będę używał aż zgubię ?
Albo kupię sobie nowy m43 -co wy z tym inwestowaniem l szkła>?< Jak będę chciał coś bardziej profi to sobie to kupię -obojętnie jakiej marki.
Czy kupno summiluxa25 ma stać mi na drodze by sobie za cenę jego samego dokupić hybrydkę z 7-14 i 21 i używać równolegle?
I czego nie da się zrobić taką małą hybrydką w porównaniu do E-x?
Wygodniej, praktyczniej i taniej będzie to pierwsze - a przeczucie mi mówi że zobaczymy także urządzenia klasy jednocyfrowej w tym systemie.
Bo taniej, łatwiej, praktyczniej -lepsze wypiera gorsze.
Czy mi nie szkoda że 11-22 którego uwielbiam nie będzie ostrzył na m43?
Pewnie! -to będę ostrzył ręcznie
Jeśli wizjer mi na to pozwoli (a wygląda na to że tak) w przeciwieństwie do tych dzisiejszych lustrzanych wziernków z pogrobowców starych dobrych analogowych czasów (których używam bo lubię).
Wiele niepotrzebnych funkcji wynikających z ograniczeń jakie wprowadza mechanika w DSLR przestanie musieć być wogóle zaimplementowana.
Po co się katować czekaniem na 20mm f1.2 w 4/3 jak za jego cenę można mieć dodatkowo taki sam wraz z body m4/3.
(Dla osób bez wyobraźni podpowiadam że są to tylko moje złote myśli i nikogo nie lżę ani nie próbuję w jakikolwiek sposób poniżyć).
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 15.09.08 o 00:00
Dla mnie wszystko było spoko do momentu porzucenia CCD, ale większości to chyba nie przeszkadza. Jedyne co mi przeszkadza aktualnie w E-sytemie to kiepskie matryce. Dlatego napisałem ze się obrazę bo mam dosyć czekania na dobra matryce a to co widziałem na samplach z G1 jest dla mnie porażką.
No to się obraź...Ludzie, trochę więcej dystansu do tego sprzętu i może trochę więcej robienia zdjęć, niż czekania na nową matrycę? qbic, o ile dobrze pamiętam, to piszesz o tym samym w zasadzie przy każdej premierze nowego sprzętu powiązanego z 4/3. Czy to nie jest trochę hm, bez sensu?
Zdjęć akurat to robię relatywnie dużo...(średnio 30-40 dziennie) zawsze nosze aparat przy sobie.
Jak to każdej? Zaczęło się od E-3.... na przetrzymanie kupiłem E-400, pojawi się kolejny Olek na Photokinie to będę wiedział co zrobię. Sprzęt to drugorzędna sprawa w fotografowaniu ale jestem na forum sprzętowym (chyba).
Jaki to aparat?
Leica M8?
Kurcze, mi moj plastic-fantastic TrzystaTrzydziestki odpowiada, niczego nigdy nie kalibrowalam, nigdy o sprzet przesadnie nie dbalam [no nie rzucam nim... ale i nie lezy w gablotce za szyba...], nie jest niepotrzebnie duza ani tym bardziej zbyt skomplikowana.
Ale o co chodzi?![]()
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
O nic to -to wam chodzi znowu o coś co jest absolutnie wydumanymi problemami
Te cudo to HEXAR AF.
A 330 fakt jak zaliczy z 2 metrów glebę o beton wraz wielokrotnym dachowaniem to będzie niewiele do regulacji (w m43 nie urwiesz czegoś czego tam nie ma). Dlatego i hexar potrzebował paru maźnięć czarnym lakierem dla zamaskowania zadrapań.
Można to jeszcze prościej wytłumaczyć czy zacząś rysować obrazki?
Proponuję z biadoleniem poczekać na zakończenie photokiny.
Albo na testy Arka z optycznych które wszystkim wyjaśnią jak wygląda prawda.
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 15.09.08 o 00:18
Z tego co pamiętam to aparat używa się do robienia zdjęć a nie do rzutu w dal.
też tak myślałem dopóki nie znalazłem się na afalcie obserwując świat z żabiej perspektywy. - jak myślisz czy gdybym miał na szyi wtedy E-1 z 25 czy E-330 i 15-54 to skończyłoby się tylko na farbie>?<
Dobranoc
Ostatnio edytowane przez mynameisnobody ; 15.09.08 o 00:30