a może mi ktoś powiedzieć co z telecentrycznościa ?
a może mi ktoś powiedzieć co z telecentrycznościa ?
było sobie życie
Pomysł ciekawy, ale póki co to 4/3 stoi w rozkroku, niedokończony (obrazowanie, stałki 1.4 albo chociaż 2.0).
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Na razie wróżymy z .. papierów.
Im bardziej jednak wczytuję się w te papiery tym bardziej jestem przekonany o tym, że: to wszystko czego brakuje niektórym w 4/3 (mniejsze rozmiary, jasne stalki) będzie oferować mikro 4/3 .. niekompatybilne z 4/3.
A to oznacza, że niestety ale Olympus przyznaje się do braku perspektyw 4/3.. czyżby w perspektywie DX dla ludu u konkurencji ??.
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
Trochę to zabawne. Ludzie gdybybali czy Olek wyprodukuje nowy system pod FF, czy wejdzie w pełną klatkę, a on wypuszcza jeszcze mniejszy system.
Bo mimo kompatybilności z e-system micro to nowy system.
Adapter trochę jest bez sensu, bo kasuję zaletę rozmiarów. Sensowny jest tylko o tyle, o ile chcemy koniecznie przypiąć szkło z E-sytemu, ale dodaje tyle grubości body ile brak lustra mu zabiera. To takie rozwiązanie które ma niby uspokoić e-użytkowników że nikt bagnetu nie porzuca.
Faktycznie jednak sens z microEsystemem będą miały tylko micro-obiektywy.
Mam nadzieję że nie zostawią tylko ekraniku i będzie porządny EVF (na OLED). A sam ekranik mógłby być odchylany...
były różne graty 4/3 (standardowe i pro)
jest: FF Canona
będzie: dodatkowo EP-1 z naleśnikami
mi sie wydaje że tu pierwsze skrzypce gra Panas i trzeba patrzeć na to z tej strony.
było sobie życie