Strona 17 z 44 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 434

Wątek: E-510 a sluby

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lucca Zobacz posta
    Ode mnie rada.Idz do Popa pogadaj,wytlumacz Swoja sytuacje,zagadaj,ze to najwazniejsza chwila w zyciu,zypytaj jakie momenty w ceremonii najwazniejsze,po prostu pogadaj.Rzuc z piec dych na ofiare na dzien dobry.Zobaczysz pozniej roznice w zachowaniu Popa na ceremoni-bedzie Ci duzo latwiej.
    Ja jeszcze dodam - idź z dwójką ludzików - jeden ubrany w ciemne ciuchy, drugi w jasne (symulacja pana młodego i pani młodej). Poproś o włączenie świateł, żeby było tak jak na uroczystości. I zwyczajnie poćwicz. Potem w chałupie analizuj wnikliwie exify. Po takiej akcji nie będzie niespodzianek.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar Ramzes_II
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    a krytykantom poleciłbym pochwalenie sie swoim dorobkiem prac, bo w gębie co niektórzy są mocni, ale swoimi przykladami sie podeprzec nie ma kto.
    E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.

| OlyJedi Awatar Karol K.
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Myślę, że E-510 + 12-60 + FL-36R spokojnie wystarczą. Ostatnio miałem okazję robić zdjęcia na ślubie u brata ciotecznego i używałem mojego E-300 + 14-45 + Fl-36R + ISO 100-400, kościół był bardzo ciemny i co się okazało byłem jedynym fotografem na ślubie(para młoda miała kamerzystę na ślubie i sesję w studio w czasie wesela). Trochę mnie zestresowała ta cała sytuacja ale w ostateczności zrobiłem kilkadziesiąt naprawdę całkiem niezłych fotek i choć trochę musiałem je poprawiać w programie na kompie to w sumie jestem z nich bardzo zadowolony. Czasem lampa się dość długo ładowała i straciłem kilka ujęć ale w E-510 możesz ustawić spokojnie ISO 800 i lampą tylko trochę doświetlać pierwsze plany + 12-60 to już w ogóle zapowiadają się wspaniałe zdjęcia

| OlyJedi Awatar NightCrawler
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Karol - wrzuc jakas fotke dla przykladu.
    ja tez w sierpniu ide jako fotograf - ale jako dodatkowy.
    Para wynajela sobie kamerzyste i fotografa, a mnie poprosila o robienie zdjec przy okazji wiec ide bez stresu, wyjdzie to super nie wyjdzie to bedzie kolejne doswiadczenie w zyciu i mozliwosc pocwiczenia i zobaczenia z czym sie to je.
    Jutro ide jeszcze porozmawiac z faroszem czy nie bedzie mial nic przeciwko i zapytac kiedy moge przyjsc na probne zdjecia.
    Ostatnio edytowane przez NightCrawler ; 23.07.08 o 12:38
    ...ciiii - bo cenzura się obudzi...to forum a nie miejsce do rozmów...
    Moje próby i Moja strona
    PAJACYK

| OlyJedi
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ramzes_II

ja nie krytykowałem tylko napisałem jak to widzę ,
    ale pewnie zaliczam się do tych krytykantów? ( zaznaczam że nie użytego do tego celu sprzętu lecz podejścia jego właściciela )
    kilka zdjęć zaprezentowałem , cudowne może nie są, ale też
    nie ma czego sie wstydzić .

https://forum.olympusclub.pl/showthr...t=12949&page=7

pozdrawiam

ps a tak naprawdę to tematu być już nie powinno , młodzi zgodzili sie z tym że zdjęcia
    przyjmą jakie będą , więc będzie to trening na żywym organizmie którego ja nie polecam,
    bo pomomo że organizm się z tym zgadza, to chyba nie zdaje sobie do końca sprawy
    z tego że to może bardzo zaboleć.
    OBYWATELGC

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Oj ludzie...
    Chcecie dobrze, ale robicie autorowi wątka (a przede wszystkim ludziom, których ślub będzie fotografował) niedźwiedzią przysługę.
    Wiem, że motywacja i pozytywne podejście czyni cuda - ale można poklepywać po plecach i zapewniać "na pewno się uda" wtedy, kiedy zdjęcia nie będą jedyną pamiątką z uroczystości!!! Ryzyko tego, że WildLight "nie da rady" jest bardzo duże - co wtedy powedzą wszyscy poklepujący go wcześniej po plecach? Ciekawe czy mieliby odwagę spojrzeć w oczy młodym...
    WL nie fotografował wcześniej tego tematu, nie ma doświadczenia, nie ma odpowiedniej lampy - po co pakować go i młodych w kłopoty? Tym bardziej, że ze strony autora wątka nie pojawiły się żadne ISTOTNE pytania - o technikę, specyfikę fotografowania w kościele, tricki i metody, miejsca, momenty, itp.
    WL - moja rada - poszukaj lepiej młodym jakiegoś fotografa wiedzącego co jest grane i fotografuj razem z nim. Jeśli wyjdą ci fajne zdjęcia - super, ty będziesz zadowolony, młodzi będą zadowoleni, nikt nie ucierpi, nikt nie zejdzie z tego świata ze stresu. Następnym razem, bogatszy w doświadczenia, ruszysz sam do boju. Bo jeśli samodzielnie spaprasz robotę nikt ci za to nie podziękuje, nawet jeśli wcześniej młodzi deklarowali, że wiedzą co robią.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Mazowiecka Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Dobrze powiedziane!

I aby pamiątka nie musiała pamiętać to proszę zerknąć:

http://www.canon-board.info/showthre...t=kicz&page=33

i to wcale nie dla śmiechu a raczej ku przestrodze...

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    skoro mlodzi poprosili kolege o robienie zdjęć, zdają sobie sprawe z ograniczeń i ewentualnych zagrożeń czyhających na projekt a mimo to nie decydują się na profesjonalistę to nie rozumiem czemu nie poklepywać po ramieniu kolegi i nie mówić mu, że "będzie dobrze" ?? skoro kolega chce się podjąć zadania i na dodatek ma zamiar wykonać to dobrze, to czemu na siłe starasz się wmówić mu że źle robi ?? jeżeli uważasz, że to błąd to może to lepiej młodym tłumaczyć a nie koledze ??

ja ze swojego ślubu chce mieć po prostu zdjęcia, jakieś śmieszne ujęcia tego co się wydarzyło, takie tam zwykłe pamiątki - nie potrzebuje do tego artysty za grube $$$, styknie mi to co wyprodukuje moi koledzy z lustrami - poprosze tylko żeby pstrykali ile wlezie i napewno coś się wybierze z takim nastawieniem, na co mi artysta-fotograf ?? myślę, że nie jedni młodzi wychodzą z podobnego założenia a te ekstra $$$ można przeznaczyć na coś bradziej praktycznego - jakość zdjęć słubnych nie ma wpływu na dalsze pożycie małżeńskie
    E-410 + Zuiko 14-42 + Zuiko 40-150 - - - w szafie jeszcze FED4; FED5; Zenith + Helios 44-2

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ależ spokojnie Kolega sobie napewno poradzi i pamiątka będzie jak talala..chyba, że sprzęt zawiedzie. Jest masa ''profesjonalistów'' którzy walą lampą po oczach i dodatkowo pod body mają podpięty ciemny kit... więc tak czy siak zdjęcia napewno będą miały lepszy poziom niż te od takich zawodowców o jakich przed chwilą wspomniałem a takich jest całaa massa..
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

rocco
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez cidzej Zobacz posta
    skoro mlodzi poprosili kolege o robienie zdjęć, zdają sobie sprawe z ograniczeń i ewentualnych zagrożeń czyhających...
    Eee tam se zdają sprawę.
    Nie wiedzą, że w najgorszym przypadku mogą zostać bez pamiatki na całe zycie.
    Nie chciałbym widziec ich reakcji, gdyby najgorsze jednak się przydarzyło...