Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 133

Wątek: Sonolta a900

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez wujek.samo.h Zobacz posta
    [...]

Panowie nie ma co onanizować powietrza - 24 milony pikseli stało się faktem, zrodziło nowe możliwości, pociągnęło za sobą nowe problemy. Ot, jak cała idea postępu. A 4/3 nie Babilon - nie upadł.
    Ale upadnie!
    Toż od samego początku upadek tego systemu jest przepowiadany, więc w końcu musi to się stać.

A ja Wam powiem, żeby śmieszniej było, że A900 jest pierwszym krokiem w kierunku wprowadzenia FF pod strzechy. Zobaczycie, za pół roku cena spadnie 1/3, a po roku jeszcze trochę, aż do poziomu braku opłacalności inwestowania w półkę Canona 40-50D, Nikona D300, czy biednego, beznadziejnego E-3.
    Młodzi, pełni inwencji twórczej, niewyżyci i napaleni na nowe doznania fotograficzne amatorzy tego sportu rzucą się w stronę A900 i od tamtej pory na ulicach polskich miast innych aparatów nie uświadczycie.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wujek.samo.h
    Mieszka w
    Lublin, Poland, Poland
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Ale upadnie!
    Toż od samego początku upadek tego systemu jest przepowiadany, więc w końcu musi to się stać.

A ja Wam powiem, żeby śmieszniej było, że A900 jest pierwszym krokiem w kierunku wprowadzenia FF pod strzechy. Zobaczycie, za pół roku cena spadnie 1/3, a po roku jeszcze trochę, aż do poziomu braku opłacalności inwestowania w półkę Canona 40-50D, Nikona D300, czy biednego, beznadziejnego E-3.
    Młodzi, pełni inwencji twórczej, niewyżyci i napaleni na nowe doznania fotograficzne amatorzy tego sportu rzucą się w stronę A900 i od tamtej pory na ulicach polskich miast innych aparatów nie uświadczycie.
    Tymczasem my skupimy sprzęt za bezcen i będziemy wniebowzięci A tak na dobrą sprawę, nie jest wykluczone, że inni producenci nie będą chcieli wrócić do pełnej klatki w swoich amatorskich lustrzankach. Po kiego grzyba FF w następcy Nikona D60, czy Canona 450D? Dlatego też w tym segmencie Olympus (prawdopodobnie) może spać spokojny. Gorzej z rynkiem profesjonalnym. Jeśli Olympus chce wkroczyć w świat zdominowany przez Nikona i Canona (którzy trzeba im oddać szacunek - budowali swoją pozycję latami) musi uporać się z tymi ograniczeniami za które 4/3 jest krytykowane. I albo Olek-zawodowiec dostanie najbardziej zaawansowaną technicznie matrycę ze wszystkich producentów, albo stworzy serię macro-4/3, z większą matrycą Ale to tylko gdybanie.

Dopóki ludzie kupują Olympusy, tak długo będzie trwało 4/3. Prosta relacja popytu i podaży.
    MK

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Wierzę, że specjaliści Olympusa tworząc system od podstaw wiedzieli co robią. Mam jednak świadomość, że nie do końca musieli przewidzieć skok w stronę FF. Mimo to, biorę pod uwagę, że Olympus da sobie z tym interesem radę. Stworzyli od podstaw jeden system. Dlaczego nie mieliby stworzyć drugiego i trzeciego? Jak to się u nas na wsi mówi, mają z czego żyć, a walka na tym rynku nie jest wyścigiem krótkodystansowym.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Mieszka w
    Lublin, Poland, Poland
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Wierzę, że specjaliści Olympusa tworząc system od podstaw wiedzieli co robią. Mam jednak świadomość, że nie do końca musieli przewidzieć skok w stronę FF. Mimo to, biorę pod uwagę, że Olympus da sobie z tym interesem radę. Stworzyli od podstaw jeden system. Dlaczego nie mieliby stworzyć drugiego i trzeciego? Jak to się u nas na wsi mówi, mają z czego żyć, a walka na tym rynku nie jest wyścigiem krótkodystansowym.
    Jakiś czas temu przeglądałem stare numery Fotokuriera i ok. 2000, 2001 r. Pentax o mały włos nie wprowadził lustrzanki cyfrowej z FF. Jako, że było to za drogie jak na tamte czasy rozwiązanie Pentax wycofał się z tej inicjatywy. FF w momencie powstawania 4/3 nie był więc sice-fiction. Stąd też odpowiedni fachowcy musieli wiedzieć co robią.
    MK

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Ale upadnie!

Młodzi, pełni inwencji twórczej, niewyżyci i napaleni na nowe doznania fotograficzne amatorzy tego sportu rzucą się w stronę A900...
    Wyluzuj. To bardzo dobrze. Nie wiem czy dla Olympusa ale dla nas - fotografujących na pewno. Niech to będzie tanie i niech każdy "młody, napalony" kupi sobie trzy. Nie ma nic złego ani w młodości ani w napaleniu a tym bardziej w A900. Dobry lub bardzo dobry sprzęt już mamy. Nadchodzi jeszcze lepszy... Świetnie, że w tej zabawie coraz mniejsze ma znaczenie czy kogoś stać na sprzęt a coraz większe jak ktoś patrzy na świat i jaki z tego użytek potrafi zrobić aparatem.

Przypominam, że FF pod strzechami już prawie gości i że Sony nie robi tu rewolucji. Canon jest tu kilka lat do przodu jakby nie patrzeć...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    W tej gonitwie za FF pomijana jest istotna kwestia. Dwa body 4/3 z dwoma obiektywami pro/top pro na styk mieszczą się do sporego plecaka foto z przegródkami. Ciekawe jaki plecak potrzebny byłby na dwa aparaty FF z optyką dobrej klasy i jaki wielbłąd by to udźwignął?
    Ostatnio edytowane przez KaarooL ; 10.09.08 o 20:21

Mieszka w
    Lublin, Poland, Poland
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    W tej gonitwie za FF pomijana jest istotna kwestia. Dwa body z dwoma obiektywami pro/top pro na styk mieszczą się do sporego plecaka foto z przegródkami. Ciekawe jaki plecak potrzebny byłby na dwa aparaty FF z optyką dobrej klasy i jaki wielbłąd by to udźwignął?
    Przejrzyj dział humor a zobaczysz, że człowiek i wielbłądem może się stać nosząc swój Top, hiper, super-duper sprzęt
    MK

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    KaarooL ale "fullfrejmowe" body analogowe bywały i dość małe - sporo mniejsze od E-3... Myślę, że i na takie przyjdzie czas - mało bajerów, małe rozmiery ale pełna klatka. Poza tym FF fajnie się uzupełnia z cropem i gdybym miał nosić to raczej taki zestaw...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    ktotek:

Kiedyś myślałem że 7-14 to spory obiektyw ale przy 14-24 jest on malutki... Tak samo 14-54 przy takim 24-70. Do każdego obiektywu FF powinni dawać karnet na siłkę i jakieś żarcie dla pakerów.

Nie mam złudzeń, jakość obrazu wytworzyła pewną przepaść i żadne ideały nie pomogą... Jeszcze z jedna generacja aparatów FF i zacznie być ciekawie.

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Mmm.. ależ pięknie się prezentuje ta alfa. A do tej pory nie lubilem sonoltowego imidżu.