Strona 9 z 44 PierwszyPierwszy ... 789101119 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 434

Wątek: E-510 a sluby

| OlyJedi
    Mieszka w
    Białowieskie klimaty
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez WildLight Zobacz posta

Ale poki co, trzeba byc dobrej mysli i sprawdzic czy rzeczywiscie jest tam bardzo jasno jak kolezanka mowila.
    Tę cekiew sprawdź jakie jest światło i jak z odbitym swiatłem. Możesz mieć bardzo daleko do jakieś ściany. Cerkwie mają inną budowę (na planie koła) niż kościoły (na planie krzyża). Cała akcja ślubu będzie na samym środku koła.

Znalazłe takie fotki cerkwi :

światło zastane E 510 kit 14-42

Poza tym przebieg ślubu będzie się mocno różnił od kościelnego. Młodzi między innymi chodzą dookoła cerkwi , trzymanie koron nad głowami i różne inne zwyczaje. Musisz być trochę zaznajomiony z obrzędami.
    Powodzenia
    Ostatnio edytowane przez Huco ; 21.07.08 o 19:33
    D7K, T17-50/2,8VC,OM50/1.4, 58/2, 135/3,5, 61L/Z, DCR-250 (E-510 + 14-42 i 40-150 czasami)

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Huco: pamietasz moze parametry strzalu tych zdjec?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez qbic Zobacz posta
    Jeżeli miałbym robić śluby Olympusem to pierwsze co bym zakupił to PanLeice 25mm... również jestem przeciwnikiem flesza.
    W kościele bez flesza se ne da jak mawiają nasi południowi sąsiedzi (da się zrobić czasem kilka zdjęć... tylko to). Tylko flesza trzeba umieć używać - a to trudne...

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    ja właśnie miesiąc temu pstrykałem ślub + wesele + sesje w ogrodzie młodym (znajomi) na ich własną prośbę. dodatkowo ten sam ślub focił "profesjonalista" z d200 i walizą obiektywów. ja korzystałem z mojego e410 + 14-42 kitowy + wbudowana lampa. Aparat doposażony w dodatkowy akumulator (jakis za 49 zł z allegro 2200mAh) oraz sandisk extreme III 8GB + zwykły Kingston 1GB. Zdjęcia w jakości HQ

Efekt - zajebisty młodzi i rodzina w niebowzięci, gwarantuje, że z 4000 zdjęć "amatora" było dużo więcej fajnych ujęć do wybrania niż z 200 (najprawdopodobniej po wstępnym przebraniu przez niego) profesjonalisty z bananem na gembie podziwiałem wczoraj olbrzymi album wywołanych zdjęć z wesela i w tym tylko okolo 10 ujęć od pana profesjonalisty :/

także z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że nie ma się co bać tylko trzeba pstrykać ile wlezie w końcu nie musimy sie już martwić o koszta wywołania kliszy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Huco Zobacz posta
    światło zastane E 510 kit 14-42
    taaak, zastane... zastana lampa "na wprost"
    albo takie silne halogeny tam mają

Awatar maryo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    Ciekawa teoria... a rzeczywistość swoją drogą. Ile to ślubów zrobił kolega OLKIEM W ZASTANYM że powstała taka teoria?
    w zasatym (nie sluby) robie bardzo malo. moj olek pozwala mi max 200-400iso a przy kitowym szkle to mozna zrobic tylko jak nikt sie nie rusza. ale przy iso800 i f2 (np 14-35 lub 50) juz kilka wiecej zdjec wyszlo mi. zatem mozna, choć to nie rozwiązuje problemu zastanego światła.

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    jest jeszcze inna opcja:

opinia z forum na temat telefonu Nokia N95:

n95 polecam poprostu niebo sztos aparat to cyfruwka kamera to bdb poco zwykła kamera ia to jeszcze zarabiam jerzdrze na wesela i krece filmy i robie zdiecia puzniei wywołuie i zarabiam jak kiedys poiechałem krecic własciciel sie pyta gdzie sprzed do krecenia a ja wyciogam z kieszeni n95 i iade z koksem mam 8 giga pamieci to moge krecic godzinami

Awatar maryo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rafrog Zobacz posta
    jest jeszcze inna opcja:

opinia z forum na temat telefonu Nokia N95:

n95 polecam poprostu niebo sztos aparat to cyfruwka kamera to bdb poco zwykła kamera ia to jeszcze zarabiam jerzdrze na wesela i krece filmy i robie zdiecia puzniei wywołuie i zarabiam jak kiedys poiechałem krecic własciciel sie pyta gdzie sprzed do krecenia a ja wyciogam z kieszeni n95 i iade z koksem mam 8 giga pamieci to moge krecic godzinami
    no i jest film i zdjecia? ano są!
    a wy wymyślacie koledze ze super zajefanym wypasionym sprzetem nowej generacji olympus sobie nie poradzi, eh sceptycy

| OlyJedi Awatar Ramzes_II
    Mieszka w
    Dębica
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Boże.. Ty widzisz i nie grzmisz..
    E-510 + ME-1 + grip + matówka klin z mikrorastrem / Zuiko ED 12-60 SWD / OM 50-1.4 / Metz Mecablitz 58 AF-1 / Hama Defender 220 Pro.

| OlyJedi Awatar rafrog
    Mieszka w
    lubelskie
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Najlepszy text to: mam 8 giga pamieci to moge krecic godzinami

Ciekawe czy jeszcze rozmawia przez ten telefon w trakcie ?
    Ostatnio edytowane przez rafrog ; 21.07.08 o 15:33