie.
    Bo taniej, łatwiej, praktyczniej -lepsze wypiera gorsze.
    Czy mi nie szkoda że 11-22 którego uwielbiam nie będzie ostrzył na m43?
    Pewnie! -to będę ostrzył ręcznie
    Jeśli wizjer mi na to pozwoli (a wygląda na to że tak) w przeciwieństwie do tych dzisiejszych lustrzanych wziernków z pogrobowców starych dobrych analogowych czasów (których używam bo lubię).
    Wiele niepotrzebnych funkcji wynikających z ograniczeń jakie wprowadza mechanika w DSLR przestanie musieć być wogóle zaimplementowana.
    Po co się katować czekaniem na 20mm f1.2 w 4/3 jak za jego cenę można mieć dodatkowo taki sam wraz z body m4/3.
    (Dla osób bez wyobraźni podpowiadam że są to tylko moje złote myśli i nikogo nie lżę ani nie próbuję w jakikolwiek sposób poniżyć).
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 15.09.08 o 00:00

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Jak nowy E-Pro będzie mieć to samo co G1 to się obrażę na Olka.
    Kurczę, doszukujecie się ciągle jakiś dziwnych "wad" tego systemu. Nie, nie jak E-pro. Wystarczy, jak E-520/E-420 i pewnie tak będzie. Takie rozwiązanie też będzie złe? Rany, tego nawet jeszcze nie ma na rynku, a już się okazuje, że ten system nie ma sensu
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

qbic
    Gość
    Kurczę, doszukujecie się ciągle jakiś dziwnych "wad" tego systemu.
    Dla mnie wszystko było spoko do momentu porzucenia CCD, ale większości to chyba nie przeszkadza. Jedyne co mi przeszkadza aktualnie w E-sytemie to kiepskie matryce. Dlatego napisałem ze się obrazę bo mam dosyć czekania na dobra matryce a to co widziałem na samplach z G1 jest dla mnie porażką.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Dla mnie wszystko było spoko do momentu porzucenia CCD, ale większości to chyba nie przeszkadza. Jedyne co mi przeszkadza aktualnie w E-sytemie to kiepskie matryce. Dlatego napisałem ze się obrazę bo mam dosyć czekania na dobra matryce a to co widziałem na samplach z G1 jest dla mnie porażką.
    No to się obraź... Ludzie, trochę więcej dystansu do tego sprzętu i może trochę więcej robienia zdjęć, niż czekania na nową matrycę? qbic, o ile dobrze pamiętam, to piszesz o tym samym w zasadzie przy każdej premierze nowego sprzętu powiązanego z 4/3. Czy to nie jest trochę hm, bez sensu?
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

qbic
    Gość
    No to się obraź... Ludzie, trochę więcej dystansu do tego sprzętu i może trochę więcej robienia zdjęć, niż czekania na nową matrycę?

Zdjęć akurat to robię relatywnie dużo...(średnio 30-40 dziennie) zawsze nosze aparat przy sobie.

qbic, o ile dobrze pamiętam, to piszesz o tym samym w zasadzie przy każdej premierze nowego sprzętu powiązanego z 4/3. Czy to nie jest trochę hm, bez sensu?
    Jak to każdej? Zaczęło się od E-3.... na przetrzymanie kupiłem E-400, pojawi się kolejny Olek na Photokinie to będę wiedział co zrobię. Sprzęt to drugorzędna sprawa w fotografowaniu ale jestem na forum sprzętowym (chyba).

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mynameisnobody Zobacz posta
    Używam małego kompakta sprzed 10lat który kładzie na głowę E-dowolny jeśli chodzi o wytrzymałość, skuteczność AF a przy tym jest dużo cichszy.
    Jaki to aparat?

Zdjęcia robi tak samo skutecznie -mieści się w kieszeni i ma malutki obiektywik ze światłem 2.0
    Bateria starcza na rok...
    Gdy olympus lub ktokolwiek inny zrobi coś takiego w wersji cyfrowej -nie omieszkam się temu dokładnie przyjżeć.
    Leica M8?

Ale DLSR z trzeciorzędnego plastiku wymagające nieustannej kalibracji i dbałości by coś się nie zatarło przed czasem, coś niepotrzebnie dużego i zbyt skomplikowanego jak na swoje przeznaczenie ma być pro performa lepsze bo TAK?
    Kurcze, mi moj plastic-fantastic TrzystaTrzydziestki odpowiada, niczego nigdy nie kalibrowalam, nigdy o sprzet przesadnie nie dbalam [no nie rzucam nim... ale i nie lezy w gablotce za szyba...], nie jest niepotrzebnie duza ani tym bardziej zbyt skomplikowana.

Jednak wszystko jest BE bo kiedyś mieliście jakąś małpkę udającą lustro a teraz wybuliliściesię na cyfrowe lustrzanki udające analogowy aparat z ubiegłego wieku.
    Ale o co chodzi?
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    O nic to -to wam chodzi znowu o coś co jest absolutnie wydumanymi problemami
    Te cudo to HEXAR AF.
    A 330 fakt jak zaliczy z 2 metrów glebę o beton wraz wielokrotnym dachowaniem to będzie niewiele do regulacji (w m43 nie urwiesz czegoś czego tam nie ma). Dlatego i hexar potrzebował paru maźnięć czarnym lakierem dla zamaskowania zadrapań.
    Można to jeszcze prościej wytłumaczyć czy zacząś rysować obrazki?
    Proponuję z biadoleniem poczekać na zakończenie photokiny.
    Albo na testy Arka z optycznych które wszystkim wyjaśnią jak wygląda prawda.
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 15.09.08 o 00:18

qbic
    Gość
    Z tego co pamiętam to aparat używa się do robienia zdjęć a nie do rzutu w dal.

Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    też tak myślałem dopóki nie znalazłem się na afalcie obserwując świat z żabiej perspektywy. - jak myślisz czy gdybym miał na szyi wtedy E-1 z 25 czy E-330 i 15-54 to skończyłoby się tylko na farbie>?<
    Dobranoc
    Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 15.09.08 o 00:30