Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 71

Wątek: Kilka ślubnych

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez maryo Zobacz posta
    hehe nie chce być czepialski, bo takich nie lubie, ale te dwa słowa są przeciwieństwem: realne i PL

MicSzu a co myślisz o plotce sonego z ff? ma byc tansze od d700 i chyba sony juz ma IS
    Co do sony, pewnie będzie tańsze i ma IS to może byc ciekawe, nawet bardzoChoc niewiadomo jak wypadnie pod względem jakże pożądenego ''braku szumu'' przy takiej rozdzielczości... Ale ja mam olka i narazie nie mam zamiaru zmieniac. Pozatym nie stac mnie i najprawdopodobniej nigdy nie będzie mnie stac na kupywanie sobie szkieł za kilka kilozzłotych czy tez po 2112 euro A także targanie stałek ważących po kilogramie mi się nie widzi
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

Awatar maryo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    zgadzam sie dla przyjemnosci i relaxu wole olka ale jak sie zarabia i placa ci to juz inna sprawa.
    ps. gdzie leży tymbark? duże to miasto?

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    zgadzam sie dla przyjemnosci i relaxu wole olka ale jak sie zarabia i placa ci to juz inna sprawa.
    ps. gdzie leży tymbark? duże to miasto?
    Ja myślę, ze i olkiem można spokojnie zarabiac A co do mojego Tymbarku to jest to wioseeczka, w której produkują te soczki a leży pomiędzy Nowym Sączem a Krakowem. PS.nie róbmy już oftopa

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    To może nienajlepszy przykład - bo i moje doświadczenie w fotografii ślubnej jest dużo mniejsze niż GC, i z nowym aparatem i lampą miałem wtedy jeszcze niedługo do czynienia - ale kilkanaście moich ostatnich zdjęć ślubnych można znaleźć tu:
    http://photohibition.blogspot.com/2008/06/lub-no-1.html

Awatar maryo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    oczywiście że mozna olkiem zarabiac, można i małpką za 700zl ale mi nie o to chodzi. tak samo jak my Polacy nie bogaci nie będziemy mieli 14-35/f2 to napewno na zachodzie mogą sobie pozwolić co niektórzy. mimo to mało tych sampli na zachodnich forach. widać ze lud inną drogą narazie podąża.

czasem i olka nie chce mi sie dzwigac. wole canona 520 do kieszeni wsadzić zamiast e-520 powiesić na szyje

wioseczka tzn ile ludzi mieszka?
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    To może nienajlepszy przykład ...
    niektóre całkiem spoko zdjęcia. widać że słabszą plastykę niż w ff próbujesz zamaskować ciasnymi kadrami i też jest nie najgorzej. ale te "duszki" to juz mnie odpychają, tu pomoze tylko wysokie iso bo lampą nie zrobisz tego idealnie.
    Ostatnio edytowane przez maryo ; 9.07.08 o 21:40 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Mariush dlaczego nie chwaliłeś sie fotami na forum? Niektóre są naprawdę niezłe i mnie osobiście nie podbaja sie fotki gdzie jedna osoba ostra 2ga już całkiem nie -->Wszystko lubię z umiarem Zarówno papierową GO jak i żyletę od pierwszego planu po resztę tła
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________

wioseczka tzn ile ludzi mieszka?
    Ja wiem? z 1,5 tysiąca? choc w całej gminie będzie chyba ze 3
    Ostatnio edytowane przez MicSzu ; 9.07.08 o 21:45 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Świetna robota, kolego ObywatelGC. Foty bardzo mi się podobają, trzymają wysoki poziom. Estetyka na wysokim poziomie. Swiatło, kolory, GO, kadry, sytuacje - super.

Mógłbyś opowiedzieć, dlaczego zmiana na Canona? I pokazać parę fot z Olka - ślubów.

Mariush - niezłe. Podobają mi się. Solidnie odwalona robota. Aczkolwiek.. nie wiem czy to sprawa światła, głębi, czy też osławionej już plastyki, ale foty ObywatelaGC mają 'coś jeszcze'.

Też ostatnio robiłem ślub, ale wyniki dużo marniejsze

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MicSzu Zobacz posta
    mnie osobiście nie podbaja sie fotki gdzie jedna osoba ostra 2ga już całkiem nie -->Wszystko lubię z umiarem Zarówno papierową GO jak i żyletę od pierwszego planu po resztę tła
    To tak jak mi
    Starsznie ciężko fotografować jasnymi szkłami w ciemnym kościele bez lampy dwie postacie... pewnie GC tez ma coś do poweidzenia na ten temat

ale te "duszki" to juz mnie odpychają, tu pomoze tylko wysokie iso bo lampą nie zrobisz tego idealnie.
    Ale ja chciałem żaby były te duszki... :-9 No ale może nie do końca wyszły tak jak miały, pierwszy raz z lampą.

Co to jest ta "plastyka"? Wiele razy widzę to pojęcie i nie wiem co oznacza...

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    To tak jak mi
    Starsznie ciężko fotografować jasnymi szkłami w ciemnym kościele bez lampy dwie postacie... pewnie GC tez ma coś do poweidzenia na ten temat

Ale ja chciałem żaby były te duszki... :-9 No ale może nie do końca wyszły tak jak miały, pierwszy raz z lampą.

Co to jest ta "plastyka"? Wiele razy widzę to pojęcie i nie wiem co oznacza...
    Też właśnie u Ciebie przyczepił bym się do tych ''duszków'' (zadługie czasy chyba miałeś) I też do sporej ilości koślawych kadrów. Jeszzce pare imprez i będzie naprawdę świetnie i baardzo podobają mi się Twoje WB. A co do ''plastyki'' to chyba nic innego jak mała GO inaczej sobie nie potrafię tego wytłumaczyc PS.Ja też chętnie wysłucham co ma do powiedzenia w temacie focenia jasnymi szkłami kolega GC.

Pozdrawiam;MicSzu.

Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez MicSzu Zobacz posta
    Też właśnie u Ciebie przyczepił bym się do tych ''duszków'' (zadługie czasy chyba miałeś) I też do sporej ilości koślawych kadrów. Jeszzce pare imprez i będzie naprawdę świetnie i baardzo podobają mi się Twoje WB. A co do ''plastyki'' to chyba nic innego jak mała GO inaczej sobie nie potrafię tego wytłumaczyc PS.Ja też chętnie wysłucham co ma do powiedzenia w temacie focenia jasnymi szkłami kolega GC.

Pozdrawiam;MicSzu.
    "Duszki" to efekt łączenia długiej migawki (1/8 sek np.) z dopaleniem lampa na końcu.
    A koślawe kadry to dla "rozbujania dynamiki"

Chciałem jeszcze przyznać się, że zdjęcia z kościoła spaprałem - tzn. wszystkie były niedoświetlone (zastosowałem niewłaściwy pomiar światła) - i musiałem "forsować" je w RAWie w góre o 1EV ( i więcej) z ISO 800 i 1600. Poprawnie naświetlone pewnie wyglądałby lepiej...